GastroApproilla haalarikansa kiertää ruokaravintoloita

Haalarit jalkaan ja ruokapöytään, GastroApproilla keskitytään syömiseen.

GastroApproilla nautitaan maisteluannoksia opiskelijahintaan.
GastroApproilla nautitaan maisteluannoksia opiskelijahintaan. Kuva: Pore ry

Opiskelijahaalareiden ilmestyminen katukuvaan on varma kevään merkki. Vapun lähestyessä haalaribileitä järjestetään lähes päivittäin ja alkoholi on vahvasti mukana kuvioissa.

GastroApproilla pääosassa ei ole kännääminen, vaan ruoka. Perinteisten haalarikierrosten tapaan jokaisesta ravintolasta saa leiman ja ilta huipentuu jatkobileisiin, mutta baarien sijaan kierretään ruokaravintoloita.

Mukana olevat ravintolat ovat suunnitelleet tapahtumaa varten erilaisia pikkuannoksia, jotka on hinnoiteltu opiskelijabudjettiin sopiviksi. Monet ravintoloista räätälöivät annoksille myös kohtuuhintaisen juomapaketin.

Viime vuonna kierros alkoi Virgin Oilista, jossa napostelualkupalan sai yhdellä eurolla. Kierroksen kallein annos oli Michelin-ravintola Olossa, ja sielläkin maisteluannos irtosi vaivaisella viidellä eurolla.

Katsaus kaupungin ruokakulttuuriin

Tänä vuonna mukana ovat ainakin The Cock, Ragu, Pastis, Bryggeri ja Virgin Oil Co. Loput ravintolat varmistuvat lähiviikkoina. Kaikkiaan mukana tulee olemaan 8–10 ravintolaa, ja haalarimerkin saadakseen on kerättävä kahdeksan leimaa.

"Tapahtuman pointti on esitellä kaupungin ruokakulttuuria. Restonomiopiskelijoina haluamme nähdä millaisia makuja Helsingistä löytyy ja miten niitä voi yhdistellä", kertoo tapahtumaa järjestävän Haaga-Helian restonomiopiskelijoiden ainejärjestö Pore ry:n puheenjohtaja Joel Kettula.

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävä GastroAppro on herättänyt kiinnostusta myös muiden alojen opiskelijoissa. Koska tapahtuma on osa Haaga-Helian opiskelijajärjestö HELGAn 8 päivän Wappua, suurin osa porukasta tulee Haaga-Heliasta. Mukaan on mahtunut osallistujia myös Metropoliasta, Laureasta ja jokunen yliopistoltakin.

GastroApprot kiinnostavat muitakin kuin restonomiopiskelijoita.
GastroApprot kiinnostavat muitakin kuin restonomiopiskelijoita. Kuva: Pore ry

"Selvästi tämä on herättänyt kiinnostusta ihmisissä, ja palaute on ollut pääosin positiivista", Kettula sanoo.

Dokaaminen ei enää kiinnosta

Kettulan mukaan ravintoloissa syöminen kiinnostaa opiskelijoita. Vaikka rahaa ulkona syömiseen olisi vain harvoin, silloin siihen mielellään myös panostetaan.

"Enää ei käydä vain lähikuppilassa kaljalla, vaan ollaan menossa enemmän ravintolasyömisen suuntaan. Paljon käydään kavereiden kanssa jossain trendikkäissä bistroissa tai vastaavissa."

Kettulan havaintojen mukaan dokaaminen ei kiinnosta uusia opiskelijoita samalla tavalla kuin ennen, ja monet toivovat myös alkoholittomia tapahtumia. Täysin alkoholittomat tapahtumat eivät kuitenkaan vielä houkuttele tarpeeksi ihmisiä, joten tilausta on nimenomaan tapahtumille, joissa on luontevaa olla juomatta, mutta halutessaan voi myös ottaa.

"Ollaan vähän sellaisessa murrosvaiheessa. On vanhaa opiskelijakuntaa, jotka haluavat että alkoholia pitää olla, kun uudempi sukupolvi haluaa mieluummin holitonta, ja jos juodaan, niin juodaan sivistyneesti vähän. GastroApprossa ne jotka haluavat ottaa, voivat ottaa muutaman lasillisen enemmän ruuan kanssa, ja sitten osa voi keskittyä enemmän siihen ruokaan."

GastroAppro järjestetään 23. huhtikuuta osana HELGAn 8 päivän Wappua.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi