“Vieraiden ei tarvitse kuin käydä pöytään, ja ihania asioita tapahtuu" – Nautiskelua ja fiilistelyä ravintola Kajossa

Ravintola Kajossa tarjotaan puhtaita makuja ennakkoluulottomasti yhdistellen.

Marko Simunaniemi (vas.), Vellu Lampinen ja Panos Lykoudis haluavat tarjota vierailleen ihania elämyksiä.
Marko Simunaniemi (vas.), Vellu Lampinen ja Panos Lykoudis haluavat tarjota vierailleen ihania elämyksiä.

Yhteistyössä Ravintola Kajo

Tampereen Rautatienkadulle keväällä avattu Kajo ei ole ravintola aivan tavallisimmasta päästä. Se on kolmen kaveruksen toteutunut unelma: paikka, jossa vieraille tarjotaan unohtumattomia elämyksiä suurella sydämellä.

“Me emme halua puhua pelkästään ruokailusta, vaan meille tullaan viettämään iltaa. Tänne tullaan nautiskelemaan ja fiilistelemään, ja me yritämme palvelulla tehdä se mahdollisimman helpoksi”, kertoo Marko Simunaniemi, joka pyörittää Kajoa yhdessä Veli-Matti “Vellu” Lampisen ja Panagiotis “Panos” Lykoudiksen kanssa.

Asiakkaiden makufiilisten mukaan

Kajossa ei turhia tärkeillä, vaan nautitaan rennosti hyvästä ruoasta ja huolella valikoiduista viineistä asiakkaiden makumieltymyksiä kunnioittaen. Esimerkiksi viiniä saa maistaa ennen kuin pitää tehdä päätöksiä juomien suhteen.

“Meillä ei ole sitä fiksaatiota, että yhdelle annokselle pitää olla aina joku tietty viini, vaan mennään mielellään myös vieraan makufiilisten mukaan. Niin kuin kotonakin: Kun on vieraita, heitä halutaan kestitä niin, että he nauttivat olostaan”, Simunaniemi sanoo.

Salia isännöivälle Simunaniemelle asiakkaat huomioiva palvelu on sydämen asia.

“Idea on se, että kun tänne kävelee vieraat sisälle, heidän ei tarvitse kuin käydä pöytään, istua alas, hymyillä ja nyökyttää päätä, ja ihania asioita tapahtuu.”

Puhtaita makuja luonnosta

Ruokakaan ei Kajossa ole aivan tavanomaisimmasta päästä. Makuja ja raaka-aineita yhdistellään kekseliäästi ja taidokkaasti niin, että raaka-aineiden omat maut pääsevät oikeuksiinsa.

Makuja ei peitellä liialla maustamisella, eikä mitään lisätä lautaselle vain näön vuoksi. Kaikilla komponenteilla on tarkoituksensa.

Esimerkiksi urjalalaisen pientuottajan Hereford-naudasta valmistetussa tartarissa jokainen suupala on yllätyksiä täynnä, kun makua antamassa on valikoima luonnonmarjoja ja villiyrttejä sekä pikkelöityjä sinapinsiemeniä, ruusunlehtiä ja maa-artisokankukkia.

Kajon tartarissa jokainen suupala on täynnä yllätyksiä.
Kajon tartarissa jokainen suupala on täynnä yllätyksiä.

“Haluamme tuoda wau-elämyksiä. Että tulee se fiilis, että vähänkö siistiä, ja että sitä oikein odottaa, mitä sieltä keittiöstä tai viinikaapista ilmestyy seuraavaksi.”

Ruokalista elää vahvasti sesonkien mukana, ja luonnonantimia hyödynnetään runsaalla kädellä.

“Me käytämme tosi paljon marjoja, sieniä ja villiyrttejä. Kaikkea mitä luonnosta löytyy, poimitaan itse, ja mitä ei pystytä itse poimimaan, pyritään hankkimaan lähituottajilta.”

Aterian kruunaa jälkiruoka, jossa makea perunakakku ja perunajäätelö saavat seurakseen rapeita perunalastuja, raikkaita tyrnimarjoja sekä täyteläistä suklaakastiketta.
Aterian kruunaa jälkiruoka, jossa makea perunakakku ja perunajäätelö saavat seurakseen rapeita perunalastuja, raikkaita tyrnimarjoja sekä täyteläistä suklaakastiketta.

"Yhdessä rakkaudella tehty"

Yhteistyö lähituottajien kanssa on tiivistä. Kun vaikkapa avomaankurkkua viljellään intohimolla, laatu maistuu myös lautasella.

“Se on tosi iso ja tärkeä juttu, että me tiedetään, kenen kanssa me tehdään hommia”, Simunaniemi sanoo.

Hän puhuukin suuresta Kajo-perheestä, johon kuuluu omien työntekijöiden lisäksi ravintolan lähimmät yhteistyökumppanit tutuista viinintuottajista viljelijöihin, kalastajiin ja lihantuottajiin.

“Kajossa on tärkeintä se, että tämä on yhdessä rakkaudella tehty juttu.”

Kajo, Rautatienkatu 11, Tampere

1 kommentti

sukram111

18.12.2018 15:17

Olut kajossa? Tai pikkanen kahvi? Ehkä pikanen limpsa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi