Ravintola Rune's on töölöläisten uusi olohuone

Runeberginkadulle avattiin toukokuussa uusi bistro.

Runeberginkadulle, kivenheiton päähän Kisahallista, avattiin toukokuussa uusi ravintola. Rune's on aamiaispaikka, bistro, kahvila, lounasravintola ja olohuone, jonka tiloissa on ennen toiminut pankki. 

"Tässä tehtiin remonttia vuoden verran", kertoo Rune'sin pääkeittiömestari Reijo Martikainen eli Repe.

Pankki näkyy ravintolan tiloissa, jos osaa katsoa: ruokasalin seinässä on vielä vanha sarana, ja jos pääsee vierailemaan keittiöön, on tallella vanha holvin ovikin. Muuten tila on pantu kokonaan uusiksi.

Repe on pitkän linjan keittiöammattilainen, jonka työhistoriaan kuuluu lähes 40 vuotta kokemusta niin laivastosta ja Neuvostoliitosta kuin Kulosaaren Casinosta, legendaarisesta Holvarista ja Lauttasaaren Blue Peteristäkin. Viime vuonna häntä pyydettiin mukaan uuteen töölöläisravintolahankkeeseen.

 "Ajattelin että jos näin vanhoilla päivillä pääsee mukaan vielä alusta asti, niin tottakai lähden."

Keittiön sydän on ravintola Palacen vanha hella, jonka Repe huusi huutokaupassa vuodenvaihteessa. Kaupungin historia näkyy ravintolassa myös muualla: Olympiastadionin vanhat kaiteet toimivat selkänojina kahvilan puolella. 

Keittiömestari Reijo Martikaisella on lähes 40 vuoden kokemus.
Keittiömestari Reijo Martikaisella on lähes 40 vuoden kokemus.

Pala Olympiastadionia.
Pala Olympiastadionia.

Kahvilassa on Rune'sia varten paahdettu Sample Coffeen guatemalalainen kahvi, jota ei saa muualta. Kahvilassa työskentelee leipuri-kondiittori, joka leipoo kaikki ravintolan leivät, kuppikakut, keksit ja leivokset. Repen mukaan leipuri tekee parasta saaristolaisleipää, jota hän on koskaan maistanut.

"Lisäksi tänne kannattaa tulla maistamaan erityisesti australialaista black angus -lihaa, jota parempaa ei löydy. On entrecote -pihvi ja burgeri. Toki löytyy myös vegaaniversio."

Rune'sissa käytetään mahdollisimman paljon lähiruokaa ja luomua, ja vaihtoehtoja löytyy keliaakikoille, vegaaneille ja muille erikoisruokavalioille. Ravintola aukeaa aamukahdeksalta, jolloin päivä käynnistyy aamiaisella. Päivällä on tarjolla annoslounas ja muutoin kahvilaherkkuja ja à la carte -ruokaa, rennolla bistromeiningillä.

"Tämä on töölöläisten usi olohuone, jonne voi tulla omana itsenään ja olla rennosti. Täällä voi syödä isommin tai pienemmin. Tai ei mitään: meillä on erinomaisen hyvä viinilista."

Rune's, Runeberginkatu 60. 

1 kommentti

julius6666666

13.6.2017 21:15

Sehän se lähiruokaa kun Australiasta asti

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi