SYÖ Helsinki: Uudet ravintolat, mielenkiintoisimmat annokset ja maukkaimmat vegeherkut - parhaat tärpit tuleville kympin viikoille

Edullisilla kympin annoksilla herkutellaan taas 27.8.-9.9.2021.

Kuva: AdobeStock

Elo-syyskuun vaihteessa järjestettävät SYÖ!-viikot kutsuvat jälleen herkuttelemaan edullisilla kympin annoksilla perjantaista 27.8. alkaen.

Pääkaupunkiseudulta mukana on tällä kertaa peräti 68 ravintolaa, joiden joukkoon mahtuu niin tuttuja suosikkeja kuin mielenkiintoisia uutuuksia. Jos ravintoloiden hurja määrä saa pään pyörälle, ei hätää, kokosimme yhteen parhaat tärpit tuleville SYÖ!-viikoille. Lähde herkuttelemaan paikan päälle tai nouda tarjousannokset mukaan.

PS: Kaikki kampanjassa mukana olevat ravintolat ja annokset löydät täältä.

4 x Pääkaupunkiseudun uudet SYÖ-ravintolat

Pretty Boy Wingery

Heinäkuussa Iso Omenaan avautunut huippu-uutuus, Pretty Boy Wingery, on mukana myös tuleville SYÖ!-viikoilla. 

LUE LISÄÄ RAVINTOLASTA: Huippuammattilaisten uusi konsepti rantautui Espooseen - Suomen ensimmäinen wingery tekee kanasta premiumia: " Lopputulos poikkeaa totutusta"

Uusi ravintola lupaa muuttaa käsityksesi tästä pikaruokana mielletystä ruokalajista: hidas esivamistelu ja ainutlaatuiset kypsennysmenetelmät takaavat makuelämyksen, jollaista et taatusti ole vielä kokenut! SYÖ!-viikoilla pääset testaamaan joko mausteisella gochujang- kastikkeella viimeisteltyjä Soul Survivor Wingsejä tai valkosipuli-chilikastikkeella maustettuja Bang Coq Wingsejä.

Pretty Boy Wingery muuttaa käsityksesi kanansiivistä.
Pretty Boy Wingery muuttaa käsityksesi kanansiivistä. Kuva: Pretty Boy Wingery

Ravintola Kosi

Toinen Espoon Iso Omenan alueella sijaitseva SYÖ!-uutuus on ravintola Kosi, joka avasi ovensa asiakkaille kesän alussa. Nepalilaisia makuelämyksiä tarjoileva ravintola erottuu edukseen autenttisilla ruoillaan, joista vastaa yli 20 vuoden kokemuksen omaava pääkokki.

LUE LISÄÄ RAVINTOLASTA: Matinkylään auennut ravintola Kosi erottuu edukseen - täällä saatat hyvinkin nauttia elämäsi parhaimman nepalilaisen aterian!

SYÖ!-viikot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden testata, pitävätkö kovat lupaukset äärimmäisen hyvästä ruoasta paikkansa. Kosi tarjoaa kampanjan ajan kympillä kolme seuraavaa annosta: Palak Paneer tai Tofu, Butter Chicken tai Lamb Masala.

Ravintola Sri

Autenttisten nepalilaisten ja intialaisten makuelämysten äärelle sinut johdattaa ravintola Sri, joka avasi ovensa Keilaniemen sydämeen heinäkuun lopulla. SYÖ!-viikot ovatkin erinomainen tapa tutustua tähän uutuusravintolaan, sillä kampanjan ajan pääset testaamaan paikan annoksia edulliseen kympin hintaan.

Kympillä voit valita lautasellesi joko inkiväärillä ja valkosipulilla maustettua Saag Tofua, pehmeää Butter Chickeniä tai maustettuja lampaanjauhelihapyöryköitä sisältävän Lamb Kofta -annoksen. Jos päätät syödä kympin annoksesi paikan päällä, pääset ihastelemaan samalla ravintolasalin mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Pub Peräkammari

Yksi Helsingin ytimessä sijaitsevista SYÖ!-uutuuksista on siskosten perustama rento kohtaamispaikka, Pub Peräkammari. Viihtyisän ravintolan ruokalistalta löydät kotimaisten klassikkoannosten, kuten hirvipullien ja lohikeiton, lisäksi pizzoja, burgereita ja pienempää naposteltavaa - jokaiselle jotakin!

Sen lisäksi, että Pub Peräkammari tarjoaa herkullisia makuelämyksiä, perustajien itsensä suunnittelema ja toteuttama sisustus on jo itsessään näkemisen arvoinen. Jos et ole vielä tutustunut Pub Peräkammarin ainutlaatuiseen tarjontaa, SYÖ!-viikoilla voit testata kympillä paikan juustoburgeria, halloumiburgeria tai valitsemasi täytteen ja lisukesalaatin kanssa tarjoiltavaa uuniperuna-annosta.
 

5 x mielenkiintoisimmat kympin annokset

Centralin Centun Kana

Yksi Helsingin todellinen klassikko, jo 1800-luvun lopulta tähän päivään saakka asiakkaita palvellut Central, tarjoaa SYÖ!-viikkojen kunniaksi klassisia makuelämyksiä huokeaan hintaan. Yksi erinomainen vaihtoehto kympin tarjousten joukosta on Centun Kana, joka pitää sisällään kananpoikaa, hunajaista kermakastiketta ja kasviksia ranskalaisten kera tarjoiltuna. Kun tähän talon omaan klassikkoannokseen lisää vielä ravintolan upean, historiaa huokuvan miljöön, ravintolaelämys on taattu!

Deluxe Burger & Pizzan Black Gold Burger

Myyrmessä sijaitsevaan Deluxe Burger & Pizzaan kannattaa suunnata paitsi mehevien, myös astetta erikoisempien burgereiden perässä. Ravintolan Black Gold Burgerin makumaailmasta voit löytää muun muassa makean suolaista pekonihilloa, paahdettua punajuurta ja mustavalkosipulista valmistettua, aavistuksen latkritsilta maistuvaa majoneesia.

Myyrmäessä pääset mehevien burgereiden äärelle edullisesti.
Myyrmäessä pääset mehevien burgereiden äärelle edullisesti. Kuva: Deluxe Burger & Pizza

Kun nämä maut yhdistetään mehevään Black Angus -pihviin ja Monterey Jack -juustoon, ei voi mennä pahasti pieleen!

Ismetin Kebab Wrap'n Fries

Lohjalta alun perin ponnistanut Ismet tarjoilee välimerellistä, Pohjois-ja Etelä-Amerikasta vaikutteita hakenutta ruokaa kahdeksalla eri paikkakunnalla - myös Helsingin Jätkäsaaressa. Kympin viikot ja ravintolan maukas Kebab Wrp'n Fries -annos tarjoavat oivan tilaisuuden todeta itse, mikä tekee tästä yli kaksikymmentä vuotta ylistystä keränneestä ravintolasta niin suositun. Kebablihalla tai vönerillä, tomaattikastikkeella, tzatsikilla sekä kasviksilla täytetty ohutleipä on annos, joka ei jätä ilmoille kysymysmerkkejä - sen verran herkullinen se on! 

Noodle Storyn Seesami-maapähkinänuudelit

Tuorenuudelibuumi on vallannut Helsingin (lue lisää aiheesta täältä)! Nyt tätä trendikästä ruokaa pääsee maistelemaan edullisesti myös kympin viikoilla Noodle Story Hertsissä ja Iso Omenassa. Yksi todella maukas ja kokeilemisen arvoinen kympin annos on seesami-maapähkinäkastikkeella viimeistellyt nuudelit. Annos pitää sisällään tuoreiden kotitekoisten nuudeleiden ja maukkaan kastikkeen lisäksi kotitekoista kimchiä, kasviksia ja valintasi mukaan joko tofua tai katkarapuja. Ole trendin huipulla ja lähde testaamaan tätä nuudeliannosta - etkä pety!

Roslundin Possu-baot

Tänä kesänä monelle terassikävijälle tutuksi tullut Teurastamo on erinomainen ruokakohde ympäri vuoden! Laatulihoistaan tunnettuun Roslundiin kannattaa SYÖ!-viikoilla suunnata maistelemaan Taiwanin katuruokakojuista ympäri maailmaa suursuosioon ampaisseita bao-sämpylöitä. Kympin annoksessa sämpylät täytetään soijamarinoidulla porsaankyjellä, hoisin-kastikeella, chilimajoneesilla, kevätsipulilla, pikkelöidyillä kasviksilla ja seesaminsiemenillä. Nam!
 

5 x Herkullisimmat vegeannokset

Junk y Veganin burgerit

Jos et ole vielä käynyt testaamassa vegaanista mättöruokaa tarjoilevan Junk y Veganin herkkuja, nyt tilanne kannattaa korjata välittömästi! Keväällä ovensa avannut uutuusravintola tarjoaa nimittäin SYÖ!-viikkojen kunniaksi kaikki burgerit kympillä. Junk y Veganin burgereita ei todellakaan voi sanoa tylsiksi, sillä burgereiden välistä löytyy niin savumarinoitua kukkakaalia, Muk-kanaa, portobelloa, jalotofua kuin sinivuustokastiketta - ihan vain muutaman mainitakseen. Herkulliset vegaaniset täytteet kasataan mehevän perunasämpylän sisään ja tarjoillaa coleslaw- ja yrttisalaatin kera. 

El Fantin Poke Munchies

SYÖ!-viikoilla mukana oleva El Fant Coffee & Wine Bar on ihastuttava ravintola, johon kannattaa ehdottomasti poiketa paitsi nauttimaan herkullisista ruoka-annoksista, myös tunnelmoimaan Torikorttelin kuhinaa. Vegaaniannoksia etsivät ilahtuvat taatusti El Fantin Poke Munchies raikkaasta, mutta ah niin värikkäästä ja monipuolisesta poke-annoksesta. Kulhoon koottu Poke Munhies sisältää kausisalaatin, riisin, avokadon ja lukuisten vihannesten lisäksi valintasi mukaan joko Inari-tofua tai paahdettua sientä mison kera tarjoiltuna. 

Raikas poke bowl -annos on ilo silmälle.
Raikas poke bowl -annos on ilo silmälle. Kuva: El Fant Coffee & Wine

Vibamin Mekong Tofu

Autenttiseen vietnamilaiseen ruokaan erikoistunut Vibami on yksi edullisia kympin vegeannoksia metsästävän ykköskohteista. Tämän Kampissa sijaitsevan ravintolan vegeannos, Mekong Tofu, pitää sisällään ihanaa karamellisoidulla soijakastikkeella maustettua luomutofua ja kasviksia. Tämän lähemmäs Vietnamia et pääse Helsingistä käsin! 

Addisin Vegaaninen Plate

Suomen ainoa etiopialainen ravintola, Addis Ethiopan Kitchen, on erinomainen kohde silloin, kun haluat nauttia maukkaasta vegaanisesesta ruoasta. SYÖ!-viikkojen ajan pääset herkuttelemaan esimerkiksi ravintolan monipuolisella Vege Platella, joka pitää sisällään berbere-maustettuja linssejä, kurkumalla maustettua hernepataa, kikhernekastiketta, paistettua kaalia, kasvispaistosta ja tomaattisalaattia. Tämän kympin annoksen lisäksi ravintolan ruokalistalta löytyy myös muita vaihtoehtoja vegaaniruokaa etsiville. 

Aanganin Tofu Chilli

Hietalahdenkadulla ja Iso-Omenassa sijaitsevat Aangan-ravintolat tunnetaan paitsi erinomaisesta nepalilaisesta ruoastaam, myös todella hyvistä vegeannoksistaan. Tälläkin kertaa ravintolat tarjoavat SYÖ!-viikkojen ajan kympillä vegaanista Tofu Chilli -annosta, joka ei nimestään huolimatta ole lainkaan tulinen, vaan juuri sopivan mausteinen ruokalaji. Annoksessa friteeratut tofupalat saavat rinnalleen inkiväärisen tomaatti-soijakastikkeen.


Muut SYÖ!-viikoilla mukana olevat ravintolat:

Naughty Brgr Sturenkatu
Naughty Brgr Lönkka
Naughty Brgr Sello
Naughty Brgr Iso Omena
Haiku Kämp Galleria
Woolshed – Australian Gastropub
Ravintola Hausman
Bistro Koi
Siam Thai Modern
Kuwano Arabia
Hard Rock Cafe
Raan Khao Gaeng
Itsudemo
The Red Koi Thai
Bites Burgers Kaivopiha
Bistro Kamppi
Sunkosi
Vapiano
Vapiano Itis
The Lucky Bastard Itis
The Lucky Bastard Tripla
East Market
MorriSon's Brooklyn
MorriSon's
Konttiravintola Morton
O'Learys Iso Omena
O'Learys Sello
Aangan Flamingo
Simrik
Ravintola Sävel
Lönkka
Satkar
Kantsun Sävel
Levant Bulevardi
Levant Töölö
Levant Kallio
Levant Redi
Speakeasy Itis
Speakeasy Kluuvi
Il Siciliano Redi
Maya Bar & Grill
The One Thai Kitchen
The Other One Thai Kitchen Kluuvi
Önam Forum
Önam Tripla
Pancho Villa Tripla
Bar Loosister
Töölön Sävel
Pizzorante Bro
Bastardo
The South Indian
Nepalilainen Ravintola Kantipur

 

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:16

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi