Uusi Latva on myös ruokaravintola

Kolmen korttelin muuttomatka teki viinibaari Latvasta ruokaravintolan.

Kaartinkaupungin viinibaari Latva muutti tammikuussa uuteen osoitteeseen, noin kolme korttelia pohjoiseen.

Kasarmitorin kupeeseen avattu uusi Latva ei ainakaan ensinäkemältä paljoa muistuta entisestä: asiakaspaikkoja on moninkertaisesti enemmän, ja listalla on muutakin kuin cocktaileja ja baarisyötävää.

Uudessa Latvassa on 22 asiakaspaikkaa loungebaarin puolella, ja ruokasaliin mahtuu 87 ruokailijaa. Ravintolan ruokalista on sekoitus perinteitä ja modernia otetta, rouheutta ja hienostuneisuutta: löytyy cevicheä, tartaria, makrillia ja ranskalaista mustamakkaraa – sekä tietysti kasvisruokia. Listan kruununjalokivi on sinisimpukoiden kanssa tarjoiltava kokonainen siika.

Latvan baarissa on oma ruokalista, josta voi tilata pientä syötävää lasillisen kylkeen. Cocktaillista näyttää yhtä hyvältä, ellei jo paremmalta kuin vanhassa Latvassa. Designmuseon vieressä sijainnut Latva oli varsin suosittu kapakka. Muutama onkin ollut sitä mieltä, ettei sitä olisi tarvinnut muuttaa.

Projekti ei kuitenkaan ollut mikään hetken mielijohde. Juuri Yhtiöt, johon Latva kuuluu, on ollut mukana talon peruskorjauksen ensimetreiltä lähtien.

“Puolitoista vuotta siinä meni. Tämä on ollut upein projekti, missä olen ollut mukana. Siis rakennuspuolella!” sanoo Ilja Björs, Juuri Yhtiöiden toimitusjohtaja.

“Päätimme, että muutamme Latvan konseptia kuuden ja puolen vuoden jälkeen. Siirtymä on hyvin luonnollinen, vaikka liikeideaa onkin muokattu.”

Björsin mukaan Latvan sielu on säilytetty, ja suurin muutos ravintolassa on ruoka.

“Klassista, mutta jaettavaa. Rentoa ja helposti lähestyttävää, vaikka mukana on myös fiiniyttä, omalla staililla”, Björs kuvailee.

Rentoutta korostaa se, ettei ruokaa esitellä pöytään tuotaessa – ellei asiakas itse niin halua – kun taas hienostuneisuudesta kielii se, että pöydissä on valkoiset pöytäliinat. Siinä, missä entinen Latva oli enemmän cocktail- ja viinibaari, on tämä ihan oikea ravintola.

Mutta Latva ei ole suinkaan ainoa ravintola, joka Kasarmitorin pohjoisreunassa olevaan rakennukseen pystytettiin. Siihen avattiin myös Juuri Café & Bar sekä Juuri Yhtiöiden lounasravintola Pihka, joita muualla kaupungissa on jo neljä. Lisäksi tiloissa on Kasarmin Salit, runsaasti muunneltavissa olevaa kokous- ja juhlatilaa, joihin yritys hoitaa tietenkin cateringin.

“Koko yritys on ihan erilainen kuin ennen”, Björs sanoo.

“Aikaa aletaan nyt laskea ennen Kasarmia ja Kasarmin jälken.”

Puhutaanpa kuitenkin vielä Latvasta. Ravintola on auki joka päivä, ja sunnuntaisin tarjolla on uudenlainen konsepti: sunnuntailounas. Kyse ei ole buffetista tai brunssista, vaan pöytiin tarjoiltavasta herkutteluhetkestä yhdessä perheen tai ystävien kanssa. On helppo kuvitella nauttivansa kiireettömästä sunnuntaista toinen toistaan herkullisempien annosten ja houkuttelevien cocktailien ja viinien äärellä – ehkä jopa liian pitkään.

Latva, Pohjoinen Makasiinikatu 9.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi