Pelkää, nauti, mutta muista turvasana

After Dark on K18-kauhuelämys, joka koettelee kokijoidensa hermoja Helsingissä ja Imatralla.

Kuva: Ari Siliämaa

Suomen ensimmäinen aikuisten K18-kauhuelämys After Dark Helsinki koettelee tänä syksynä osallistujiensa uskoa ja sisua kahdella paikkakunnalla. Three Acts of Faith -tuotanto valtaa Imatran Valtionhotellin lokakuun lopussa Halloween-viikonloppuna sekä Ravintola Mestaritallin Helsingissä useampaan otteeseen loka-marraskuussa.

Ensimmäinen After Dark Helsinki -kauhuelämys järjestettiin viime Halloweenina hylätyssä hotelli Vuorannassa Itä-Helsingissä, ja keväällä pelon väristyksiä koettiin käytöstä poistetun Marian sairaalan aavemaisilla käytävillä Helsingin keskustassa. Nyt elämys koetaan ensimmäistä kertaa myös Imatralla.

Esityksissä käsitellään rankkoja ja ahdistaviakin teemoja ja oikeat näyttelijät saattavat käydä jopa käsiksi osallistujiin. Intensiiviseen kokemukseen voi sisältyä mm. väkivaltakohtauksia, seksuaalisia viittauksia, voimakkaita valo- ja ääniefektejä, syömistä sekä koskettelua. Siksi elämys on tarkoitettu yli 18-vuotiaille, eikä kauhukokemusta suositella heikkohermoisille.

Kauhuelämyksessä on käytössä myös turvasana, jolla osallistuja voi keskeyttää kokemuksen, jos tilanne käy liian ahdistavaksi. Viime Halloweenina joka kymmenes osallistuja jätti leikin kesken. Tänä vuonna koetellaan osallistujien uskoa, eikä mikään ole niin kuin ennen.

Kuva: Ari Siliämaa

“Haimme vaikutteita uskonlahkojen ja salaseurojen kätketystä maailmasta, mutta tulkitsimme teemaa vapaalla kädellä. Yllätyksiä on siis luvassa”, kertoo After Dark Helsingin vastaava tuottaja Janne Haonperä.

Aiemmissa kauhuelämyksissä turvasana on ollut yksinkertaisesti TURVA, mutta nyt turvasanakin on vaihdettu teemaan sopivaksi.

“Haluamme, että osallistujat kärsivät ja anelevat meiltä armoa. Niinpä huutamalla sanan ‘armo’ kokemuksen voi keskeyttää, jos kohtaukset alkavat ahdistaa tai pelottaa liian paljon”, Haonperä sanoo.

Jokainen tapahtuman osallistuja joutuu lisäksi allekirjoittamaan vastuuvapautuslomakkeen, jossa hän sitoutuu kauhukokemuksen sääntöihin sekä siihen, että hän osallistuu kokemukseen vapaaehtoisesti.

Tilat ja tarjoilut After Darkille sekä Imatralla että Helsingissä tarjoaa Suomen suurin hotelli- ja ravintola-alan toimija Restel. Kauhukokemuksia päästään kokemaan ainutlaatuisessa, vuonna 1903 käyttöön vihityssä jugend-linnassa Imatran Valtionhotellissa sekä Helsingin Töölössä Taivallahden rannalla sijaitsevassa ravintola Mestaritallissa.

”Viihde kehittyy jatkuvasti elämyksellisempään suuntaan ja siksi haluamme tarjota asiakkaillemme jotain aivan uutta. Olen toki kauhuelokuvia paljon katsonut, mutta tämä kaksituntinen ’kokovartaloelämys’ on kuin olisi itse osa elokuvaa. Kaikki onkin todellista, eikä valkokankaalla näyteltyä. Jännittää!” kommentoi Restelin viihdepäällikkö Lauri Domnick.

After Dark Helsinki – Three Acts of Faith pyörii Imatran Valtionhotellissa 28.–29.10. ja Ravintola Mestaritallissa Helsingin Töölössä 30.10.–31.10., 4.–5.11. ja 16.–17.11. Kaikki esitykset alkavat klo 19.00. Elämys kestää noin kaksi tuntia. Liput myynnissä verkkokaupassa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi