Väinö Kallio tarjoaa upeat puitteet tapahtumille – päivisin perinteikäs pankkisali toimii lounasravintolana

Hämeentien bailukortteliin avattu Väinö Kallio muuntautuu ketterästi lounas- ja brunssipaikasta monipuoliseksi tapahtuma-areenaksi.

Elannon vanhassa pankkisalissa tarjoillaan nyt lounasta.
Elannon vanhassa pankkisalissa tarjoillaan nyt lounasta. Kuva: Väinö Kallio

Elannon perinteikäs pääkonttori on herännyt jälleen eloon, kun entisöityihin tiloihin avattu Väinö Kallio on valjastanut vanhan pankkisalin ravintola- ja tapahtumakäyttöön.

Päivisin tarjolla on monipuolinen lounasbuffet, viikonloppuisin herkutellaan brunssilla. Iltaisin sali taipuu monenlaiseen tapahtumakäyttöön ja tapahtumakalenterista löytyykin jo kaikenlaista aina pop up -illallisista keikkoihin ja klubi-iltoihin.

Väinö Kallion toimintaa pyörittää Kenno Event Services Oy, joka on Coworking -tila Kenno Loungen tytäryhtiö. Taustalla häärivät myös Ruplasta tutut Matti Vilhunen ja Johannes Laine, jotka hoitavat yhtiön operatiivista toimintaa ja ovat sen osa-omistajia.

Laine on uudesta tilasta silmin nähden innoissaan. Kun samoissa tiloissa toimistohotellia pyörittävästä Kenno Officesta otettiin yhteyttä ja kysyttiin kiinnostusta ravintolatoiminnan pyörittämiseen, vastaus oli helppo.

“Tottahan toki meitä kiinnosti, varsinkin sen jälkeen kun oltiin nähty tää paikka. Oltiin ihan myytyjä, kun tämä on niin upea tila”, Laine kertoo.

Perinteitä kunnioittaen

Tilojen remontissa kunnioitettiin vanhaa miljöötä ja salin keskellä nousevat pylväät ja baaritiskinä toimiva marmoritiski ovat alkuperäiset.

Myös ruokatarjonnassa kunnioitetaan perinteitä. Kasvispainotteisessa lounasbuffetissa suositaan kotimaisia raaka-aineita ja suomalaisuus näkyy lounaalla myös reseptiikassa. Vaikka tarjonta on vegaaniystävällistä, noutopöydästä löytyy myös lihaa ja kalaa.

Menneiden aikojen tunnelman aistii jo eteisaulassa.
Menneiden aikojen tunnelman aistii jo eteisaulassa. Kuva: Väinö Kallio

Väinö Kallion brunssi on saanut vaikutteita Ruplasta. Brunssilla tarjonta on lounasta runsaampaa ja etenkin jälkiruokapöytä kakkuineen on saanut kiitosta. Palaute on muutenkin ollut positiivista.

“Ihmiset ovat tykänneet, vegaanit saaneet tarpeeksi syötävää ja lihansyöjätkin ovat olleet iloisia. Kaikki ovat olleet tyytyväisiä, kun ruoka on monipuolista, sitä on paljon ja se on ollut maistuvaa. Se on se lähtökohta kuitenkin, että pitää maistua hyvältä.”

Loppukesästä pyörähtää käyntiin myös aamiaistarjoilu, kunhan toimistotyöntekijät asettuvat kunnolla taloksi.

Tapahtumaideat tervetulleita

Iltaisin Väinö Kalliossa järjestetään muun muassa klubeja, keikkoja ja pop up -illallisia. Tiloja vuokrataan myös yksityiskäyttöön sekä kokoustiloiksi.

Toukokuussa luvassa on ainakin Ossi Palonevan villiruokaillalliset sekä perjantaiklubeja, syksymmällä starttaa salsaklubi. Myös Ruplassa ja Glo-hotellissa suuren suosion saavuttaneet paskan palvelun illalliset saavat jatkoa Väinö Kalliossa.

Paskan palvelun illallisten konseptin mukaisesti palvelu on paskaa aina pöytävarauksen teosta lähtien. Tarjoilijoina toimivat näyttelijät eivät säästele asiakkaitaan, mutta ruoan laadusta ei tingitä.

Laine korostaa, että Väinö Kallion tapahtumatarjonta muotoutuu käyttäjiensä näköiseksi ja kannustaa porukkaa omien tapahtumien ideointiin.

“Tästä tehdään sellainen kuin yhdessä halutaan. Me ollaan tosi avoimia ideoille ja mielellään järjestetään yhdessä tapahtumia, sillä täällä niille on upeat puitteet. Olisi siistiä, jos ihmiset uskaltaisivat rohkeasti ehdotella tapahtumia.”

Lue myös: Voikukkia ja takiaisenjuurta - Ossi Palonevan villiruokaillalliset ensi kertaa Helsingissä

Väinö Kallio, Hämeentie 11.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi