Poompui B’Staurant – Pala Thaimaata Hämeentien varrella

Poompuissa kannattaa tilata pöytä täyteen jaettavia pikkuannoksia.

Poompui B'Staurantissa panostetaan raikkaisiin raaka-aineisiin ja annosten esillepanoon.
Poompui B'Staurantissa panostetaan raikkaisiin raaka-aineisiin ja annosten esillepanoon.

 

Hämeentielle Hakaniemen ja Sörnäisten väliselle pätkälle on noussut viime syksyn ja talven aikana useita lupaavia ravintoloita, joista yksi kiinnostavimmista on Poompui B’Staurant. Ravintolan taustalla hyörii samoja tekijöitä kuin Sörnäisten Vilhonvuorekadulla sijaitsevassa Pinto B’Staurantissa.

Raikkaista thaimaalaisista mauistaan ylistetyssä Pinto B’Staurantissa on harmillisen vähän asiakaspaikkoja, mutta avaraan ja valoisaan Poompuihin mahtuu helposti useampi isompikin seurue.

Sekä Pinto että Poompui erottuvat edukseen Helsingin thaimaalaisten ravintoloiden joukosta, sillä molemmissa panostetaan toden teolla tuoreisiin yrtteihin ja raaka-aineisiin. Makuja ei ole turhaan laimennettu suomalaiseen makuun sopiviksi, vaan täällä tulinen on oikeasti tulista. Annokset ilahduttavat myös silmää, sillä esillepanoon suhtaudutaan pieteetillä.

Erikoisuutena jaettavat pikkuannokset

Kummankin ravintolan listalta löytyy täyteläisten currykastikkeiden lisäksi runsas valikoima erilaisia salaattimaisia annoksia, joissa raikkaat maut kohtaavat chilin poltteen. Ruokalistat eivät kuitenkaan ole identtisiä, vaikka hyväksi havaitut perusmaut löytyvät molemmista.

Poompuin erikoisuuksia ovat pienet jaettavat annokset, joita Pinton listalta ei löydy. Kohtuuhintaisia 5,50-7,50 euron pikkuannoksia kannattaa tilata vähintään kaksi jokaista syöjää kohden.

Annokset toimivat erityisen hyvin jaettavina, jolloin ei tarvitse kärsiä annoskateudesta, vaan listalta pääsee maistelemaan useampia herkkuja kerralla. Esimerkiksi kahdelle hengelle neljä yhteistä annosta tarjoaa jo mukavasti vatsantäytettä ja monipuolisesti erilaisia makuja.

Pienet annokset toimivat hyvin myös alkupaloina. Niiden lisäksi listalta löytyy kattava valikoima pääruokia, joiden hinnat vaihtelevat 13.50–15.50 euron välillä.

Annosten lisukkeeksi voi valita tavallisen jasmiiniriisin ohella myös kookos- tai seesamiriisiä. Pehmeä kookosriisi antaa hyvän vastapainon tuliselle chilille, mutta sopii hienosti myös lempeämmän curryn lisukkeeksi.

Raikkaita makuja ja täyteläisiä curryruokia

Toimitus testasi alkupaloina Khao Tang Nataang jättikatkaravulla ja currytahnalla höystetyt riisikakut, jotka olivat kuin pieniä taideteoksia, mutta jäivät maultaan muiden annosten varjoon.

Kauniissa puuhuhmareessa tarjoillussa Somtam papayasalaatissa oli kunnolla potkua – jopa niin paljon, että kokemattomampia varten listalle soisi varoituksen runsaasta chilistä.

Jam Mamuang mango-lohisalaatti oli niin ikään tulisen raikas chilin ystäville sopiva annos. Lohelle tosin riittäisi vähäisempikin kypsennys.

Neljästä maistetusta annoksesta suosikiksi nousi Pahd Ped Sapparod. Murea ankanliha täydellisen täyteläisessä punaisessa currykastikkeessa muistutti jälleen siitä, miksi thairuoka on maailmalla niin rakastettua.

Poompuin laajalta listalta löytyy runsaasti tarjontaa myös kasvissyöjille. Kaikkiin pääruokiin voi valita proteiiniksi tofun ja myös alkuruoista löytyy useita kasvisvaihtoehtoja. Thairuoalle tyypillistä kalakastiketta käytetään Poompuissa ainoastaan kalaruoissa.

Tarjolla myös hulppeita drinkkejä

Onnistunutta kokonaisuutta hieman latisti jälkiruoaksi nautittu pussitee. Voisi nimittäin kuvitella, että näin hyvän ruoan jälkeen tarjolla olisi myös kunnollista haudutettua teetä. Se ei liene vaikeasti toteutettavissa, etenkin kun aivan kulman takana sijaitsee hurmaava teekauppa TakeT, jonka valikoimista löytyisi varmasti useampiakin sopivia teelaatuja täydentämään Poompuin tarjontaa.

Alkoholitarjontaan sen sijaan on satsattu. Monipuoliselta drinkkilistalta löytyy alkoholilain uudistuksen myötä myös astetta tuhdimpia cocktaileja. Hurjimpana esimerkkinä Kii Mao, josta löytyy yhteensä 9 cl eri alkoholeja hedelmämehuilla höystettynä.

Laajalta ruokalistalta jäi maistamatta niin monta houkuttelevaa annosta, että Poompuihin tulee palattua mielellään myös uudestaan. Uskaltaisikohan seuraavalla kerralla kokeilla Phadphet Gob Prikthai sammakonreisiä?

Poompui B'Staurant sijaitsee osoitteessa Hämeentie 28.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi