Pienestä kioskiluukusta myydään lihapiirakoita, jotka voittavat sinutkin puolelleen: "Suomen paras"

Karamellisoitua sipulia ja sushiriisiä Madeiralla höystettynä. Muun muassa näistä raaka-aineista on täydellinen, Leipomo Väyrysen lihapiirakka tehty.

Mika Väyrynen ja huippukokki Kalle Tanner mitä mainioimpien lihapiirakoiden äärellä.
Mika Väyrynen ja huippukokki Kalle Tanner mitä mainioimpien lihapiirakoiden äärellä. Kuva: Leipomo Väyrynen
  • Mikä: Leipomo
  • Missä: Teurastamon piha
  • Milloin: Ma klo 11-17, ti-pe klo 10.30-15

Teurastamon pihalla leijailee huumaava tuoksu, jota seuraamalla voi löytää ainutlaatuisia leipomotuotteita myyvän Leipomo Väyrysen kioskiluukun luo. (Toki myös opastekyltit neuvovat perille, jos nenä sattuu olemaan tukossa).

Helsingin Teurastamolla toimiva leipomo aloitti toimintansa vuonna 2013, mutta sen juuret juontavat aina 1900-luvulle, Pekka ja Hilda Väyrysen perustamaan, Viiskulmassa sijainneeseen leipomoon saakka. Paljon on muuttunut reilussa sadassa vuodessa, mutta rakkaus huolella valmistettuja leipomotuotteita on ja pysyy. Ja se, että leipomo kulkee edelleen Väyrysten suvussa.

Tällä hetkellä Teurastamolla sijaitsevan Leipomo Väyrysen toiminnasta vastaa aviopari Mika ja Nina Väyrynen.

Teurastamolla sijaitseva kioskiluukku palvelee asiakkaita maanantaista perjantaihin.
Teurastamolla sijaitseva kioskiluukku palvelee asiakkaita maanantaista perjantaihin. Kuva: Leipomo Väyrynen

“Koronakevät 2020 aiheutti meillä ravintola-asiakkaiden hetkellisen kadon ja päätimme avata kioskin leipomomme yhteyteen Teurastamolle. Kioskin tarkoitus oli paikata ravintolasulun aiheuttamaa myynninmenetystä”, Nina Väyrynen kertoo kioskiluukun synnystä Citylle.

Lihis on huippukokin ja leipomon yhteistyön tulos

Pandemiavuosi synnytti kioskin lisäksi myös toisen hittituotteen, kun laajalti hehkutetun lihapiirakan tarina sai alkunsa. Kyseessä ei ole mikä tahansa nakkikioskin lätty, vaan pitkän tuotekehityksen myötä syntynyt tuote, jota matkataan ostamaan Ninan mukaan kauempaakin.

Lihapiirakan kehittely lähti käyntiin, kun ravintolarajoitusten ollessa päällä eräs leipomon ravintola-asiakkaista ryhtyi etsimään lihapiirakan tekijää.

“Heillä oli täydellinen Kalle Tannerin tekemä täyte ja meidän piti tehdä siihen hyvä kuori. Olimme samaan aikaan palkanneet tuotekehittelijän tekemään kioskiimme sopivia tuotteita, ja tämä mahdollisti tuotteen kehittämisen loppuun ja yhteistyön aloituksen.”

Leipomo Väyrysen lihiksissä ei tingitä täytteistä.
Leipomo Väyrysen lihiksissä ei tingitä täytteistä. Kuva: Leipomo Väyrynen

Lihiksestä tuli niin loistava, että Väyryset halusivat sen oitis myyntiin kioskiinsa. Diili täytteen takana olleen ravintolan kanssa saatiin aikaan, ja Leipomo Väyrysen lihapiirakka tuli myyntiin kesäkuussa 2020. Jos Väyryset itse ihastuivat tuotteeseen, niin ovat tehneet myös kuluttajat - asiakaspalaute on ollut erinomaista!

“Väyrysen lihis on kyllä Suomen paras!” Parhaat lihapiirakat ever!” Muun muassa näillä ylistyssanoilla Leipomo Väyrysen lihapiirakoita kehutaan Facebookissa.

"Täytteen määrästä ei tingitä"

Yleisön arviot eivät ole täysin tuulesta temmattuja, sillä nämä lihapiirakat ovat aivan omaa luokkaansa! Lihapiirakka, ja varsinkin sen täyte, on kuin hienossa ravintolassa tehty: lihapiirakat valmistetaan laadukkaista ja oikeista raaka-aineista, eikä niissä ole mitään teollista.

“Käytämme täytteessä muun muassa sushiriisiä, tuoreita yrttejä sekä Madeira-viiniä. Täytteen määrästä ei tingitä”, Nina luettelee seikkoja, jotka tekevät Väyrysen lihapiirakoista niin erinomaisia.

"Teemme vähän mutta sitäkin laadukkaampaa lihistä."
"Teemme vähän mutta sitäkin laadukkaampaa lihistä." Kuva: Leipomo Väyrynen

Vaikka kyseinen lihapiirakka on varsin nuori tuote, se ei valikoitunut myyntiin täysin sattumalta.

“Lihapiirakka oli jo pitkään ollut meillä haaveena, ja erilaisia virityksiä olimme ehtineet kokeilla aikaisemmin. Lihapiirakka on ollut myös mukana sukumme yli 100-vuotisessa historiassa, toki tuote oli maultaan hieman perinteisempi.”

Lihapiirakkaa saa ostettua Teurastamon kioskista maanantaista perjantaihin. Lisäksi lihiksiä saa noin kymmenestä helsinkiläisestä ruokakaupasta keskiviikkoisin. Myyntipaikat voit tarkistaa Leipomo Väyrysen Facebookista.

LUE MYÖS: Pitäjänmäellä leivotaan croissantteja, joita himoitsevat kaikki: "Maailman parhaita"

1 kommentti

krunkerio

22.1.2022 05:51

Oh, I'd love to try it. Does anyone know, the entry conditions of Finland?
https://krunkerio.io

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi