Käsintehtyjä dumplingeja ja kantonilaisia grilliherkkuja – Hill’s Dumplings avaa kesäkuussa Pikkuroballa

Hill’s Dumplingsin ravintoloitsijat haluavat tarjota laadukasta ruokaa rennossa ympäristössä.

Kuva: Hill's Dumplings

Pienen Roobertinkadun ravintolatarjonta kasvaa 9. kesäkuuta, kun Hill’s Dumplings avaa 55-paikkaisen ravintolansa aivan kulttuurikeskus Gloriaa vastapäätä. Ruokalistan pääpaino on dumplingeissa, mutta tarjolla on myös kantonilaisvaikutteisia bbq-annoksia sekä ramen-tyyppisiä nuudelikulhoja.

Hill’s Dumplingsin ravintoloitsijoilla on varsin kansainvälinen tausta. Juomapuolesta vastaava Edward Szechi on lähtöisin Alabamasta, Filippo D’Amico puolestaan on syntynyt Australiassa, jonne hänen äitinsä muutti aikoinaan Laosista.

Ravintolan nimi Hill’s Dumplings viittaa D’Amicon synnyinsijoille Melbournen Box Hilliin, jossa asuu paljon aasialaisia maahanmuuttajia, ja se näkyy myös alueen ravintolatarjonnassa. D’Amico on käytännössä kasvanut perheensä pyörittämässä ravintolassa ja nyt hän tuo ravintolaosaamisensa Helsinkiin.

“Haluamme tuoda lisää casual-diningia Helsinkiin, eli hyvälaatuista ruokaa rennossa ympäristössä edulliseen hintaan”, D’Amico sanoo.

Kuva: Hill's Dumplings

Hill’s Dumplingsissa on pöytiintarjoilu ja ruoat tehdään alusta loppuun käsityönä, mutta mistään fine diningista ei ole kyse. D’Amico haluaa pitää ravintolansa persoonallisena ja helposti lähestyttävänä. Ruokailu onnistuu rennosti myös terassilla, jossa on 30 asiakaspaikkaa.

Ravintolasalista on suora näköyhteys keittiöön, joten asiakkaat pääsevät seuraamaan dumplingien valmistusta aina taikinan käsittelystä dumplingien täyttämiseen ja höyryttämiseen. Täytteitä on moneen makuun, ja monet annoksista on mahdollista saada myös vegaanisena.

“Meillä on myös ramen-tyyppisiä nuudeliannoksia, mutta kantonilaiseen tapaan valmistettuina. Nuudeleistakin on saatavilla vegaaninen versio, joka tehdään vegaaniseen liemeen.”

Hinnoittelu on haluttu pitää edullisena: dumpling-annos irtoaa 9–10 eurolla, bbq-annosten hinnat liikkuvat 14–16 euron kieppeillä. Arkisin tarjolla on myös 12 euron lounaskulhoja sekä viikoittain vaihtuvia lounasannoksia.

Szechi on toiminut baarimikkona New Yorkissa, Melbournessa ja Lontoossa, joten myös juomapuoleen on satsattu kunnolla. Hanajuomien lisäksi tarjolla on laadukkaita cocktaileja, viinejä, sojua, sakea sekä Pyynikin käsityöläispanimon oluita.
 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi