Lähetä yksityisviesti

Dia

Perustiedot

Nimi
Dia
Sukupuoli
Nainen

Taustatiedot

Harrastukset
Living instead of just existing, mind games and growing up.

Tarina

Olen awesome tosikko, ja elämä on ihanaa. <3

Grab a post-it note, write down the phrase, "Am I being the dick here?" and stick it to your computer monitor. Or, even better, get it tattooed on your palm. Glance at it every time you're about to reply to an email or article comment, or when you're about to make a call to tech support. See if it helps.

Pyrin suhtautumaan maailmaan vähintään neutraalisti, mieluiten positiivisesti. Tämä tarkoittaa mm. negailun, valittamisen, nillityksen, maailman epäkohtien luettelemisen ja muun toimimattoman ajanhukan maksimaalista minimointia. Toki toisinaan minäkin kiroan ääneen lyötyäni varpaani kynnykseen tai sarkasmoin aivan liian hyvän tilaisuuden tullen. Pääsääntöisesti pyrin parhaani mukaan elämään tietoisesti läsnä olevana, näkemään kokonaiskuvan ja detaljit sen mittakaavassa, sekä olemaan psykologisesti ekologinen ihminen.

Rakastan itseäni, elämääni, lähipiiriäni, ystäviäni. Nautin työstäni ja koen sen palkitsevana. Harrastan paljon ja monipuolisesti. Liikun ja lepään suht hyvässä suhteessa. Olen kiitollinen kaikesta, mitä minulla on ja mitä itse olen. Muistan kiittää ja ihailla, myös muita, myös ääneen. Harrastan ja harjoitan niin fysiikkani hiomista ja haastamista kuin psyykeni tutkimista ja kehittämistä. Nukahdan ja herään hymyillen. Olen kiitollinen. Kävelen selkä suorana ja pää pystyssä. Perustelen näkemykseni. Asetan rajani ja tarvittaessa muistutan niistä muita.

Uskallan myös itkeä julkisesti ja kertoa hauraatkin ajatukseni. Voin halutessani ohittaa egoni ja laskea defenssini ja olla avoimesti ja haavoittuvaisesti juuri se, kuka olen, myös kohtaani ikävästi käyttäytyvien ihmisten seurassa. Olen kohdannut pelkojani ja oppinut jokaisen avulla uutta itsestäni. Naarmuista ja mustelmista saa tatskaakin kivempia väliaikaiskoristeita ihoon.

Everything you want is on the other side of fear.
Uskallan uskaltaa. Se on todella vahvasti ja huumaavasti palkitsevaa.

Minulla on kokovartalopeili myös kylpyhuoneessa, koska itserakkauteni ei tunne rajoja. Egollani on oma huoneensa ja latinalaismallisella hanurillani on postikoodi Sipoossa asti. (Olen toki täysin tosissani.) Tämä asetelma toimii minulle. Joitakin muita se vaivaa, mikä yleensä johtuu ihailun kääntöpuolesta, kansankielellä kateudesta.

Huumorintajua on monenmoista. Pyrin harjoittamaan sellaista, joka jättää jälkeensä vain hymyileviä tai suoria suupieliä, muttei yhtään pahoitettua mieltä. (Ammattilaismielensäpahoittajille en tietenkään voi mitään.) Sarkasmi on pahimmillaan julmaa ja aggressiivista, joten suosittelen sen harjoittajille ennemmin kevyttä itseironiaa sekä brittiläistä hiuksenhienoa ja kuivahkoa lähestymistapaa hauskuuteen ("Thames, sir!" *). Se sentään haastaa aivoja, toisin kuin junttimainen ja jo siksi toimimaton vittuilu.

Ihminen on prosessi, erehtyväinen ja toimii toisinaan puhtaasti egonsa sokaisemana tai tunteidensa ohjailemana. Teoistaan on tarkoitus oppia, eikä vitivalkoista ja sokeroitua hole-in-one-all-the-time -elämää ole olemassakaan - mikä on aivan jäätävän hienoa. Vähemmänkin hyvin toimineet valintansa ja tekonsa voi nähdä joko virheinä tai oppitunteina. Kannattaa skipata turhat itseruoskinnan sekä muiden(kin) arvostelemisen. Syyllisyydentunne on neuroottisuuden tunnusmerkkejä.

Jokaisella on vapaus ainakin yrittää jutella mistä tahtoo ja kenelle tahtoo. Yhtä lailla muilla on vapaus olla kuuntelematta tai lähteä pois, jos ihminen tai aihe ei kiinnosta. Väkinäinen väittely ja tyhjä todistelu on vain ja ainoastaan ajanhukkaa, eniten sitä harjoittelevalle. Jokainen toki tekee omat valintansa senkin suhteen, mihin kallisarvoista elinaikaansa sijoittaa tai tuhlaa. Jotkut trollaavat ja hännystelevät muita, koska rahkeensa eivät riitä muunlaiseen toimintaan. Hyväksyn sen, että heikkona olentona ihminen ärsyyntyy tai vaahtoaa, kadehtii tai vähättelee. Itse toimin mieluummin toisin.

Positiiviset, rakentavasti keskustelevat, huumorintajuiset sekä mietiskelijät ovat hauskaa seuraa. Kuitenkin myös egobuustaustarpeiset sekä muut heikkoitsetuntoiset riidanhaastajat (kuten minua palvovat multinikkiset nettitrollit) ovat tervetullutta seuraa, kunhan hilaavat juttujensa tasoa edes semisti ihmismäiseksi ja ymmärrettäväksi. Minusta on mielenkiintoista ja miellyttävää haastaa itseäni oppimaan ja kasvamaan tarkkailemalla ja tutkimalla näiden deviantisti(kin) käyttäytyvien yksilöiden henkisiä naarmuja, säröjä ja haavoja sekä niiden vaikutusta kommunikointiin. Muidenkin virheistä voi oppia. :)

Aidosti hyvinvoiva ja onnellinen ihminen sijoittaa resurssejaan (mm. aikaa, rahaa, taitoja, huomiota jne) elämänlaatunsa parantamiseen, henkiseen kehittymiseensä ja tätä kautta myös maailman hyvinvoinnin lisäämiseen. Muunlainen käytös kertoo sekä onnellisuuden puutostilasta että kykenemättömyydestä suunnata voimavarojaan rakentavasti ja kannattavasti tilanteensa korjaamiseen. Ammattiapua on hyvä hakea, jos ei itse tunne jaksavansa. Umpikujaan tai noidankehään jääminen on merkki pelon ohjaamasta valinnasta.

Veronmaksunkin voi kiertää, joten ainoa pakko on vain kuolema. Elämä on valintoja.

Asenne ratkaisee. Aina. Helppoa se ei ole, ainakaan aluksi, mutta myöhemmin sen voima vie mennessään.

~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *
Ihminen on toisinaan sokea itselleen. Silloin voi kääntyä (myös entisten) kavereiden puoleen. Näin voi käydä:

"itseoikeutettu valtiatar"
shadowcaster

"Pervetto"
more

"Typ-O-Matic"
Alive81

"Kodin hengetär"
anata, myöh. anazi

"Dia Helsingin ylipapitar"
"Diahan onkin säärileidi"
BrownLime

"Ja oon huomannu, että oot ilkee. Paha ku vaahtokarkki :D"
tazzi

"[kun et pidä Burberryn kuosista] teoreettiset mahdollisuutesi aviovaimokseni ovat edelleen jäljellä"
VeliSkeptinen

"Sana näyttää olevan hallussa :-D
Voisit pyrkiä Cityyn kirjoittamaan blogia, ihan oikeesti."
-Sutikka-

"Olen hiukan pettynyt ettet halunnut opettaa mulle tänä iltana mitää uutta pornoa ;P
Siis pettynyt, en yllättynyt. Mutta kuitenkin <3"
vonStackelbaum

"Oot sä kyllä oikeesti aika hauska tyyppi. Silleen dramaattisella ja fanaattisella tavalla."
Pihis

"Sä saat käyttää sun sanansäilää aika helvetin paljon pahemmin kuin cityssä et saat karkoitettua mahdolliset sulhoehdokkaat pois. Oikeesti."
Sepulchrave

"Tuhma tyttö."
porropupu alias Pörris

"Cityn kuningatar"
kallionkundi, spinnaava viiskymppinen trikoomaratoonari

"En vihaa sinua. Toivon vaan kuolemaasi."
pitkävihaisuuden ja katkeruuden ruumiillistuma, entinen kaverini Leccare
(Majava-miitissä 05.05.2012)

"awesome"
dotte

~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Poimintoja viihdepolun varrelta:

"Kierrä, äläkä kiroa!" sanoi kivi kyntäjälle.

"Tekisit sinäkin jotain!" ärähti Vatanen jänikselle kangetessaan lehmää suosta.
Paasilinna, Jäniksen vuosi

"You're painted up like a whore and you smoke like a chimney. The whore part I'm used to but the cigarettes will kill you!"
- Arthur Spooner (to his daughter), King of the Queens

"Love's not blind, it's retarded."
- Charlie Sheen on women, Two And Half Men

"I hate to see people crying. It reminds me how little I actually care about others."
- Renee Perry, Desperate Housewives

"Beat it!"
- Minä, runkkareiden vuosikokouksessa. Enpä ollut miettinyt loppuun asti.

~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

* Brittihuumorin helmiä.
Lontoo. Arvokas huoneista, jossa istuu kalliin antiikkisen pöydän ääressä vanhahko herrasmies. Huoneeseen astuu hovimestari ja änkyttää: "Sir, joki tulvii." Herrasmies ärtyy ja pyytää ovimestaria odottamaan oven takana. Hovimestari palaa hetken päästä ja änkyttää taas joesta. Herasmies ärsyyntyy lisää ja käskee hovimestaria odottamaan. Hetken päästä hovimestari avaa oven, jonka takaa on hyökymässä kunnon aalto huoneistoon, ja ilmoittaa: "Thames, sir!"