Ihmeellinen festivaali monimuotoisuuden asialla

Tarjolla kansallista identiteettiä ja monikulttuurisuutta.

Suomalaisuutta pohtiva True Finn on tämän vuoden IHME-teos.
Suomalaisuutta pohtiva True Finn on tämän vuoden IHME-teos.

Tänä vuonna kuudetta kertaa järjestetty IHME-festivaali alkoi maanantaina. Tapahtuma on viikon mittainen taidesäätiö Pro Arten järjestämä joka kuvailee sen tarkoituksena olevan edistää taiteen asemaa yhteiskunnassa ja ihmisten arjessa ja edistää sen saavutettavuutta. Tämän vuoden teemana on monikulttuurisuus sekä kansallinen identiteetti.

IHME-festivaaliin kuuluu monenmoista ilmaista tapahtumaa, kuten työpajoja luentoja ja keskustelutilaisuuksia IHME-teoksen teemoista. Päivien elokuvakattaukseen kuuluu muun muassa israelilaisen Yael Bartanan taide-elokuva True Finn – Tosi suomalainen, joka on tämän vuoden IHME-teos. Mukana on ihmisiä erilaisilla etnisillä ja uskonnollisilla taustoilla ja se sai ensi-iltansa maanantaina 31. maaliskuuta. Tämän jälkeen se on nähtävissä Yle Areenalta heinäkuun loppuun saakka.

Myös Adrian Piperin elokuva Passing Beyond Passing saa ensi-iltansa sunnuntaina 6.4. Piper on tunnettu rasismin ja vieraanpelon käsittelystä töissään.

Tarjolla ei ole ainoastaan elokuvia. Luvassa on myös kuvataiteilija Katja Tukiaisen ohjaama sarjakuvatyöpaja Ateneumissa, jossa on tällä hetkellä meneillään myös Tove Jansson- näyttely.

Voit katsoa festivaalin aikataulut täältä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi