Inhimillisyyden puolesta!

Monet puhuu, Social Beat toimii.

Social Beatin vapaaehtoisporukkaa Ravintolapäivänä 18.5.2013 Iskelmäkahvilassa
Social Beatin vapaaehtoisporukkaa Ravintolapäivänä 18.5.2013 Iskelmäkahvilassa Kuva: Roy Bäckström

Social Beat -vapaaehtoishankkeen alullepanija, Kirsti Tuominen, huomasi muutama vuosi sitten vieraillessaan oman isoäitinsä luona, että kynnys astua vanhainkotiin oli korkea. Tunnelma oli ahdistava, vierailijoita oli vähän ja tapahtumia harvoin. ”Mitä jos yhtäkkiä olisi mahdotonta pyöräillä ja pitää cocktail-kutsuja? Olisi kamalaa jos vanhuuden myötä vietäisiin persoona.”

Lauantain Ravintolapäivänä 18.5.2013 tehtiin jotain uutta. Social Beat vei Ravintolapäivän palvelutalon sisäpihalle, jotta vanhukset liikuntarajoitteineen pääsevät hekin nauttimaan yhteisöllisyydestä, seurasta ja herkuista. Social Beat - Inhimillisyyden iskujoukko on porukka nuoria vapaaehtoisia, jotka järjestävät persoonallisia ja positiivisia tapahtumia esimerkiksi vanhainkodeissa ja nuorisokodeissa. Social Beat uskoo ilon kautta yhdessä tekemiseen ja yhteiseen vastuuseen ihmisistä, jotka ovat unohtuneet laitoksiin. Ravintolapäivän Iskelmäkahvila Töölön palvelukeskuksen sisäpihalla oli Social Beatin ensimmäinen tapahtuma. Se vakuutti siitä, että tämänkaltaista toimintaa kaivataan.

”Jotain pitäisi tehdä!”, on lausahdus, jota viljellään ahkerasti. Usein tämä toteamus jää keskustelun tasolle. Moni vapaaehtoisuus edellyttää kurssia, sitoutumista ja viikoittaista fyysistä osallistumista. Tämä on monelle mahdotonta. Kirsti Tuominen kokee, että toiminnan jatkuvuuden kannalta tärkeää ovat palkitsevuus, hauskuus ja vapaus. Social Beat tarjoaa helpon formaatin ja tavan toimia, jota voi monistaa. Kuka tahansa voi kerätä porukan ja järjestää tapahtuman esimerkiksi paikallisessa vanhainkodissa, nuorisokodissa tai sairaalassa. Tapahtuman sisältö on vapaamuotoista, avainjuttuja ovat: positiivisuus ja yhdessä tekeminen. Tavoitteena luoda toimintaa, joka tuo esiin persoonia, antaa yksilölle äänen ja kasvot, mahdollisuuden tulla kuulluksi ja huomioiduksi. Tärkeätä ovat molemminpuoliset tunteet. Myös vapaaehtoiset kokevat kohtaamisia ja saavat palkitsevan tunteen siitä, että ovat tehneet jotakin hyvää uudella ja hauskalla tavalla.

Inhimillisyyden iskujoukko suunnittelee jo seuraavaa tapahtumaa ja sen on tarkoitus olla ennen juhannusta. Nuorisokotiin, sairaalaan ja vankilaan on otettu yhteyttä. Kohteet ovat hankalia järjestää tapahtumia, mutta Social Beatilla on vakaa aikomus viedä positiivista toimintaa myös näihin paikkoihin.


Haluatko sinäkin mukaan Inhimillisyyden iskujoukkoon? Ryhdy seuraamaan Social Beatin Facebook-sivua ja osallistu seuraavaan tapahtumaan. Kolmas askel ja mikäli kiinnostusta riittää, on osallistuminen aktiivisempaan suunnittelujoukkoon!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi