Pikaruokaketjun uudesta proteiinipommista välitön hitti! Erilainen lihankorvike erottuu edukseen: "Hyvin kanamainen"

Pikaruokaketju Fafa’sin uusi kasvisinnovaatio, Kanaton, on noussut nopeasti asiakkaiden suosioon.

Kuva: Fafa's

Pikaravintolaketju Fafa ́s lanseerasi toukokuussa täysin uudenlaisen kasvisproteiinin; Kanattoman. Suomen markkinoilla tämä ennennäkemätön tuote on otettu kuluttajien keskuudessa erittäin hyvin vastaan - niin hyvin, että Kanaton on noussut ensimmäisten myyniviikkojensa aikana yhdeksi ketjun myydyimmistä tuotteista.

“Ensimmäiset kuluttajien palautteet Kanattomasta ovat olleet positiivisia. Kanaton pita on tällä hetkellä Fafa ́sin kolmanneksi myydyin pita ja Kanaton salaatti puolestaan on noussut suosituimpien salaattien joukkoon verkkokaupassamme”, toimitusjohtaja Ville Myllyniemi kertoo.

Maukas, laadukas ja terveellinen tuote

Fafa’s ilmoitti jo viime kuussa lopettavansa punaisen lihan myymisen vuoden loppuun mennessä asiakkaiden ostokäyttäytymisen vuoksi. Toimitusjohtaja mukaan Kanattoman tuominen lihan tilalle oli helppo ratkaisu.

“Etsimme pitkään sopivaa kasvisperäistä tuotetta punaisen lihan tilalle, joka vastaisi korkeisiin maku- ja laatukriteereihimme, sekä olisi samalla terveellinen. Kanattoman koostumus ja maku on hyvin kanamainen, minkä vuosi se erottuu muista markkinoilla olevista kasvisproteiineista”, Myllyniemi toteaa.

Kanatonta saa niin salaatteihin, pitoihin kuin bowleihin.
Kanatonta saa niin salaatteihin, pitoihin kuin bowleihin. Kuva: Fafa's

Kanaton-proteiinin valmistaa brittiläinen Arley Foods Ltd, joka on erikoistunut uuden sukupolven kasvisperäisten proteiinien valmistukseen. Tämän lisäaineettoman, gluteenittoman ja GMO-vapaan tuotteen pääraaka-aine on soijaproteiini, joka mahdollistaa luontaisesti ravinnepitoisemman tuotteen kananlihaa muistuttavalla rakenteella.

Korvaako Kanaton kanan - testasimme!

Tavalliseen broilerinlihaan verrattuna Kanattomassa huomio kiinnittyy korkeaan proteiinipitoisuuteen; Kanattomassa proteiinia on 24,3 grammaa 100 grammaa kohden, kun taas kanassa vastaava proteiinimäärä on 15 grammaa. Tuote on myös erittäin vähärasvainen.

Ravintoarvojensa puolesta Kanattoman voikin sanoa olevan erittäin hyvä vaihtoehto pikaruokaketjun muihin täytevaihtoehtoihin verrattuna. Kanattoman ulkonäkö muistuttaa kanaa ja koostumus menisi hyvin broilerina, jos ei osaisi kiinnittää huomiota aavistuksen kumimaiseen rakenteeseen. Kun palat vielä maustaa reilulla kädellä, ne toimivat ainakin pita-annoksessa erinomaisesti.

Kuva: Laura Matilainen

Mutta kysymys kuuluukin, tarvitaanko markkinoille ulkomailta tuotua lihankorviketta, vai olisiko jokin kotimainen vaihtoehto olemassa? Ja tarvitaanko lihankorvkkeita ylipäätään, jos kasviksista ja kasvisperäisistä tuotteista tehtäisiin itsestään niin maistuvia, ettei lihaa osaisi edes kaivata?

Lopputulos: Hyvä tuote, mutta taidan jatkossakin valita sen Falafel-annoksen.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:19

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi