Livemusiikkia, katusirkusta, ruokaa ja yhteisöllisyyttä Itä-Helsingin ilmaistapahtumassa

Idän kyläjuhlaa vietetään ensi kuussa. Ulkolavalla yleisöä villitsevät muun muassa Reino Nordin ja Mira Luoti.

Kuva: Stoa/Idän kyläjuhla / Facebook

Itähelsinkiläisten omaa kyläjuhlaa vietetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Kevään avauksena toimiva ilmaistapahtuma järjestetään Itäkeskuksessa sijaitsevalla Stoan aukiolla lauantaina 20. toukokuuta. Juhla koostuu kulttuurisesta toiminnasta ja yhteisolosta. Päivän juontaa Radio Cityllä ja Radio Helsingissä ääntäpitänyt radiotoimittaja Njassa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ulkotiloissa nautittava livemusiikki luo vahvasti kevättunelmaa. Idän kyläjuhlassa onkin hieno kattaus monia eri musiikkiartisteja, kuten Reino Nordin, Mira Luoti, räppärit Rauhatäti ja Pyhmä Lehmä, näyttelijä-laulaja Heidi Kiviharju sekä Litku Klemetti & Tuntematon numero.

Musiikkia kuullaan myöskin sisätiloissa: Stoan musiikkisalissa esiintyy Ali Amran ja samassa tilassa nähdään Helsingin kaupunginorkesteri. Musiikin lisäksi tapahtumassa on laajalti muutakin toimintaa. Katusirkusesityksen tarjoilee DouJag-ryhmä, joka levittäytyy shownsa myötä myös kauppakeskuksen edustalla olevalle Tallinnanaukiolle.

Lähiötapahtumahan ei ole mitään ilman siihen kuuluvaa yhteisöllisyyttä, jota tapahtumassa koetaan yhteisötaiteen, empatiapisteen ja Story Sharing -session kautta. Näiden lisäksi päivän aikana järjestetään monia työpajoja sekä keväänmittaisen Idässä versoo -sanataideprojektin huipentuma, jossa aukiolle maalataan kollektiivinen sanataideteos ja lähiympäristöön suunnitellaan sanataidereitti. Aiheena on – mikäs muukaan kuin – Elämä Idässä. Juhlan aikana itähelsinkiläisillä on mahdollisuus tutustua tarkemmin alueen yhdistyksen toimintaan ja esittää omia ajatuksiaan.

Jottei juhlakansan energiat pääsisi loppumaan, alueelle nousee ruokakojuja ja Stoan kahvila palvelee koko tapahtuman ajan. Juhlat alkavat kello 14 ja päättyvät 18.30. Kyläjuhla kutsuu kaikenikäiset mukaan toivottamaan kevään tervetulleeksi.

Idän kyläjuhla 20. toukokuuta kello 14-18.30 Itäkeskuksen Stoan aukiolla. Lisätiedot ja aikataulut tapahtuman Facebook-sivuilta. Tapahtuma on maksuton.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi