Michelin-kokki paljastaa uuden ravintolansa yksityiskohtia: "Visionani on, että 1+1 on enemmän kuin kaksi"

Sauli Kemppaisen uutuusravintola Atelier7:n on tarkoitus avata ovensa Konepajalle loppuvuodesta.

Sauli Kemppainen tunnetaan kansainvälisen uran tehneenä ja useamman kerran ulkomailla Michelin-tähdillä palkittuna kokkina.
Sauli Kemppainen tunnetaan kansainvälisen uran tehneenä ja useamman kerran ulkomailla Michelin-tähdillä palkittuna kokkina.
  • Mikä: Huippukokin uutuus
  • Missä: Konepajankuja 7, Helsinki
  • Milloin: Marraskuun alussa

Vallilan Konepajan alueella osoitteessa Konepajankuja 7 käy tällä hetkellä kova kuhina. Nyt ollaan nimittäin lukuisissa palkituissa ravintoloissa niin kotimaassa kuin ulkomailla työskennelleen Sauli Kemppaisen uuden ravintolan äärellä. Paraikaa marraskuun ovensa avaavassa ravintolassa tehdään sisustustöitä sekä suunnitellaan ruokalistoja.

Uusi ravintola Atelier7 tulee sijaitsemaan Fredriksbergin toimitilakorttelin D-talon alakerrassa, jonka päävuokralaiseksi MTV astuu loppuvuodesta.

LUE MYÖS: Michelin-kokki Sauli Kemppainen listaa suosikkiravintolansa - kolmen kärjessä kovia nimiä: "Hinta-laatusuhteeltaan ehkä Suomen paras"

Laadukas ja helposti lähestyttävä

Ravintolassa tullaan tarjoilemaan arkisin sekä aamiaista että lounasta ja lauantaisin brunssia. Iltaisin ravintola palvelee rennon mutkattomana illallisravintolana.

”Haluan ravintolasta mutkattoman, laadukkaan sekä hintatasoltaan helposti lähestyttävän. Tärkeintä on aina kokonaisuus – panostamme henkilökuntaan, palveluun ja tunnelmaan. Haluan, että ravintolassani viihdytään. Sama intohimo, jolla olen keittänyt aina, tulee näkymään uudessa ravintolassa, kylläkin uusilla twisteillä maustettuna", Kemppainen kertoo.

Nimi Atelier tulee ranskan kielestä ja se tarkoittaa suomeksi työpajaa tai ateljeeta, paikkaa missä luodaan uutta tai ehostetaan jo hyväksi todettua vielä paremmaksi.

Uuden ravintolan ytimessä on laadukas ja suurella sydämellä tehty ruoka.
Uuden ravintolan ytimessä on laadukas ja suurella sydämellä tehty ruoka.

”Aamiaisella tarjoilemme ennen kaikkea maukasta, terveellistä ja rehellistä ruokaa. Lounasaikaan tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja sekä nopean lounaan tarvitsijoille että pidemmän kaavan mukaiseen kolmen ruokalajin menuuseen. Illallisella keskitymme olennaiseen: laadukkaisiin, aitoihin, maanläheisiin ja luonnonmukaisiin raaka-aineisiin ja vahvoihin makuihin", Kemppainen kertoo tiedotteessa.

"Visionani on, että 1+1 on enemmän kuin kaksi. Annamme raaka-aineiden ominaismakujen loistaa."

Ravintolan omistaa valtakunnallisesti yli 30:ssä ravintolassa sekä tapahtumatalossa toimiva Kanresta Oy, joka toimii taustalla Kemppaisen johtaessa sekä kehittäessä ravintolaa itsenäisesti.

Huippukokit avaavat nyt kilpaa ravintoloita Helsinkiin

Sauli Kemppaisen mielenkiintoa herättävä uutuus ei suinkaan ole ainoa ravintola, josta olemme saaneet viime aikoina vihiä. Useat nimekkään kokit ovat nimittäin avanneet tai avaamassa uutuuksiaan pääkaupunkiseudulle. Näyttää siis vahvasti siltä, että koronavuodet alkavat toden totta olla takanapäin!

Yksi vastikään avanneista uutuuksista on Yes Yes Yes - ja Chéri-ravintoloistaan tunnettujen ruokavisionäärien, Richard McCormickin ja Alex Niemisen, Lulu's, joka toimii sammoissa tiloissa omakase-ravintola Latitude 25:n kanssa.

Loppuunvarattu Latitude 25 sulautuu osaksi ruokavisionäärien uutta ravintolaa.
Loppuunvarattu Latitude 25 sulautuu osaksi ruokavisionäärien uutta ravintolaa.

Syksyllä Svensa Teaternin ravintolan uutisoitiin puolestaan ottavan haltuun monille suomalaisille Strömsö-kokkina tunnettu Michael Björklund. Uuden ravintolan konsepti on vielä salaisuus, josta tullaan kertomaan lisää lähiaikoina.

Eikä tässä suinkaan kaikki, sillä palkittujen ravintoloitsijoiden Sekel avasi elokuun alussa ovensa Bulevardille. Tämä erittäin mielenkiintoinen uutuus sukeltaa niinkin kauas kuin sadan vuoden taakse. 

Nähtävksi jää, mitä uutuuksia tuleva syksy vielä oikein tuokaan tullessaan.

 

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi