Entinen pihviravintola Bella Loviisa palkittiin Animalian palkinnolla – Muutos vegaaniravintolaksi kannatti

Bella Loviisa vaihtoi keväällä koko ruokalistansa kertaheitolla vegaaniseksi.

Bella Loviisan sipsaribrunssit houkuttelevat paikalle väkeä kauempaakin.
Bella Loviisan sipsaribrunssit houkuttelevat paikalle väkeä kauempaakin. Kuva: Bella Loviisa

Ravintola Bella Loviisa teki keväällä rohkean päätöksen luopuessaan liharuoasta ja ryhtyessään täysin vegaaniseksi ravintolaksi.

Aiemmin pihviravintolana tunnettu loviisalaisravintola on ensimmäinen ravintola Suomessa, joka on muuttunut sekaravintolasta täysin vegaaniseksi. Tämän johdosta Bella Loviisa palkittiin eläinoikeuspalkinto Pro Animalialla maailman vegaanipäivänä 1. marraskuuta.

Bella Loviisan ravintoloitsijat Sini ja Heli Hassinen halusivat luopua lihasta myös ravintolassaan ryhdyttyään ensin itse kasvissyöjiksi.

”Päätöksen taustalla olivat omat aatteet, suuri huoli kaikkien eläinten asemasta ja niiden kohtelusta. Haluamme olla alallamme suunnannäyttäjiä, ja tarjoamallamme ruualla pyrimme puhumaan eläinten puolesta”, Sini Hassinen sanoo tiedotteessa.

“Jokainen kasvisruoka-annos vähentää eläinten kärsimystä. Jokaisen päivän aikana pelastamme toiminnallamme eläinhenkiä ja haluamme olla esimerkki muille ihmisille, yrityksille ja ravintoloille”, hän jatkaa.

Palkinto tuli yllätyksenä

Hassinen kertoi Citylle kesäkuussa, että muutos vegaaniravintolaksi on otettu Loviisassa hyvin vastaan, vaikka epäilijöitäkin oli. Palaute on ollut pääosin positiivista ja muutos on näkynyt myös myynnin kasvuna. Ravintolaan saavutaan nyt varta vasten kauempaakin.

Tieto palkinnosta tuli ravintoloitsijoille täytenä yllätyksenä.

"Tämä on kuitenkin niin iso ja arvostettu palkinto, niin tulihan se yllätyksenä, että sellainen myönnettiin tällaiselle pienelle ravintolalle. Olemme oikein otettuja ja onnellisia tästä", Hassinen iloitsee.

Esimerkkinä myös muille

Pro Animalia -palkinnolla halutaan kiittää ravintolaa eläinten oikeuksia edistävästä päätöksestä. Animalia uskoo, että Bella Loviisa näyttää esimerkkiä myös muille.

”Eläinten oikeudet, ilmastosyyt ja eettisyys voivat olla yritykselle kilpailuvaltti. Vaaditaan kuitenkin rohkeutta hypätä tuntemattomaan varsinkin, jos on vuosia tarjonnut tietynlaista ruokaa ja ravintolassa on oma vakiintunut kanta-asiakaskuntansa”, Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä sanoo.

“On hienoa, että yritysmaailmasta tulee esimerkkejä, joissa eettiset syyt ja eläinten oikeudet painavat vaakakupissa enemmän kuin vanhasta kiinni pitäminen. Tulevaisuudessa kasvisruoka ajaa yhä enemmän valtavirtaan ja eläinten oikeuksien huomioimisen merkitys vain korostuu”, hän jatkaa.

Lue lisää: Pihviravintola luopui lihasta – Bella Loviisan vegemenu houkuttelee nyt väkeä myös lähikunnista: “Sipsarijengi on aika riemuissaan”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi