Julkkiskokki hurjassa vireessä: Uusia ravintoloita ja oma kokkikoulu!

Svenska Teaternin ravintolan haltuunotto on vain yksi tv:stäkin tunnetun Michael Björklundin uusista projekteista.

Vuosi sitten toukokuussa Helsingin keskustassa kävi kova kuhina, kun Strömsö-ohjelmasta tunnettu kokki Michael Björklund avasi uniikin ravintolakokonaisuuden Helsingin ydinkeskustaan yhdessä ravintolayrittäjä Thomas Strandvikin kanssa.

Pariisalaiskahviloista inspiraation saaneen Cafe Royalen ja mutkattomaan menuun perustavan BBQ Royalen konseptit suunniteltiin varta vasten kauppakeskus Stockmannin asiakkaiden tarpeita silmällä pitäen.

LUE LISÄÄ: Suosikkikokki Micke Björklund avaa Helsinkiin ravintolan, jollaista hän on itse kaivannut: Tällainen kokonaisuus avautuu Stockmannin katutasoon

Nyt reilu vuosi myöhemmin ollaan taas samanlaisten ilouutisten äärellä - nyt tosin tien toisella puolella Svenska Teaternissa.

Svenska Teatern uutisoi kaksikon ottavan haltuun 60-paikkaisen Royale Estradin, jonka on tarkoitus avata ovensa samaan syksyllä alkavan teatteriohjelmiston kanssa. Björklund toivoo uuden ravintolan muodostuvan kohtaamispaikaksi, jonne tulee lähdettyä vaikkei teatteriesitystä olisikaan menossa katsomaan.

Björklund tulee vastaamaan Svenska Teaternin uudesta ravintolasta.
Björklund tulee vastaamaan Svenska Teaternin uudesta ravintolasta.

“Tämä on todella hurjan hauskaa! Svenska Teaternin rakennus on koko maan perinteikkäimpiä. Olen valtavan ylpeä siitä, että saan toimia juuri siellä”, Björklund kertoo tiedotteessa.

Uuden ravintolan konsepti on vielä salaisuus, josta tullaan kertomaan lisää lähiaikoina.

Fröj tuo huippuraaka-aineet Vaasaan

Royale Estradi ei suinkaan ole kokin kesän ainoita projekteja, vaan Björklundilla on jälleen monta rautaa tulessa. Keväällä mies avasi Vaasaan 44-paikkaisen ravintola Fröjin, jonka erikoisuutena ovat neljän ja kuuden ruokalajin maistelumenut.

Fröjin maistelumenuja voi täydentää ala carte -listan annoksilla.
Fröjin maistelumenuja voi täydentää ala carte -listan annoksilla. Kuva: Fröj

Uuden ravintolan taustalla on kehuja niittäneestä Hejmistä tuttu tiimi, johon kuuluu muun muassa Vuoden kokkinakin palkittu Mattias Åhman.

LUE MYÖS: Huippukokki Kristian Vuojärvi paljastaa suosikkinsa - nämä ovat kotimaan ravintolahelmiä: “Kukaan Suomessa ei pysty parempaan"

“Haluan, että raaka-aineet ovat lautasella pääroolissa ja tarjoavat uusia ja mielenkiintoisia makuyhdistelmiä”, Åhman kertoo moderniin pohjoismaiseen ruoanlaittoon panostavasta  Fröjista.

Björklundin avulla nopeasti ammattiin

Ravintola-alan työvoimapula aiheuttaa taatusti haasteita uusien ravintoloiden avaamiselle, mutta tähänkin ongelmaan Björklundilla on ratkaisu. Elokuussa starttaa nimittäin Björklundin luotsaama kokkikoulu, joka tarjoaa mahdollisuuden opiskella kokin ammattiin lyhyessä ajassa.

Koulutus tulee panostamaan ennen kaikkea käytäntöön teorian sijaan.

“Olen pitkään halunnut aloittaa koulutuksen, joka olisi lyhyt, tehokas ja jossa sinun, joka olet kiinnostunut ruoanlaitosta, pystyt oppimaan kaiken mitä tarvitset ravintolassa työskentelyä varte. Kaikki tämä 1,5 vuodessa (josta puoli vuotta on harjoittelua)”, Björklund kertoo sosiaalisessa mediassa uudesta projektistaan.

Koulutus sijaitsee Karjaalla, ja siihen ovat voineet hakea kaikenikäiset henkilöt ympäri Pohjoismaata.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi