Magnesia kuljettaa heimonsa hiljaisuudesta ja selkeydestä energiaan ja synergiaan

Magnesia Festival palasi uudistuneena Lonnan saarelle.

Magnesiassa kurotetaan korkeuksiin.
Magnesiassa kurotetaan korkeuksiin. Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Sydänten saarifestivaali on etujoukoissa luomassa uudenlaista tapahtumagenreä Suomeen. Kaksipäiväinen elämys sisältää 60 työpajaa, ohjelmauutuuksina muun muassa sauna-workshop, pimeä jooga, räppijooga, paneelikeskustelut ja tanssi. Ohjelmaa on paljon myös joogan ulkopuolella.

Elokuussa 2016 ensimmäistä kertaa Helsingin edustalla, Lonnan saarella järjestetty Magnesia Festival palaa entistä laajemman ohjelman kera 3.-4.8.2017.

"Viime vuoden palaute innosti tekemään tapahtumasta entistä monipuolisemman. Kävijät kokivat muun muassa olleensa 'kaksi päivää onnellisuusmaailmassa' ja nähneensä 'eniten hymyileviä kasvoja samassa paikassa kuin pitkään aikaan', kertovat festivaalin perustajat Mari Rasimus, Kaisa Kärkkäinen, Oded ja Asaf Peled

Magnesia Festival yhdistää joogaa, tanssia ja henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin workshopeja livemusiikkiin, iltajuhliin, upeaan saaristoluontoon ja maistuvaan lähiruokaan. Kaksipäiväinen elämys sisältää noin 60 workshopia Suomen tunnetuimpien hyvinvointiohjaajien ja joogakoulujen johdolla. Torstain teema on Silence & Clarity ja perjantain Tribal Energy & Synergy. Mukana ohjaamassa ovat muun muassa Jaakko Halmetoja, Kaisa Jaakkola, Sanna Wikström, Kirsi Salo, Mili Kaikkonen, Aleksi Litovaara ja Katri Syvärinen.

Uutuutena on kaikille festarikävijöille avoimet päälavan paneelikeskustelut, jotka luotsaa tietokirjailija ja muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen, tanssiworkshopit, räppijooga, pimeä jooga, pilates ja saunomista sisältävä Reetta Rannan Sauna Sisters Story Sharing -työpaja. Joogaamaan pääsee livemusiikin säestyksellä, ulkona upean saaristoluonnon keskellä sekä vanhoissa, sielukkaissa miinamakasiineissa. Työpajoja on paljon myös heille, jotka eivät välitä joogasta: voit opetella meditaation alkeita, treenata oman kehon painolla auringon alla tai kuulla, miten syysflunssaa voi torjua ayurvedan avulla. 

Magnesian musiikkitarjonta on myös vahvistunut. Kumea Sound ja Kalifornia Keke esiintyvät ensimmäistä kertaa yhdessä torstaina soittaen ambientin live-setin. Perjantain sielukkaissa iltajuhlissa festariväkeä tanssittavat Serot ja Super Janne. DJ:inä festariväkeä viihdyttävät muun muassa Klaus Wing ja Anna S.

Tärkeässä osassa festivaalilla on myös Lonna-ravintolan valmistama lähiruoka, smoothiet ja cocktailit. Lonnan saaren upouusi sauna on myös käytettävissä festivaalivieraille.

Festivaalin esikuvina ovat maailmalla supersuositut Wanderlust ja Bali Spirit Festival, jotka ovat syntyneet hyvän elämän ja henkisen hyvinvointigenren ympärille ja keräävät vuosittain tuhansia kävijöitä.

"Toisin kuin monien kesäfestareiden jälkeen, tämän festivaalin jälkeen et tarvitse toipumisaikaa, vaan olet täynnä energiaa ja inspiraatiota syksyä varten", perustajat nauravat.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi