Uskallatko astua tähän kauhumotelliin?

After Darkin uusin pelotteluprojekti avautuu ensi kuussa. Luvassa jälleen aito kauhukokemus.

Kuva: After Dark Helsinki

After Dark Helsinki on taas selkäpiitä karmivalla asialla. Viime vuonna Marian sairaala muutettiin kauhutaloksi viikon ajaksi, ensi kuussa avautuu järjestäjien uusi pulssia nostava kokemus The Motel.

Tässä lempeässä motellissa yhdistyy kaikki After Darkin parhaat puolet; simuloitu väkivalta, mentaalinen sekä verbaalinen ja fyysinen hyväksikäyttö, kiljuminen ja huutaminen, ahtaat ja pimeät paikat, sekavat näyttelijät sekä häiritsevät videot. Eli toisin sanoen tiedossa on laadukas mindfuck -setti.

Kukapa ei tälläiseen itseään bookkaisi?

Motelli sijaitsee Helsingin Kalliossa, vanhassa teollisuusrakennuksessa. Yksi esitys on suunniteltu kahdesta kuuteen henkilölle kerrallaan, noin 60-75 minuutin ajaksi. Levähdyspaikan virallisia avajaisia vietetään 19. huhtikuuta ja sen varauslista on jo avoinna.

"Eroja viime vuoden Marian sairaalaan on muun muassa se, että esitys on paljon tarinallisempi. Juho Lindström, joka toimii Seinäjoen kaupunginteatterin lavastajana, on luonut upeat lavasteet Motelliin. Näihin kahteen olemme tänä vuonna panostaneet", kertoo After Darkin tuottaja Janne Haonperä Citylle.

Lisäominaisuuksia on lisätty myös varustepuolella. Kävijät voivat käyttää apunaan omaa matkapuhelintaan ja tarvittaessa niitä voi lainata henkilökunnalta. Tyypillistä After Darkin esityksille ovat olleet sen lyhyet, noin viikon mittaiset esityskaudet, mutta Motellin sulkemispäivää ei olla vielä päätetty.

"Pyrimme pitämään esityksen avoinna niin kauan kuin kävijöitä riittää", lisää Haonperä.

Immersiivinen seikkailu voi joskus käydä liian raskaaksi, silloin otetaan käyttöön turvasana. Järjestäjät toivovat, että turvasanaa käytetään silloin kun kokemus muuttuu liian epämiellyttäväksi. Kenenkään ei tarvitse kestää loppuun asti. Kyseessä on kuitenkin kauhukokemus ja sen ammattitekijät, joten rima pidetään korkealla. Kauhua lisää myös se, että näyttelijät saattavat koskea kävijöihin.

"Jos on liikuntarajoitteita, taipumusta paniikki- tai ahdistuskohtauksiin, ei voida suositella saapumista. Myöskään humalassa tai muissa päihteiden vaikutuksessa ei saa osallistua esitykseen. Takaamme täyden turvallisuuden niin katsojille kuin näyttelijöillekin", Haonperä painostaa turvallisuuden tärkeyttä.

Järjestäjät haluavat pitää tarinan ja siihen liittyvät efektit mahdollisimman visusti pimennossa, jotta oikeanlainen kauhukokemus saadaan luotua. Parasta lienee itse mennä paikan päälle. Uskallatko ottaa riskin?

After Dark Helsinki - The Motel alkaen 19. huhtikuuta, Helsingin Kalliossa. Liput alkaen 39 euroa. Lähtö Kulttuuritalon pihalta, josta siirrytään sisätiloihin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi