Helsingin ruokamekka 10 vuotta: Luvassa uusia avauksia ja herkullinen ruokatapahtuma

Vanha teurastuslaitos on kehittynyt 10 vuodessa todelliseksi ruokafanien vaelluskohteeksi.

  • Mikä: Kaupunki- ja ruokakulttuurin keskus
  • Missä: Työpajankatu 2, Helsinki
  • Mitä: Maukkaita ravintoloita ja ainutlaatuisia pientuottajia

Helsingin Kalasatamassa sijaitsevan Teurastamon punatiilinen kokonaisuus rakennettiin aikoinaan Helsingin kaupungin teurastuslaitoksen tarpeisiin vuonna 1933. Tänä vuonna viimeisimmästä teurastuksesta tulee kuluneeksi jo kolmekymmentä vuotta, mutta alue itsessään ei ole hiljentynyt – päinvastoin.

Teurastamon Portti on Roslundin lihakauppa ja bistro, johon voi poiketa myös lounaalle.

Vuonna 2021 kaupunkilaisille avautuneesta vanhasta teurastamolaitoksesta on viime vuosina kehittynyt unikki kaupunki- ja ruokakulttuurin keskus, joka jokaisen hyvän ruoan ystävän tulisi kokea edes kerran elämässään – ja mieluitenkin tietenkin monta kertaa.

LUE MYÖS: Parhaat tärpit Teurastamolle: Koe ainakin nämä!

Teurastamon alueelta voi löytää muun muassa kehuttuja B Smokeryn ribsejä, tuoretta Jädelinon jäätelöä, Teurastamon Portin lihaisia herkkuja, The Helsinki Distilling Companyn drinkkejä, Leipomo Värysen ylistettyjä lihapiirakoita…. Ja paljon muuta! 

LUE LISÄÄ VÄYRYSESTÄ: Pienestä kioskiluukusta myydään lihapiirakoita, jotka voittavat sinutkin puolelleen: "Suomen paras"

Sammankonreisiä ja rahkamunkkeja

Teurastamon 10-vuotista taivalta juhlistetaan tulevana lauantaina 3.9. Teurastamo Jazz Festivaalien ja Teurastamon parhaat -ruokakulttuuritapahtuman merkeissä. Tapahtuman aikana alueen ravintolat, myymälät ja pienet tehtaat esittelevät tuotteitaan ja valmistavat tarjolle parhaimpia annoksiaan.

Teurastamon lukuisat toimijat tarjoavat herkkuja jokaiseen makuun ja tarpeeseen.

Kaikille avoimeen tapahtumaan tulijat voivat kierrellä aluetta ja maistella tarjolla olevia juhla-annoksia omaan tahtiin. Kellohallin ravintoloitsija ja Teurastamon yrittäjät ry:n puheenkohtaja Matti Santala lupaa, että päivän annoksista löytyy varmasti suosikkeja niin pienemmille kuin suuremmillekin foodieille.

“Täplärapuja, ostereita, sammakonreisiä, lasagnea, empanada-piiraita, puolukkaraitajäätelöä, rahkamunkkeja… Juhlaan on myös kehitelty oma Teurastamo 10 vuotta -cocktail, Santala luettelee.

Alueelle uusi panimo ja baari

Tuleva juhlavuosi tuo alueelle myös uusia avauksia. Yksi uusista tulokkaista on Nokkos Company, joka rakentaa parhaillaan Teurastamolle uusia tuotantotilojaan. Teurastamolla tullaan siis jatkossa valmistamaan maailmallakin palkittua nokkoskombuchaa.

Uuden panimon yhteyteen avautuu myös Nokkos Companyn tuotteita myyvä baari.

Teurastamon tarjontaa tullaan kehittämään jatkossakin.

Eikä tässä suinkaan kaikki, sillä Teurastamon aluetta on tarkoitus kehittää jatkossakin entistäkin monipuolisemmaksi ruokakohteeksi.

“Tavoitteena on, että seuraavat 10 vuotta tarjoilevat taas uudenlaisia mahdollisuuksia niin yrityksille kuin kaupunkilaisillekin käyttää ja kehittää tätä uniikkia aluetta, Teurastamon aluetta hallinnoivan Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer kertoo tiedotteessa.

LUE MYÖS: Muutakin kuin pelkkä tislaamo! The Helsinki Distilling Company on kokonaisvaltainen ruokamatkailukohde

Teurastamon yritykset ovat avoinna lauantaina 3.9. vähintään koko tapahtuman ajan klo 13–21. Tapahtuma on kaikille avoin.

Suosittelemme