Michelin-kokki Sauli Kemppainen listaa suosikkiravintolansa - kolmen kärjessä kovia nimiä: "Hinta-laatusuhteeltaan ehkä Suomen paras"

City kysyi palkitulta tähtikokilta, mitkä ravintolat ovat tällä hetkellä ylitse muiden.

Saksasta Suomeen palannut Sauli Kemppainen luotsaa tällä hetkellä BAD-ravintolaketjua.
Saksasta Suomeen palannut Sauli Kemppainen luotsaa tällä hetkellä BAD-ravintolaketjua. Kuva: Tommi Anttonen

Ravintoloitsija, Michelin-kokki ja Suomen “Gordon Ramsaynakin” tunnettu Sauli Kemppainen on mies, joka suhtautuu ruokaan suurella intohimolla. Kun vankan kokemuksen omaava Kemppainen antaa ravintolasuosituksia, niitä kannattaa kuunnella tarkalla korvalla.

Seuraavat ravintolat Kemppainen mainitsi tämän hetken suosikeikseen.

Kuva: Tommi Anttonen

Sauli Kemppaisen TOP3 ravintolat

Palace

Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen Michelin-ravintola, Palace, palasi pitkän tauon ja merkittävien uudistusten jälkeen arvostetulle Michelin-listalle vuonna 2019 keittiömestari Eero Vottosen johdossa. Vottonen onkin yksi syy siihen, miksi Palace nähdään Kemppaisen suosikkiravintoloiden joukossa.

“Eero Vottonen ja hänen visionsa, periksiantamattomuutensa ja himo siihen, mitä tekee. Ja tietämys siitä, mikä on hyvä raaka-aine ja miten sitä käsitellään ja tarjoillaan asiakkaille”, Kemppainen perustelee valintaansa.

Palace on erinomainen valinta silloin, kun haluat nauttia huippuruoasta ja loppuun asti hiotusta palvelusta upeiden maisemien äärellä.

“Joo, onhan se kallis, mutta verrattuna vastaaviin maailmalla oleviin ravintoloihin, Palacessa on hinta-laatusuhde kohdillaan - tai se on jopa edullinen.”

Palace äänestettiin voittajaksi Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2021 -äänestyksessä toisena vuonna peräkkäin.
Palace äänestettiin voittajaksi Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2021 -äänestyksessä toisena vuonna peräkkäin.

Inari

Vuonna 2018  Albertinkadulle avannutta Inaria luotsaa maailmankuulun Noma-ravintolan keittiössäkin työskennellyt Kim Mikkola, joka tarjoilee asiakkailleen  aasialaisia makuja pohjoismaisella otteella.

Ravintolan omien sanojen mukaan se haluaa tarjota vierailleen kokemuksen siitä, että heistä huolehditaan, samalla kun se esittelee heille täysin uuden kokemuksen.

“Yksinkertaisesti makujen harmonia, makujen tasapaino, erilaisuus, uskallus ja osaaminen uutta tehtäessä”, Kemppainen perustelee.

“Hinta-laatusuhteeltaan ehkä Suomen paras. Todella rento ja viihtyisä paikka.”

Inari sai ensimmäisen Michelin-tähtensä vuonna 2020.
Inari sai ensimmäisen Michelin-tähtensä vuonna 2020. Kuva: Linus Vuorio/Inari

Finnjävel

Kahden vuoden mittaisesta projektista liikkeelle lähtenyt Finnjävel tarjoilee suomalaisesta ruokakulttuurista inspiroituneita annoksia Taidehallin tiloissa Ainonakadulla. Syy siihen, miksi innovatiivisia makuelämyksiä tarjoileva ravintola pääsi Kemppaisen listalle, löytyy Finnjävelin keittiöstä.

Tommi Tuominen - respekt Cheffille! Harva tämän tason jätkistä kokkaa vuodesta toiseen itse hellan takana”, Kemmpainen ylistää.

Finnjävel sijaitsee Taidehallin tiloissa.
Finnjävel sijaitsee Taidehallin tiloissa.

 

Lue myös seuraavat aiemmin juttusarjassa ilmestyneet artikkelit:

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi