- Mikä: Korttelibistro
- Missä: Runeberginkatu 2, Helsinki
- Mitä nyt: Parsaviikot 24.5. saakka.
Radisson Blue Royal Hotel Helsingin katutasosta löytyvä Bistro Johan on monelle vielä uusi tuttavuus - ravintola avasi nimittäin ovensa juuri koronakesän 2020 kynnyksellä. Nyt kun haastavimmat ajat on selätetty, on aika lähteä tutustumaan tähän Runeberginkadulla sijaitsevaan, nimensä runoilijalta lainanneeseen ravintolaan.
Bistro Johan on yksi niistä 27:stä ympäri Suomea sijaitsevasta S-ryhmän ketjuravintolasta, joissa vietetään parsaviikkoja aina 24.5. saakka. S-ryhmässä neljää ravintolaketjua luotsaava ketjupäällikö Piia Virtanen kertoo jokaisella ravintolalla olevan hieman omanlaisensa parsamenu, mutta yksi annos on hänen mukaansa Bistro Johanissa ylitse muiden.
“Oma suosikkini täällä on ehdottomasti parsa ja kuha. Kun kala lyödään parsan kylkeen, niin kyllä taatusti maistuu”, Virtanen kertoi S-ryhmän järjestämässä pressitilaisuudessa.
Vaikka parsaa löytyy myös ala carte -listalta, valmiit menukokonaisuudet ovat kasvattaneet viime vuosina huimasti suosiotaan. Virtasen mukaan tämä johtuu siitä, että nykyisin asiakkaat arvostavat yhä enemmän valmiiksi mietittyjä menukokonaisuuksia juomasuosituksineen.
“Suosittelen lämimästi parsamenuita niin perhe- kuin yritysjuhlien tarjoiluksi. Juhlahetken alkuun lasi kauniisti kuplivaa samppanjaa ja jälkiruoaksi sopivan kirpeä raparperinen jälkiruoka tai makea mansikkakakku - ja juhla on valmis”, Virtanen vinkkaa.
Juoma on pitkälti makukysymys
Oleellisena osana parsaviikkoja kuuluu tietenkin myös hyvä juoma. Vaikka parsan kanssa suositusviininä nautitaan upeaa Wolfbergerin Rieslingiä, ei Norexin tuotepäällikkö Olli Lindstenin mukaan viinisuosituksiin kannata suhtautua liian tiukkapipoisesti.
Myös monet juomat, kuten samppanja ja vaikkapa roseeviini, sopivat parsan kanssa ihan yhtä hyvin.
“Ei kannata kuunnella liikaa ylistyssanoja ja adjektiiveja, vaan luottaa omaan makuaistiin. Jos viini maistuu hyvälle, se on luultavasti hyvää”, Lindsten vinkkaa.
Vihreää ja valkoista parsaa
Parsaviikot käynnistävät perinteisesti kevään herkuttelukauden; parsakausi kestää huhtikuusta aina juhannukseen saakka. Bistro Johanin keittiömestari Laura muistuttaa, että parsa on erittäin terveellistä ja kevyttä ruokaa, jota voi lähteä nauttimaan parsaviikoille useammankin kerran kaudessa.
City pääsi testaamaan Bistro Johanin parsamenun heti kauden kättelyssä ja muisti taas, minkä takia parsa on klassikko, joka ei koskaan mene pois muodista - se vain yksinkertaisesti toimii.
Kuohkea parsakeitto, kuhaa ja parsaa hollandaisekastikkeen kera sekä jälkkärinä oleva raparperipaistos jäätelön kera on menukokonaisuus, jossa todellakin maistuu kevät. Viimeistään nyt kannattaa kaivaa heittää toppatakki varastoon ja kaivaa tennarit esiin.
Kaikille niille, joille parsa ei ole se kaikkein tutuin vihannes, keittiömestarilla on mielenkiintoinen fakta kerrottavanaan. Tiedätkö nimittäin, mitä eroa on vihreällä ja valkoisella parsalla?
“Vihreä ja valkoinen parsa on sama vihannes, mutta vihreä parsa kasvaa maan päällä, valkoinen maan alla.”
Tiesitkö tämän?
1 kommentti
Paavonen
11.4.2023 17:01
Hyvä artikkeli.
Vastaa kommenttiinhttps://www.lehtitarjouksia.com/tuote/lego-ninjago/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote/leivotaan/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote/luontaisterveys/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote/maalla/
Vastaa kommenttiin