Teurastamon ravintolatarjonta kasvaa – Pizzalaan aito puulämmitteinen uuni

Moko Market avasi ovensa tällä viikolla, Pizzalan antimista päästään nauttimaan pian.

Pizzalan pizzat tarjoillaan valmiiksi siivutettuina.
Pizzalan pizzat tarjoillaan valmiiksi siivutettuina. Kuva: Laura Hujanen / Pizzala

Teurastamon ravintolakeskittymä saa täydennystä kahdesta uudesta ravintolasta.

Jo tällä viikolla avatun Moko Marketin myötä Teurastamosta tulee astetta houkuttelevampi kohde maukasta aamiaista metsästäville. Mokon raikkaat smoothiebowlit, tuorepuurot ja aamiaisleivät ovat saatavilla aamukahdeksasta aina lounasajan alkamiseen saakka. Kello 11 jälkeen tarjolla on Mokon tuttu salaattibaari sekä erilaisia lounasannoksia eggs benedicteistä lämpimiin vuohenjuustovohveleihin.

Moko Marketista saa myös raikkaita cocktaileja.
Moko Marketista saa myös raikkaita cocktaileja.

Moko on viikonloppuisin auki iltakymmeneen asti, joten myös viini- ja cocktailtarjontaan on panostettu. Baarimenu tarjoaa naposteltavaksi grillattuja leipiä. Lauantaisin neljään asti on tarjolla all day breakfast.

Pizzalan puu-uuni lämpenee 500-asteiseksi

B-Smokeryn naapurirakennukseen avataan pian myös Pizzala. Remonttia on tehty jo muutaman vuoden ajan, ja virallinen avajaispäivä koittaa 6. kesäkuuta.

A21 Flavour Studion Matti Santala ja Timo Siitonen ovat hankkineet pizzauuninsa Napolista asti. Uunien Ferrariksikin tituleerattu puulämmitteinen Stefano Ferrara -uuni lämpenee 500-asteiseksi ja on Suomessa ensimmäinen laatuaan. Lähimmät puulämmitteiset pizzauunit löytyvät Santalan mukaan Espoosta ja Vantaalta, mutta Helsingissä ei vastaavanlaista vielä ole.

Vaikka uuni on ehtaa napolilaista laatua, pizzoissa nähdään vaikutteita muualtakin. Pizzalista tulee jakautumaan kolmeen osioon: italialaiset klassikot, skandinaaviset pizzat ja sesonkipizzat. Tuotekehittelyä on tehty jo parin vuoden ajan Kellohallin terassilla.

“Pizzalan pizzat ovat rapeita, mehukkaita ja suunniteltuja käsin syötäviksi. Ne tarjoillaan etukäteen siivutettuna, jolloin niitä on helppo jakaa kanssasyöjien kesken. Pizzat tehdään talon juureen leivotusta hiivattomasta taikinasta, joka on noussut 48-96 tuntia”, ravintoloitsijat lupailevat.

Käsintehty puu-uuni lämpenee 500-asteiseksi ja paistaa pizzan rapeaksi hetkessä.
Käsintehty puu-uuni lämpenee 500-asteiseksi ja paistaa pizzan rapeaksi hetkessä. Kuva: Laura Hujanen / Pizzala

Santalan mukaan tavoitteena on, että pizzat ovat ensiluokkaisia ja ravintola on rento ja helposti lähestyttävä kuten Teurastamokin.

Tässä pizzeriassa taikinakuoret tuskin jäävät lautaselle, sillä pizzojen yhteydessä tarjoillaan myös makukori, jossa eri majoneesit, öljyt ja muut tilanteeseen sopivat mauntuojat viimeistelevät pizzan reunat viimeiseen puraisuun saakka.

Samaan rakennukseen avautuu myös Helsingin Kahvipaahtimon kahvila, joka palvelee aamuvarhaisesta iltapäivään.

Moko Market Teurastamo, Pizzala, Teurastamo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi