Koe Flamencoa suoraan maailman kirkkaimmalta huipulta

Korjaamon Brindamos Flamenco -klubi tuo legenda Manuela Riosin kaupunkiin.

Flamencoa suoraan maailman huipulta tarjoilevan Brindamos Flamenco -klubin syyskausi saa arvoisensa lopun, kun Kulttuuritehdas Korjaamolle saapuu lajin todellinen supertähti ja legenda, tanssija Manuela Rios. Huikean kansainvälisen uran tehnyt artisti nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Musiikista vastaavat kenties sukupolvensa "flamencoimman" äänen omaava laulaja Christina De Tovar ja flamencon moniosaaja, kitaristi Otso Krunasta.

Lajin todellinen legenda Manuela Rios tanssi jo 90-luvulla Paco de Lucian maailmankiertueella. Manuela on tuttu esiintyjä ja kurssittaja kaikilta maailman flamencofestivaaleilta (mm. festival Festival de Jerez). Vuonna 2017 hän on esiintynyt ja opettanut mm. Venäjällä, USAssa, Argentiinassa, Chilessä, ja Japanissa. Tiiviskurssien ohessa Manuela opettaa säännöllisesti Flamencos por el Mundo -koulussa Sevillassa ja esiintyy eri tablaoissa.

Sukupolvensa kenties “syvimmän ja flamencoimman” äänen omaava Cristina De Tovar aloitti uransa tanssijana. Siitä huolimatta hän on ehtinyt voittaa lukuisia laulukilpailuja (mm. Festival de la Unión 2013, Peña Lepanto 2013). Vuoden 2017 aikana Cristina on esiintynyt ja kurssittanut mm. Chilessä, Saksassa, Japanissa ja Venäjällä. Teknisesti taitavaa laulajaa on kuultu mm. Pedro Sierran ja La Tobalan levyillä. Tällä hetkellä Cristina esiintyy eri tablaoissa ja opettaa Fundación Cristina Heerenissä.

Otso Krunasta on valmistunut Sevillan Fundación Cristina Heerenistä flamencokitaristiksi. Brindamos Flamenco -kollektiivin luottokitaristi on työskennellyt vuosia säestäjänä lukuisten lajin huippujen ja legendojen kanssa Andalucíassa.

Brindamos Flamenco on kollektiivi, joka koostuu kansainvälisistä flamencon ammattilaisista. Kollektiivi järjestää säännöllisiä konsertteja ja opetusta Helsingissä, tuoden Suomeen täällä ennen näkemättömiä lajin huippuja. Brindamos Flamenco tuo esiin lajin ”tablao” muotoa, jossa tanssija, laulaja ja kitaristi kommunikoivat saumattomasti lavalla luoden improvisoidun taide-elämyksen, johon tutumpaa referenssiä voidaan hakea esimerkiksi jazz-musiikista.

Brindamos FlamencoKorjaamon Vintti, lauantai 9.12.2017.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi