Keilaniemeen nousee hulppea maisemaravintola – Keittiön johtoon Michelin-kokki Jouni Toivanen ja Richard Sloan

Espoon Keilaniemeen avautuva Lucy in the Sky tarjoaa makuelämysten lisäksi upeita maisemia.

Ravintoloitsija Kim Heiniö sekä keittiömestarit Jouni Toivanen ja Richard Sloan.
Ravintoloitsija Kim Heiniö sekä keittiömestarit Jouni Toivanen ja Richard Sloan. Kuva: Lucy in the Sky / Soupster

Tammikuussa 2020 Espoon Keilaniemeen avautuu ravintola Lucy in the Sky, jonka tarjonta on kiteytetty termiin Scandinasian. Ruokalistalle nousee annoksia, jotka ovat saaneet inspiraationsa pääosin Japanista sekä Kaakkois-Aasiasta, vaikka raaka-aineet tulevat Suomesta.

Pohjoismaisilla raaka-aineilla halutaan tehdä kunniaa Pohjolan luonnolle; villiyrtit kerätään lähiluonnosta ja merenelävät tulevat niin läheltä kuin mahdollista, Norjan kylmistä ja kirkkaista vesistä.

Keittiöstä vastaavat Michelin-kokki Jouni Toivanen sekä suomalais-amerikkalainen Richard Sloan, joka on Suomeen asettumisensa jälkeen työskennellyt vuosien ajan Helsingin johtavissa aasialaisissa ravintoloissa. Jouni Toivanen tuo ravintolaan laajan osaamisensa suomalaisten raaka-aineiden ja villiruoan parissa.

"Haluamme kohdella raaka-aineita niiden ansaitsemalla arvostuksella käyttämällä kokonaisia ruhoja suomalaisilta pientuottajilta. Näin pääsemme toteuttamaan nose-to-tail –ajattelua käytännössä ja varmistamaan, että mitään eläimestä ei mene hukkaan", kertoo Sloan.

Ravintola nousee Keilaniemen Accountor Towerin katolle yli 80 metrin korkeuteen. Lasiseinistä avautuu näkymät neljään ilmansuuntaan, joista aukeava maisema vaihtelee Nuuksion kansallispuistosta Helsingin urbaaniin keskustaan ja luonnonkauniiseen saaristoon.

Hulppeasta sijainnista huolimatta tavoitteena on tehdä paikasta helposti lähestyttävä ja maanläheinen.

"Ravintolaan voi tulla nauttimaan pelkän pääruoan ja terassilla ihailla maisemia viinilasin tai cocktailin kera. Haluamme tehdä Lucysta paikan, josta espoolaiset voivat olla ylpeitä", kertoo ravintoloitsija Kim Heiniö.

Lucy in the Sky, Keilaniementie 12, Espoo

*Juttua muokattu 22.8. klo 10.51. Villiyrtit kerätään lähiluonnosta, ei Nuuksion kansallispuistosta, jossa kasvien kerääminen on kielletty.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi