The Bull & The Firm panostaa cocktaileihin – tarjolla myös ravintolatason maisteluannoksia

Runarin Jun ja Turo perustivat oman baarinsa Kurviin.Avajaisissa kävi kuhina.
Avajaisissa kävi kuhina. Kuva: The Bull & The Firm

Alkuviinejä, premium-cocktaileja ja edustuskelpoisia maisteluannoksia. Näillä eväillä Kurvin baaritarjontaa elävöittää The Bull & The Firm, joka avasi ovensa Kulmavuorenkadulla 27. huhtikuuta.Juomatarjonnasta vastaa Runaristakin tuttu Jun Kondo, joka on samalla myös yksi uuden baarin neljästä omistajasta. Taustajoukkoihin kuuluu niin ikään Runarissa työskennellyt Turo Kotajärvi sekä Soil Wine Groupin Janne Halla ja Lari-Pekka Ikonen.Kun mukana on viinin maahantuoja, viinivalikoimaan on panostettu huolella. The Bull & The Firmin viinilista painottuu vahvasti alkuviineihin ja biodynaamisiin viineihin.“Toki pidämme myös perinteisistä viineistä, ja klassikot ovat klassikoita ihan syystäkin, mutta tällä hetkellä natural-viinit ovat lähellä sydäntä ja omaa makupalettia”, Kondo sanoo.Jaettavia annoksia

Vaikka The Bull & The Firm haluaa profiloitua ensisijaisesti baariksi, keittiötä ei suinkaan ole unohdettu. Ruokapuolesta vastaa Timo Aalto, joka työskenteli vielä alkuvuodesta Grönin keittiössä.

“Mukaan oli helppo lähteä, kun olimme frendejä jo entuudestaan, niin tiesin että tästä tulee varmasti makea kokemus ja samalla myös omalle uralle seuraava askel. Pääsee luomaan jotain omaa ja tekemään sellaisia makuja mistä tykkää”, Aalto sanoo.Jun Kondo vastaa juomapuolesta, ruokalista on Timo Aallon käsialaa.
Jun Kondo vastaa juomapuolesta, ruokalista on Timo Aallon käsialaa.

Painopiste on maisteluannoksissa, joista on helppo koota omaan nälkään sopiva kokonaisuus, joka taipuu myös koko pöytäseurueelle jaettavaksi ateriaksi.

“Se ei ole mitään baariruokaa, vaan kyse on ihan ravintolatason annoksista, jotka tehdään alusta asti itse ja käytämme samanlaisia tekniikoita kuin ruokaravintoloissakin.”Vaikutteita ei ole haettu minkään tietyn kulttuurin keittiöstä. Listalta löytyy niin japanilaisia, italialaisia kuin skandinaavisiakin vivahteita. Raaka-aineiden valinnassa sesonkien annetaan näkyä.

Klassisia cocktailejaThe Bull & The Firm erottautuu erityisesti cocktail-osaamisellaan. Erityisesti ginit ovat baarissa hyvin edustettuina ja painotus on klassisissa sekoitettavissa juomissa. Shakeria talosta ei löydy lainkaan.“Stadi on pullollaan paikkoja missä sheikataan juomat, päätimme ettemme ota shakereita ollenkaan, niin pystymme pitämään palvelunkin nopeana. Juomat tehdään kuitenkin laadukkaista raaka-aineista ja tarjoillaan tyylikkäistä laseista, on käsin leikattua kirkasta jäätä ja kaikki tehdään laatu aina edellä”, Kondo sanoo.
Juomalistalta löytyy klassikkodrinkkejä negronista martineihin, valikoima high balleja sekä spritzejä. Yhdeksi suosikiksi on ehtinyt nousta Bob the Robot, johon tulee omenahapolla kirpsakaksi tehtyä turbo-omenaa, shisoa ja giniä.“Halusimme juomatuotteesta sellaisen, mitä me itse tykätään juoda, ja joka on myös asiakkaalle helppo”, Kondo summaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi