Hipsteri

Nyt on niin että oon sen verran ulalla näistä nykyajan karsinoista, joten kun taas kysytään että minkälainen on hipsteri niin osaisin vastata. Pystytkö auttaan?

  • sassehanse, 50 v nainen

2 vastausta

Walter de Camp

10.1.2014 16:57

Ongelma tässä on se, että mitä tahansa hipsterit tekevätkään, sanovatkaan ja tyylin kannalta suosivatkaan, se koetaan melko laajoissa piireissä ihan kivana juttuna ja hipsterien ideat leviävät sellaisten ihmisten keskuuteen, jotka eivät ole hipstereitä. Sen tähden kaikki on sivusta katsoen erittäin vaikeata hahmottaa.

Kun hipsterit alkoivat 1990-luvun lopussa suosia tiukkoja pillipuntteja, ylettömän lihava, silloin päälle kuusikymppinen muotisuunnittelija Karl Lagerfeld innostui ensimmäisten joukossa uudesta tyylistä ja laihdutti runsaan vuoden kuluessa about 40 kiloa mahtuakseen pillilahkeisiin. Sen jälkeen tiukat housut ja naisilla säärten erityinen esille tuominen on muuttunut muodin valtavirraksi.

Kun histerit alkoivat polkea jopoillaan pitkin kaupunkeja, monet muutkin innostuivat polkupyörän käytöstä urbaanina liikuntalaitteena.

Hipsterit suosivat pukeutumisessaan retrotyylejä ja taitavimmat ompelevat itse itselleen vaatteita. Näistäkin ideoista on tullut hyvin suosittuja.

Hipstereiden määrä on myös lisääntynyt valtavasti 2010-luvulla. Hipstereitä tuntuu olevan joka puolella, mutta ovatko kaikki oikeita hipstereitä? Onko lippalakkia käyttävä nuori mies hipsteri vai onneton jälkijunassa tulija? Onko H&M-tyylisestä kaupasta sinertävät, punertavat tai kellertävät housut ostanut mies hipsteri?

Hipsterit ovat suosineet solakkuutta ja saaneet joissain kaupungeissa aikaan sen, että valtaväestökin on laihtunut. Koska hipsterit ovat älyköitä (kuten monet muutkin ihmiset), heidän (varsinkin poikien) lihaskunto on melko heikko, mutta niin on monien muidenkin.

Flow-festivaaleilla soitetusta hipsterimusiikista tykkää moni muukin.

Ja onhan hipstereiden suosimiin kaupunginosakirpputoreihin ja ravintolapäiviin mukava kenen tahansa osallistua.

Hipsterit haluavat usein tulla luovan luokan jäseniksi ja tehdä jotakin luovaa, kuten moni muukin haluaa. Kun he alan oppilaitoksissa opiskeltuaan eivät onnistukaan saamaan mitään sellaista luovaa työtä, josta tienaisi elantonsa, koska alalla yrittäjiä on niin valtava määrä, he päätyvät usein elämään yhteiskunnan tukirahoilla (kuten moni muukin) tai tekemään pätkätöitä kaupoissa, kahviloissa ja ravintoloissa (kuten moni muukin).

Mutta yleisesti ottaen hipsterit ovat nuoria urbaaneja älyköitä, jotka pyrkivät erilaisin keinoin erottumaan valtavirrasta ja jotka nauttivat elämästä ja näyttävät yleensä iloisilta ja huolettomilta. Heidän ainoa todellinen huolensa on se, että nykyinen elämisen taso ja laatu jostain syystä loppuisi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tortorella

16.1.2014 20:26

Kyseenalaistaisin viimeisen lauseen väitteen, että hipsterit olisivat (ainakaan muita enemmän) huolissaan elämisen tason ja laadun loppumisesta. Riippuu tietenkin, että mitä elämisen laadulla tarkoitetaan. Hipsterit ovat kekseliästä sakkia ja erittäin sopeutuvaisia ympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Väittäisinkin, että hipsterit suhtautuvat monia muita kansanosia positiivisemmin mm. negatiivisen talouskasvun ideaan. Huolestuneilta he todennäiköisesti vaikuttavat siksi, että ovat pienituloisia, mutta silti käyttävät suuren osan tuloistaan asuntolainan sijasta keskusta-asumiseen, ruokaan ja muihin elämyksiin. Elämisen laadun romahtaessa he varmasti keksisivät sille vain uuden, coolimman merkityksen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vastaa kysymykseen

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi