Multiravintola Mecca avaa!

Lontoo ja Barcelona kohtaavat Korkeavuorenkadulla.

Megaravintola Meccan sisustus tyynyineen ja sohvineen tulee suoraan Lontoosta, keittiön annokset vaahtoineen, infuusioineen ja shotteineen Kataloniasta.

“Täällä on vapaammat kädet. Pystymme kikkailemaan raaka-aineilla ja tekniikoilla. Olen mieltynyt Välimeren raaka-aineisiin ja maustamiseen: tomaatteihin, valkosipuliin ja öljyihin. Suomessa on paljon hyvää, mutta kesä on ohitse kahdessa kuukaudessa”, Hans Välimäki vertaa Meccaa samassa korttelissa sijaitsevaan kahden Michelin-tähden Chez Dominiqueensa.

Mecca on voimakkaasti laajentuvien Palace Ravintoloiden lähes 400 asiakaspaikan ravintolakokonaisuus, joka sijaitsee Ilta-Sanomien entisen toimituksen kahdessa alimmassa kerroksessa. Välimäki on suunnitellut ruokalistan yhdessä G.W. Sundmansista keittiön ohjaimiin siirtyneen Marko Palovaaran kanssa.

Baarissa ja toisen kerroksen loungessa Jussi Ankkuri tiimeineen loihtii drinkkejä tuoremehuista sekä chili-, sitruunaruoho- ja inkiväärivodkista. Myös sake saa kyytiä inkivääristä. Ruokalistan virkistäjissä löytyy mm. gin aloha eli ginihyytelöä, triple sec-tonicgraniittia ja ananasvaahtoa (6,9 e).

Dj-maestro Bunuel pyörittää viikonloppuisin levyjä loungessa, jonne on luvassa myös elävää musiikkia.

Baaritiskillä tarjotaan ”katukeittiön” wokkilounasta (11-13 e), jossa valitaan kasviksista, kalasta ja lihasta. Lämpimän avokeittiön äärellä pääruoat kustantavat päivällä 12-18 e, illalla 15-24 e. Keittiön äärellä tarjotaan 20-25 ruokalajin chef’s tablea kahdeksalle illallistajalle: 100 e per nenä.

“Kesällä teemme vähän kevyempää. Syksyllä on luvassa heviä Metallicaa ja ehkä italia-japania”, Hans Välimäki kaavailee.

Ravintola Mecca, Korkeavuorenkatu 34, puhelin 13456 200. Avoinna ma-ti 11.30-24, ke-to 11.30-02, pe 11.30-03, la 13-03. Lounge avautuu klo 20.

Suosittelemme