Vegemessujen Suvi Auvinen: "Kasvisruoka on ylivoimaisesti paras vaihtoehto hiilijalanjäljen pienentämisessä"

Vuodesta 2017 järjestetty Vegemessut kasvattaa suosiotaan entisestään.

Vegemessuja tuottaa helsinkiläinen yritys Vegefirma, jonka toimitusjohtajana Suvi Auvinen toimii.
Vegemessuja tuottaa helsinkiläinen yritys Vegefirma, jonka toimitusjohtajana Suvi Auvinen toimii.

Pohjoismaiden suurin kasvisruokatapahtuma Vegemessut järjestetään Kaapelitehtaalla tulevana viikonloppuna. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma keräsi viime vuonna yli 8 000 kasvisruokailusta kiinnostunutta kävijää. Tänä vuonna messut järjestetään kahdesti.

Vegemessuja tuottaa helsinkiläinen Vegefirma. Yrityksen toimitusjohtaja Suvi Auvinen kertoo, että tammikuun Vegemessujen kantava teema on ilmastossa.

“Syksyn ilmastoraportin jälkeen monet ovat alkaneet miettiä, mitä voivat tehdä itse ilmastoa ajatellen. Kuinka omaa hiilijalanjälkeä voi pienentää? Kasvisruoka on ylivoimaisesti paras vaihtoehto tässä”, Auvinen sanoo.

Auvisen mukaan arviolta puolet messujen kävijöistä on sekasyöjiä. Messujen iso tavoite onkin saada vegestä kiinnostuneita sekasyöjiä kokeilemaan ja näkemään, kuinka helppoa kasvisruokailu voi olla.

Luonnollisesti vegaanit ja vegetaristit kokevat messut omakseen, sillä heidän ei tarvitse miettiä, voivatko he syödä jotakin.

“Pienemmiltä paikkakunnilta tulevat vegaanit kokevat, että messuilla voi tavata muita ihmisiä, jotka ajattelevat asioista samalla tavalla ja jakavat samat arvot”, Auvinen kertoo.

Tulevilla messuilla kasviproteiinit ovat näkyvillä isosti. Valion ja Fazerin kaltaisten elintarvikejättien lisäksi mukana on myös uusia innovaatioita. Esimerkiksi härkäpapujäätelöä tuottava Härtelö sekä Beyond Meat -burgereita valmistava bun2bun -ravintola esittelevät tuotteitaan.

Lue lisää: Toiset kokeilevat yksittäisillä kasvispihveillä, toiset heittäytyvät täysillä - Bun2Bun vaihtaa kaikki pihvinsä vegaanisiksi

Luentopuolelta Auvinen nostaa VTT:n tutkija Lauri Reuterin, joka puhuu otsikolla “Kohta jokainen on teknovege”. Reuter kertoo, mitä tulevaisuuden ruoka voisi olla. Nykyinen keskustelu pyörii vielä varsin pienten asioiden ympärillä Reuterin mukaan.

“Saattaa olla, että ruoantuotanto on tulevaisuudessa irrotettu kokonaan meidän ympäristöstä erilaisiin suljettuihin systeemeihin”, Auvinen sanoo.

Lue lisää: 5 syytä, miksi vegestä tulee valtavirtaa – "Eläintuotannosta ei tule eettisempää isommalla häkkikoolla"

Vegemessut Kaapelitehtaalla 26.-27. tammikuuta. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi