Holiday Bar on lomakeidas Katajanokalla

Uusi baariravintola tarjoaa ruokaa, juomaa, lomatunnelmia ja ison aurinkoterassin.

Somessa on pöhisty muutaman viikon ajan Richard McCormickin ja Ville Relanderin uusimmasta ravintolasta. Holiday Bar avataan Katajanokalle perjantaina 6. toukokuuta.

Vaikka ravintolan nimi viittaa lomatunnelmiin, ei paikasta tule Las Palmas -kopiota. Holiday on yhtä aikaa baari, ravintola ja kahvila, jonka lomateema näkyy ruoka- ja juomalistojen sijaan ennen kaikkea paikan fiiliksessä.

“Lomalla ollaan hyvällä tuulella ja pidetään hauskaa. Holiday sijaitsee saaressa ja se on pieni pako todellisuudesta. Tarjottavat eivät kuitenkaan ole lomateemaisia”, McCormick sanoo.

Holidayn ruokalistassa olennaisinta on tuoreus, eikä keittiössä keskitytä tiettyyn ruokatyyliin. Luvassa on muun muassa mereneläviä ja modernia kasvisruokaa. Ainutlaatuista Holidayssa on 100-paikkainen terassi, johon paistaa lähes koko päivän ja johon voi tilata samoja ruokia kuin sisälläkin.

Molemmat ravintoloitsijat ovat kokeneita tekijöitä alalla, mutta uuden paikan avaaminen on aina jännittävää. Osa jännityksestä on innostusta siitä, että ravintolalla luodaan elämää paikkaan, jossa sitä ei vielä juuri ole. Kanavaranta on kaunis, trendipotentiaalinen alue, jossa alkaa olla paljon kiinnostavaa kuhinaa.

“Torikortteleissa on hyvä meininki ja Katajanokan Allas aukeaa kesäksi. Lokaatio on mahtava”, Relander kertoo.

Ravintoloitsijat odottavat eritysesti sitä, että Holidayssa on lupa vähän hullutella. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti.

“Paljon on muttunut siitä, kun 6-7 vuotta sitten avasin ensimmäisen ravintolan Helsinkiin. Silloin myimme kaikkea tosi halvalla, että ihmiset saataisiin ovesta sisään. Tänään ravintolaskenessä kyse on niin paljosta muustakin kuin vain ruoasta”, McCormick sanoo.

“Holidayssa pidetään hauskaa ja rikotaan vähän sääntöjä”, hän jatkaa.

Holiday aukeaa ensin illalliselle keskiviikosta lauantaihin, mutta aukioloaikoja muokataan ajan mittaan kysynnän mukaan.

Holiday Bar, Kanavaranta 7. Avataan 6.5.2016.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi