Voileipäkakku ja pöytähopeat tekivät paluun! Haikon Kartano uudistettiin vanhaan loistoonsa

Haikon Kartanossa nautitaan nyt herkkuja menneiltä vuosikymmeniltä.

Kuva: Lapland Hotels & Safaris
  • Mikä: Perinteikäs kartano ja kylpylähotelli
  • Missä: Haikkoontie 114, Porvoo
  • Mitä: Uudistuneen ravintolakonseptin makuja

Viime vuoden marraskuussa osaksi Lapland Hotel -ketjua siirtyneen Kartano & Kylpylähotelli Haikon ruokatuotteista uuden äärelle ovat päässeet niin kartanoaamiainen, ravintolan menut kuin spa-cafén tarjonta.

Ruokauudistus on tehty historiaa kunnioittaen, ja sen tarkoituksena on ollut palauttaa kartanon pitkät perinteet vanhaan loistoonsa.

Voileipäkakun ja peurapateen paluu

Uudistetun kartanoaamiaisen ja illallismenujen valikoimassa näkyvät nyt vanhat klassikot sekä paikalliset raaka-aineet. Kattauksissa huokuu vanhan kartanon tunnelma, ja muun muassa vanhat pöytähopeat ovat otettu takaisin käyttöön.

Osa Haikon Kartanon henkilökunnasta on työskennellyt Haikossa jopa 30 vuotta.
Osa Haikon Kartanon henkilökunnasta on työskennellyt Haikossa jopa 30 vuotta. Kuva: Lapland Hotels & Safaris

"Alusta asti oli selvää, että Haikon vahvaa historiaa ja perinteitä kunnioitetaan. Lähdimme miettimään, mikä kartanoympäristöön sopii ja nostamaan vanhoja klassikoita Haikon tähdiksi moderneja ruoanlaiton tekniikoita hyödyntäen. Tämä vaati, että poistuimme mukavuusalueeltamme, emmekä lähteneet tuomaan pohjoisen raaka-aineita osaksi Haikkoa", taustoittaa keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas.

Inspiraatiota ravintolan ruokalistoihin on haettu kartanon vanhoista resepteistä, joita Mäntykangas sai käyttöönsä neljän mapillisen verran. Paikallisten tuotteiden lisäksi uudistuneessa ruokakonseptissa nähdäänkin paljon poimintoja menneiltä vuosikymmeniltä.

Uudistetussa kartanoaamiaisessa ja ravintolakonsepteissa kunnioitetaan kartanon rikasta historiaa sekä paikallisia raaka-aineita ja ruokatuottajia.
Uudistetussa kartanoaamiaisessa ja ravintolakonsepteissa kunnioitetaan kartanon rikasta historiaa sekä paikallisia raaka-aineita ja ruokatuottajia. Kuva: Lapland Hotels & Safaris

"Uudistetun kartanoaamiaisen runsas kattaus pitää sisällään esimerkiksi voileipäkakkua, peurapateeta ja rapuskagenia. Kartanoravintolassa nautitaan Haikon menusta sekä á la carte -listasta, josta löytyy esimerkiksi Wellingtonia, kuhaa, ylellistä kaviaaria ja hummeria."

Lähde nauttimaan upeista ruokaelämyksistä historialliseen miljööseen ja varaa pöytä ennakkoon TableOnlinesta.

2 kommenttia

mymilestonecard

4.7.2024 15:56

thanks for the amazing and unique information https://mymilestonecard.wiki/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

alexisss

9.7.2024 00:07

Hailey Treasure Adventure for PC invites players to embark on an exciting journey filled with challenging puzzles, hidden treasures, and engaging storylines. With captivating graphics and immersive gameplay, it offers hours of adventure and exploration on your computer. For more information you can visit: https://haileytreasureadventure.com/download-haileys-treasure-adventure-on-pc/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi