Ravintolalaiva Verna on uusin tulokas Hietalahden terassikeskittymässä

104-vuotias höyrylaiva palvelee Hietalahden rannassa ympäri vuoden.

Ravintolalaiva Vernan terassille koiratkin ovat tervetulleita.
Ravintolalaiva Vernan terassille koiratkin ovat tervetulleita. Kuva: Ravintolalaiva Verna

Hietalahden rannasta on muotoutunut monipuolinen ravintolakeskittymä, jonka terassit kylpevät kilpaa auringossa. Uusin tulokas alueen ravintolatarjonnassa on Ravintolalaiva Verna, joka avasi ovensa lauantaina.

Vernan keittiössä kaikki ruoat tehdään alusta asti itse. Listalta löytyy kesäisiä salaatteja, sesonkiin sopivana alkupalana mansikka-vuohenjuustocrostineja ja isompaan nälkään ribsejä sekä runsaita club sandwicheja. Kasvispääruokana tarjoillaan grillattua munakoisoa lisukkeineen.

“Ruoan pitää olla maukasta ja sellainen kokemus, että tekee mieli tulla uudestaan. Emme halua käyttää mitään puolivalmisteita. Siitä meidän keittiö on tosi tarkka, että ruoassa näkyy heidän oma kädenjälkensä”, kertoo ravintoloitsija Mari Ant-Wuorinen.

Viikonloppuna Vernassa herkuteltiin wingseillä.
Viikonloppuna Vernassa herkuteltiin wingseillä. Kuva: Ravintolalaiva Verna

Menu seurailee sesonkeja, ja syksy saattaa tuoda mukanaan kausiluontoisia erikoisuuksia.

“Kokkimme metsästää, joten jos on saatavilla jotain erikoisherkkua, voimme tehdä siitä muutaman viikon kampanjoita.”

Vuonna 1914 rakennettu höyrylaiva, alkuperäiseltä nimeltään Steffen, on kotoisin Hollannista, josta se kulkeutui 1960-luvulla Saksan kautta Suomeen. Dieselkäyttöiseksi muunnettu laiva oli tuolloin vielä käytössä hinaajana Kauppatorilla, ravintolalaivaksi se remontoitiin vasta 1990-luvulla, jolloin laiva tunnettiin nimellä Jannu.

Nykyiset ravintoloitsijat ovat remontoineet laivan vanhaa kunnioittaen tämän päivän tarpeisiin. Samalla nimi muuttui Vernaksi. Laituriterassin ansiosta asiakaspaikkoja on kesällä yhteensä 160. Ravintolalaiva palvelee asiakkaitaan myös talvella, jolloin sisätiloista löytyy 30 asiakaspaikkaa. Terassille ovat tervetulleita myös koirat, joille on aina vesikuppi valmiina.

Talveksi laivan kannelle on suunnitteilla lämmin ja suojaisa lasitettu terassi, jossa kelpaa nautiskella maisemista myös talviaikaan. Laivaa voi vuokrata myös yksityistilaisuuksiin.

Vernan terassilta avautuu upeat näkymät joka suuntaan. Sinebrychoffin puiston ja Bulevardin puolella esittäytyy Helsingin historiallinen puoli, toisella puolella siintää moderni Jätkäsaari. Aurinko nousee aamulla vanhan telakan takaa ja pilvettöminä päivinä paisteesta saadaan nauttia iltaan asti.

Vernaan on helppo piipahtaa lasilliselle.
Vernaan on helppo piipahtaa lasilliselle. Kuva: Ravintolalaiva Verna

Ravintolalaiva Verna, Hietalahdenranta

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi