Parhaat tärpit Teurastamolle: Koe ainakin nämä!

Teurastamon vanhat tiilirakennukset kätkevät sisäänsä todellisen kesäparatiisin, jollaista et uskonut olevankaan!

Kaupallinen yhteistyö

Kuva: Teurastamo/Eetu Ahanen

Iloinen puheensorina, rytmikäs musiikki ja herkulliset tuoksut tervehtivät Teurastamon porteista sisään astuvaa kesän viettäjää. Katse hakeutuu ensimmäisenä lukuisista ravintoloista ja laajasta terassi-alueesta viihtyisälle piha-alueelle, jossa on tilaa niin perheille kuin kaveriporukoille.

Ihmiset tuntuvat löytäneen tänä kesänä Teurastamon toden teolla, eikä mikään ihme! Alueen ainutlaatuinen tarjonta ja tunnelma yhdessä turvallisen ympäristön kanssa ovat asioita, jotka jokaisen kannattaa ehdottomasti kokea itse.

Cityn korviin kantautunut tieto kertookin, että tänä kesänä Teurastamo on kuulemma "the place to be”.

Teurastamon upeat kyltit ovat kuin suoraan elokuvasta.
Teurastamon upeat kyltit ovat kuin suoraan elokuvasta. Kuva: Teurastamo

Teurastamo on todellinen unelmakohde etenkin kaikille hyvän ruoan ystäville; monipuolisesta tarjonnasta löydät taatusti suosikkisi, halusitpa sitten nauttia pientä pikkusyötävää, siemailla erinomaisia drinkkejä tai illallistaa pidemmän kaavan mukaan.

Erinomaisten ruokapaikkojen lisäksi Teurastamon alueella pääset nauttimaan niin jäätelötehtaan, leipomon, kahvipaahtimon, liha-  ja kalakaupan, kalasavustamon kuin tislaamonkin tuotteista. Näitä herkkuja voi ostaa myös kotiin tai vaikkapa mökkituliaisiksi.

Teurastamon rento ja iloinen tunnelma vie mukanaan.
Teurastamon rento ja iloinen tunnelma vie mukanaan. Kuva: Teurastamo

Jos lukuisat vaihtoehdot tuottavat päänvaivaa, ei hätää! Kokosimme yhteen Teurastamon maukkaimmat annokset, jotka kannattaa ehdottomasti ottaa kokeiluun tänä kesänä.

10 tärppiä: Maista ainakin nämä

Yksi kuuman kesän ehdottomista hittipaikoista on suosittua italialaistyyppistä jäätelöä tarjoava Jädelino, jonka käsintehty gelato todella vie kielen mennessään. Omaa kieltään tämän italialais-suomalaisen yrityksen tuotteista kertoo se, että Helsingin Sanomat kehuivat artikkelissaan Jädelinon gelatoa kaupungin parhaaksi.

Jädelinon gelatot ovat aina tuoreita.
Jädelinon gelatot ovat aina tuoreita. Kuva: Teurastamo

Hellekesän ehdottomia hittituotteita ovat myös Helsingin Kahvipaahtimon Cold Brew -kahvit, jotka tuovat kaivattua viilennystä kuuman kesäpäivään. Kylmien kahvijuomien lisäksi Helsingin Kahvipaahtimon kahvilassa pääsee nauttimaan myös muita huippubaristojen taituroimia kahvijuomia, jotka valmistetaan alueella paahdetusta kahvista. Tämän tuoreempaa kahvielämystä saa hakea!

Terassilla maistuvat tietenkin myös alueen tislaamon, The Helsinki Distilling Companyn, omista tuotteista valmistetut drinkit, kuten Tislaamon omasta ginistä valmistetut Gin & Tonicit, joita löytyy juomalistalta lukuisia erilaisia. Tärppinä kaikille drinkkien ystäville kerrottakoon, että Happy hour -hinnoittelu kannattaa ehdottomasti hyödyntää!

The Helsinki Distilling Company valmistaa Teurastamon tiloissa giniä, viskiä, likööreitä ja pontikkaa.
The Helsinki Distilling Company valmistaa Teurastamon tiloissa giniä, viskiä, likööreitä ja pontikkaa. Kuva: Teurastamo

Viilennystä kesäpäivään tuovat myös Lopez y Lopezin kylmät slush-juomat, joita voi siemailla vaikkapa ravintolan herkullisten tacojen kanssa.

Teurastamolla ei todellakaan tarvitse istuskella tyhjin vatsoin! Takuuvarma valinta kaikille lihanystäville on B-Smokeryn savustetut ribsit, jotka jokaisen kannattaisi kokea edes kerran elämässään - niitä ei voita mikään! Lisäksi B-smokeryn vieressä sijaitseva B-Side-baari kätkee sisäänsä Suomen suurimman bourbon valikoiman, joita voi nauttia paikan suurella aurinkoisella terassilla. Laatulihaa ja viskiä - mikä kombo!

Savustaminen on B-Smokeryn juttu.
Savustaminen on B-Smokeryn juttu. Kuva: Teurastamo

Toinen laadukkaita liharuokia etsivän huippukohde on Teurastamon portinvartijan rakennuksessa toimiva Roslundin lihamyymälä ja bistro, joka tarjoaa perinteisen lihakaupan valikoiman lisäksi myös kotiruokalounasta sekä hiiligrillissä valmistettuja herkkuja. Valitsitpa lautasellesi sitten Roslundin kuuluisan Rosburgerin tai minkä tahansa paikan omista lihoista valmistetun burgerin, et voi mennä pieleen.

Roslundin lihamyymälä ja bistro sijaitsee Teurastamon pittoreskissa portinvartijan rakennuksessa.
Roslundin lihamyymälä ja bistro sijaitsee Teurastamon pittoreskissa portinvartijan rakennuksessa. Kuva: Teurastamo/Eetu Ahanen

Herkullisia vaihtoehtoja ovat myös tunnetut Döner Harjun herkut, joita voi nautiskella kesäiltaisin Teurastamon alueelta löytyvästä Palema-ravintolassa.

Sen lisäksi, että pizzahuuma on vallannut monet kotikokit, laadukkaiden pizzojen trendi näkyy myös Teurastamolla sijaitsevassa Pizzalassa. Aidossa puulla lämpenevässä Stefano Ferrano -pizzauunissa paistuvat pizzat, jotka täytetään niin klassisilla kuin talon omilla makuyhdistelmillä. Nämä kaupungin parhaiksikin kehutut pizzat tarjoavat  autenttisia Napolilaisia makuelämyksiä, joita et muualta löydä.

Pizzalan pizzat paistuvat aidolla puulla lämpenevässä Stefano Ferrano -pizzauunissa.
Pizzalan pizzat paistuvat aidolla puulla lämpenevässä Stefano Ferrano -pizzauunissa. Kuva: Teurastamo

Teurastamolla kannattaa piipahtaa kesäisen illanvieton lisäksi myös lounaalle. Erinomainen vaihtoehto lounaspaikaksi on esimerkiksi Moko Market, jonka raikkaat lounassalaatit sopivat kesäiseen päivään enemmän kuin hyvin. Tunnelmallisen Kellohallin lounas tarjoaa puolestaan päivittäin vaihtuvan makumatkan, kun raikkaat talon salaatit yhdistyvät eri kulttuurien makuihin.

Eikä nauttiminen jää täällä säästä kiinni; sateisen päivän varalle alueen pihalta löytyy lukuisia kesätelttoja istumapaikkoineen. Teurastamon päädyssä on lisäksi katettu ja lämmitetty yhteisterassi, jolle mahtuu yksi jos toinenkin kesäpäivän viettäjä.

Hauskaa tekemistä koko kesäksi - ihan kaikille

Vaikka Teurastamo tunnetaan etenkin erinomaisista ruokapaikoistaan, alue tarjoaa hauskaa tekemistä koko kesäksi ikään katsomatta. Teurastamon voidaankin sanoa olevan kaupunkilaisten oma piha ja olohuone, jossa on kaikkea kivaa vauvasta vaariin.

Teurastamolla viihtyy koko perhe.
Teurastamolla viihtyy koko perhe. Kuva: Teurastamo/Eetu Ahanen

Halutessasi voit haastaa kaverisi vaikkapa katukorikseen, tikkakisaan tai pingisotteluun. Taitojaan pääsee halutessaan testaamaan myös täysmittaisella petankiradalla, jonka jälkeen on hyvä rentoutua täksi kesäksi täysin uudistetussa Teurastamon saunassa. Lapsia ilahduttaa puolestaan iso hiekkalaatikko, jossa on tilaa laittaa luovuus valloilleen.

Kesään iloa tuovat myös Teurastamon lukuisat, jokaiseen makuun sopivat tapahtumat.

Teurastamo kesä on täynnä tapahtumia ja mukavaa yhdessäoloa.
Teurastamo kesä on täynnä tapahtumia ja mukavaa yhdessäoloa. Kuva: Teurastamo

Esimerkiksi keskiviikkoisin alueella nautitaan kaikille avoimesta ja ilmaisesta Jazz Picnicistä iltapäivä viidestä eteenpäin, kun taas torstai-iltaisin musisoidaan Singa ulkoilmakaraoken merkeissä.

Viikonlopputunnelmiin sinut siivittävät sekä Teurastamon päädyssä että Tislaamolla levyjään soittavat vaihtuvat DJ:t. Lauantaisin järjestetään puolestaan vaihtuvia tapahtumia aina syyskuun alkuun saakka. Kaikki Teurastamon alueen tapahtumat löydät täältä.

Jos et ole vielä tutustunut Teurastamon alueeseen, asia kannattaa korjata pikimmiten! Tässä kuitenkin pieni varoituksen sana; toinen toistaan herkullisempia ruokia ja juomia tarjoavat ravintolat, erilaiset tapahtumat ja leppoisa ilmapiiri tekevät tästä vanhan teurastamolaitoksen tiloihin rakennetusta keskittymästä paikan, josta et haluaisi lähteä pois lainkaan.

Terasseja löytyy Teurastamolta joka lähtöön.
Terasseja löytyy Teurastamolta joka lähtöön. Kuva: Teurastamo
Teurastamon piha on kaikkien kaupunkilaisten käytössä aina kello 24 asti. Lisää Teurastamon alueen palveluista ja tapahtumista pääset lukemaan täältä.

 

2 kommenttia

Minna665

17.7.2021 13:23

jädeline 5/5

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SaraPepp

16.12.2021 01:23

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi