
Hamburgista lomalle lähtenyt nelihenkinen perhe menehtyi Istanbulissa lyhyen ajan sisällä vakavan sairastumisen jälkeen. Viranomaisten mukaan kyseessä on todennäköisesti ruokamyrkytys, ja tapahtumat ovat herättäneet Turkissa laajaa huolta katuruoan turvallisuudesta.
Todennäköisin syyllinen katuruokakojut
Perhe sairastui 11. marraskuuta hotellillaan vain kaksi päivää saapumisensa jälkeen. He olivat aiemmin samana päivänä maistelleet suosittuja turkkilaisia katuruokia Beşiktaşissa: sitruunalla tarjoiltuja täytettyjä simpukoita eli midyeä, sekä ravintolassa kokoreçia ja tavuk tantunia.
Ensimmäiset oireet alkoivat 3- ja 6-vuotiailla lapsilla, jotka kärsivät voimakkaasta pahoinvoinnista ja oksentelusta.

Vanhemmat veivät lapset sairaalaan, mutta pian myös he itse saivat samat oireet.
Perhe kotiutettiin kahdesta eri sairaalasta, mutta heidän kuntonsa heikkeni myöhemmin nopeasti. Äiti ja lapset menehtyivät keskiviikkona, ja isä kuoli sairaalassa maanantaina.
Lue myös: Aika ei kulje kuten luulemme – psykologi tutki, miksi jotkut hetket hidastuvat
Viranomaiset ottivat tapaukset vakavasti
Istanbulin pääsyyttäjänvirasto on aloittanut tapaukseen liittyen laajan tutkinnan. Seitsemän henkilöä mukaan lukien katuruokamyyjiä on otettu kiinni.
Tutkinnassa selvitetään, liittyivätkö kuolemat simpukoihin, ravintolan ruokaan vai hotellissa käytettyihin tuholaistorjuntakemikaaleihin.
Myös kaksi muuta samaa hotellia käyttänyttä turistia on joutunut sairaalahoitoon samankaltaisten oireiden vuoksi.

Lue myös: Miksi naisten tekemä väkivalta järkyttää?
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on luvannut, että kuolemansyyt selvitetään tarkasti. Tutkimuksissa analysoidaan muun muassa katuruokakojuista kerättyjä näytteitä ja perheen ruumiinavausraportit tutkitaan huolellisesti.
Tapaus on lisännyt keskustelua matkailijoiden ruokaturvallisuudesta Turkissa ja muualla Euroopassa, jossa on viime kuukausina nähty useita vakavia ruokamyrkytystapauksia.





