Ravintoloissa nautitaan kasvisruokaa alennettuun hintaan Earth Hourin aikana

Maailman suurin ilmastotapahtuma, WWF:n Earth Hour, näyttää lauantaina 24. maaliskuuta kello 20.30–21.30 valomerkin ilmaston puolesta.

Jo 11 kerran järjestettävä Earth Hour kannustaa ihmisiä sammuttamaan valot tunniksi.
Jo 11 kerran järjestettävä Earth Hour kannustaa ihmisiä sammuttamaan valot tunniksi. Kuva: backup16/Fotolia.com

Earth Hourin aikaan järjestetään tapahtumia ympäri maan, ja valot sammuvat perinteisesti useista suomalaisista maamerkeistä. WWF muistuttaa tapahtumajärjestäjiä velvollisuudesta huolehtia valojen sammutuksen turvallisuudesta. Järjestö ohjeistaa jättämään turvallisuuden kannalta tärkeät valot päälle.

”Mukaan on ilmoittautunut jo ilahduttava määrä osallistujia ympäri Suomen. Toivomme, että kaikki valoja sammuttavat tai tapahtumia järjestävät tahot ilmoittavat osallistumisestaan myös kampanjasivuston kartalle”, sanoo WWF:n viestinnän asiantuntija Kaisa Ryynänen WWF:n tiedotteessa.

Suomessa Earth Hour kannustaa ilmastotekoihin ruokalautasella. Useissa oppilaitoksissa ja ravintoloissa nautitaankin ilmastoystävällisiä lounaita jo viikolla. Monessa ravintolassa on tarjolla Earth Hour -menuita tai kasvisruoan saa alennettuun hintaan.

Kasvisruokaa voi nauttia muun muassa Konepajan Brunolla Helsingissä, jossa vietetään iltakirpputoria festaritunnelmissa. Koko perheen ilmaistapahtumassa on Earth Hour -lauantaina kello 18–24 luvassa livemusiikkia, sirkustaidetta, puhetta ruoasta sekä lukuisia kasvisruoan myyntipisteitä.

Lisäksi kynttilänvalossa ruokaa nautitaan ravintoloissa ja baareissa ympäri Helsinkiä. Muun muassa Kallion sekä Erottajan Skifferit, Frans & Amélie, Memphis Hesari ja Panema tarjoilevat antimiaan tunnelmallisessa valaistuksessa. Earth Houria viettävät ravintolat ja muut tapahtumat voi tarkistaa täältä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi