Pontuksen Antto Melasniemi: “Ruoka on tärkeää, mutta ei saa häiritä hauskanpitoa”

Koska fine dining on epäkiinnostavaa, Melasniemi halusi tehdä ravintolan, jossa saa ryypätä ja syödä hyvin.

Antto Melasniemi ja Antti Eerikäinen Pontuksen tiskillä.
Antto Melasniemi ja Antti Eerikäinen Pontuksen tiskillä.

Antto Melasniemi kuuluu kiistatta Suomen ahkerimpiin ja luovimpiin keittiömestareihin. Kun ideoita riittää ja taustalla on toimivia konsepteja, pääsee tekemään myös uutta. Helmikuussa Melasniemi avasi yhdessä kumppaneidensa Antti Eerikäisen ja Heikki Purhosen kanssa entisen KOM-ravintolan tiloihin korttelibistro ja viinibaari Pontuksen. 

Mikä Pontus on?

“Pontus on neo-bistro, fine casual -ravintola, jossa saa ryypätä ja syödä hyvin rentoja, käsintehtyjä upeita annoksia”, Melasniemi summaa uutukaistaan.

Pontuksessa luotetaan fine casualiin, mutta mitä se Melasniemelle tarkoittaa?

“Nykyisin puhutaan paljon siitä, miten pika- tai katuruoka tulee ravintoloihin. Tehdään vaikka pizzaa tai muuta vähän tarkemmin ja paremmin ja keskitytään detaljeihin vähän enemmän kuin muut", Melasniemi sanoo.

“Fine dining on mun mielestä tosi tylsää ja epäkiinnostavaa tällä hetkellä. Ruuan pitää olla sellaista, ettei se haittaa liikaa viinanjuontia.”

Tästä kumpuaa myös Melasniemen ruokafilosofia.

“Ruoka on tärkeätä, mutta se ei saa häiritä sosiaalista kanssakäymistä ja hauskanpitoa.”

Eri puolilla maailmaa elämän- ja keittiökokemusta hakenut Melasniemi palasi maailmalta 2000-luvun alkupuolella hyvin erilaiseen ravintoloiden Helsinkiin, kuin millaiseksi kenttä on ehtinyt heidän aikanaan ja avustuksellaan kasvaa. Ensin hän perusti Purhosen kanssa Kuurnan, sen jälkeen Ateljé Finnen, Putte´s pizzerian sekä uudisti KOM-ravintolan, joka nyt muuttui Pontukseksi. Seuraavana Melasniemen listalla on St. George -hotellin maaliskuussa avaava ravintola Andrea, jota hän vetää yhdessä Mehmet Gürsin kanssa.

“Silloin kun me aloitettiin, Helsingin ravintolaskene oli varsin nuorta. Niin kuin se on edelleenkin. Silloin oli paljon vähemmän kokki- tai tarjoilijavetoisia ravintoloita. Nyt tää on aika värikästä ja tosi mielenkiintoista tehdä Helsingissä ruokaa ja olla mukana tässä kulttuurin luomisessa.”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi