Suhteet

Sopivasti lihava

Mitäpä jos olisit menossa naimisiin, ja anoppi toteaisi että olet liian laiha puolisoksi? Afrikassa näin voi käydä, sillä lihavuus on monelle heimolle vaurauden symboli. Mutta ei meillä: maailmassa, jossa on jo kaikkea, läski on kuolemansynti. Miksi?

Kansanterveyslaitoksen väestötutkimus osoitti vuonna 1999, että naisilla selvä lihavuus on yhteydessä pitkäaikaistyöttömyyteen, matalaan tulotasoon ja sosiaaliseen eristäytyneisyyteen.

Ja vaikuttaa se pariutumiseenkin.

Yhdysvaltalaisen ylipainoisten järjestön NAAFA:n mukaan ylipainon ja pariutumisen välinen suhde ei ole yhtä järkyttävä kuin voisi kuvitella: reilusti ylipainoisista noin kaksikymmentä prosenttia enemmän jää sinkuksi kuin normaalipainoisten ryhmässä.

Kukapa ei mieluummin olisi kuin Angelina Jolie tai George Clooney? Niinpä Suomessakin vallitsee kolme laihdutuskautta: joulukilojen poisto, keväällä rantakuntoon ja syksyllä terassijuomat pois vyötäröltä. Tämä tarkoittaa laihduttamista neljän kuukauden välein.

Mutta hoikkuus ei tiettävästi takaa terveyttä eikä onnea. Moni on mennyt lankaan: esimerkiksi ortoreksiaa sairastavalla on kanta-asiakasalennus ravitsemusterapeutille ja neuroottinen pakko elää terveellisesti. Yleensä ruokailuun liittyvissä häiriöissä pyritään alitajuisesti luomaan järjestystä ympäröivän maailman kaoottisuuteen, hakemaan hyväksyntää olemalla normin mukainen.

Feministi Roberta Pollack Seid uskoo Never too thin -kirjansa mukaan, että laihuushulluuden taustalla kummittelee yksilökeskeisyys. Demokraattisessa kulttuurissa on suotavaa pystyä vaikuttamaan edes itseensä, vaikkei ympäristöään voisikaan muuttaa. Yksilökeskeisyyteen kuuluu, että kykenee itse määrittelemään itsensä, olemaan oman itsensä herra.

Ulkonäön perusteella tuomittaessa ylipaino edustaa itsekurin puutetta, epäonnistuneita yrityksiä vaikuttaa itseensä, Seid toteaa.

Sosiaalinen liikkuvuus yhteiskuntaluokkien välillä on nykyään mahdollista, mutta yhtä epävarmaa kuin Jumalan olemassaolo. Olemalla normin mukainen voi määritellä oman asemansa yhteiskuntahierarkiassa.

Terveysusko on korvannut taivaspaikan tavoittelun. Harper’s Bazaar -lehti uskoi jo vuonna 1980, että elinikää voi lisätä jopa 40 vuotta terveillä ruokailutottumuksilla ja liikunnalla.

Tiede ei voi luvata ikuista elämää, mutta mahdollisuuden olemassaolo riittää luomaan uskonnollisia piirteitä. Hoikkuus ja terveys saattavat mahdollistaa paremman onnistumisen elämässä. Siksi tuntuu siltä, että olisi syntiä jättää mahdollisuus käyttämättä.

Tsekkaa jos et usko

Taide: Paul Rubens: Venus ja Adonis
Hollantilaisen taidemaalarin maailmankuuluissa töissä ei ole jälkeäkään epäonnistuneista ihmisrauniosta.

Linkki: http://rubysgloomy-page.co.uk
Syömishäiriöiset ympäri läntisen maailman vaihtavat keskustelufoorumilla näkemyksiä siitä, kuinka ikuinen hoikkuusihanne on saavutettavissa. Eikä hengestäkään ole juuri väliksi.

Sarja: Kumman kaa
Kotimaisen sarjan käsikirjoittaja ja toinen päänäyttelijä Minna Koskela roolihahmoineen on realistinen naismalli: samantekevää, onko painoa 50 vai 70 kiloa, lujaa menee kuitenkin! Nelosella maanantaisin klo 21.

Kirja: Norsu nailoneissa
Ylipainoinen ruotsalainen sosiologi Anna Johansson halusi tietää, miksi hänellä on huono itsetunto ylipainonsa vuoksi. Samalla syntyi pyöreiden naisten elämää käsittelevä kirja. Vastapaino, 2001.

Kuukauden kysymys: Miksi naiset ovat laihdutushulluja?

“Uskomme, että oikein syöminen tarkoittaa samaa kuin syömättä jättäminen”, toteaa Roberta Pollack Seid. Täydellinen ruumis on naisen statussymboli, eikä hoikka tunnu koskaan olevan tarpeeksi hoikka. Hoikkuus on tapa sopeutua normiin.

Naomi Wolfin (Kauneuden myytti) mukaan nykyiset ulkonäköpaineet ovat naisten itsensä sisäistämä vastareaktio feministiselle liikehdinnälle. Tunnettehan kauhukuva karvaisesta, rintaliivittömästä ja vihaisesta femakosta?

“Sata vuotta sitten uskottiin että jos nainen lukee liikaa, hänen kohtunsa surkastuu”, Wolf kertoo.

“Lisääntyminen kävi mahdottomaksi. Ajan lääketieteellisen näkemyksen mukaan naisesta tuli ällöttävä hybridi.”

Wolfin mukaan naisen aseman muutokset kulkevat aaltoliikkeenä. Sodan aikaan naisen yhteiskunnallinen asema parani, kun miehet olivat rintamalla. Mutta toisen maailmansodan jälkeen tuli takapakkia: naisen täytyi palata kotiin. Kotiinpaluuta tehostettiin ideaalilla, joka esiintyy 1950-luvun televisiosarjoissa: nainen on pullantuoksuinen ja miestään rakastava äiti puhtaassa esikaupunkikodissa. Myöhemmin ihannenaiseksi nousi malli nimeltä Twiggy: 168 senttimetriä ja 40 kiloa.

Wolfin mielestä miehet eivät koe samoja ulkonäköpaineita, sillä miesten kompastuskivenä on menestyminen. Kulttuuri ja media edellyttävät miehiltä varakkuutta ja yhteiskunnallista onnistumista solakkuuden sijaan. Mielikuvassa isovatsaisesta miesvaikuttajastahan ei ole mitään outoa.

Lukijoilta

”Sairastan anoreksiaa. Sairauden myötä olen oppinut, että tärkeintä todella on se, millainen ihminen on sisäisesti, ulkonäkö ei ole ratkaiseva. Toki miellyttävä ulkonäkö helpottaa fyysistä kanssakäymistä, mutta lihavuus/laihuus ei ole kokonaisuudessa sen suurempi tekija kuin mikään muukaan yksittäinen piirre! Ihminen on kaunis silloin, kun on sinut itsensa kanssa.”
Nainen, 28 vuotta

”Muutama kilo siellä täällä ei haittaa yhtään. Jos haittaa, on syytä miettiä, toimiiko suhde muuten.”
Mies, 43 vuotta

”Tunnustus: luulen olevani itsevarma, todellisuudessa olen surkea toisten ihmisten miellyttäjä. En seurustelisi todella lihavan kanssa. Heitä ei löydy ystäväpiiristäkään... Tätä en tunnustaisi kuin anonyymina, säälittävää...”
Nainen, 20 vuotta

”En usko, etta voisin koskaan seurustella ylipainoisen miehen kanssa. Syy on ihan yksinkertainen: jotta suhde toimisi, pitää natsata sekä henkisellä että fyysisellä tasolla. Lihavuus ei ole mielestani viehättävää. Hyvännäköinen kusipää kelpaa siis panoksi, fiksu ja mukava ylipainoinen kaveriksi. Julmaa, mutta totta.”
Nainen, 26 vuotta

”Seurustelen itseäni huomattavasti laihemman pojan kanssa ja olen itse normaalipainoinen. Se ärsyttää ja rasittaa. Olen amatsooni ja meidän perheen “mies”. Mielummin seurustelisin vähän pyöreämmän tyypin kanssa, mutta laihuutta lukuunottamatta poikaystäväni on tällä hetkellä paras mahdollinen. Kliseistä, mutta sisin on tärkein, vaikkei ulkokuori ole merkityksetön.”
Nainen, 20 vuotta

”Olen ollut ylipainoinen, sittemmin hoikentunut, enkä usko, että kykenisin rakastumaan ylipainoiseen. Poikaystäväni tapasin hoikentumiseni jälkeen. Hän on miessukupuolen valiokappale: pitkä, komea ja urheilullinen. Ystävinä minulla on paljon ylipainoisia ihmisiä enkä luokittele ihmisiä ulkonäön perusteella.”
Nainen, 26 vuotta

”Koska minuakin kilojen perusteella pidetään lihavana, ottaisin ainakin riskin (hehe) tavata painorajoitteisen. Mikä on kenenkin mielesta lihava? En väitä olevani normaalipainoinen, eivätkä ystäväni pidä minua lihavana! Mutta miehet, jotka näkemättä kysyvät ensin painon, eivät halua tavata.”
Tonnikeiju, 40 vuotta

”Erehdyin ei-niin-hoikan tytön kanssa saman peiton alle. Yllätyin: elämäni parasta seksiä.”
Juha, 23 vuotta

30 kommenttia

Dementation

27.3.2003 15:47

Mielestäni laihduttaminen ja terveytensä vaarantaminen on naisilta täysin idioottimaista.
Ajatus siitä miesten keskellä, että luuranko-nainen olisi viehättävä on lähes yhtä naurettava ajatus, kuin se ikuinen luulo, että miehet pitäisivät silikonirinnoista.
En tiedä mitään ällöttävämpää kuin nuo kaksi luonnotonta asiaa: Todellinen laihuus ja silikoonirinnat! Eivätkä tiedä myöskään suurin osa ystävistäni.
Itse olen 178/71 oleva mies... Ja pidän siis paljon kauniimpina hieman pyöreitä naisia kuin laihoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sorvino

27.3.2003 19:01

Minua on pitkään mietityttänyt tämä laihduttaminen. Totta kai jokainen voi olla nälässä ja laihtua sillä > näyttää paremmalta, mutta takaisinhan ne kilot tulevat. Kalorien laskeminen on ainakin minulle mahdotonta. Tahdon suklaata, leivoksia, karkkeja, häränpihvin.. mm! Mutta jos käy hikitreeneissä vähintään kolmesti viikossa, niin voi unohtaa koko ruoan ja sen, mahtuuko johonkin vaatteeseen vai ei.

Minun reseptini on, että kaikille mielekäs liikuntamuoto, jota on kiva harrastaa sen itsensä takia, ei siksi, että aikoo sen avulla karistaa makkaroita. Monet koulussa puhuvat salilla käymisestä ja miten pakarat nyt piukentuu silmissä. Kuulostaa minulle äärettömän tylsältä! Ei liikunnan pitäisi olla pelkkä laihdutuskeino, kun huono omatunto iskee. Sen pitäisi olla osa elämää, oli lihava tai laiha.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

En niin laiha

28.3.2003 17:38

Viisi vuotta pois suomesta ja olen pajon tyytyvaisempi vartalooni. Vaikka voihan siihen olla syyna myos yleinen itsentunnon kohentuminen ian myota. Asun Lontoossa ja en koe taalla vastaava painetta olla laiha. Asiasta olen keskustellut myos suomalaisten ystavieni kanssa ja ovat samaa mielta. Ehka kultturien seka melska taalla luo hiukan vaihtevamman vartalo ihanteen. Taalla ihoa paljastetaan oli laskia tai ei. Kun vatsan nakyminen on muodissa jokainen teini painosta huolimatta vetaa sen esille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

piikkiö

29.3.2003 14:15

Turha se on väittää, ettei ulkonäkö ratkaise suhteessa. Ainakin kaikkai miehet, jotka mä tiedän, on sanonut että se on aika tärkeä asia. Mitä sitten siihen tulee, kuinka laiha on kaunista, on eri asia. Sitäpaitsi kyllä se kertoo jotain ihmisestä, että harrastaa liikuntaa ja tahtoo pitää huolta itsestään. Julmaa on se että ulkonäkö vaikuttaa niin paljon. Mutta rajansa kaikella. En minä ainakaan rupeaisi syömään ulostuslääkkeitä sen takia että saisi miehen. On hyvä pitää itsestään huolta, mutta laihduttamisessa rajansa kaikella!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

santra.

1.4.2003 13:55

Kuvailen itseäni: Lyhyt ja ylipainoine, En harrasta liikuntaa.
Kuvailen miestäni: Pitkä ja komea, hyvä kroppainen, lihaksikas, ei ylimääräistä. Harrastaa paljon liikuntaa eri muodoissa.
Rakkautemme alkoi ystävyydestä, ensi kertaa minut nähdessäni mies ajatteli että voisin laihduttaa. Nyt kun elämme yhdessä ja rakkautta riittää niin hän rakastaa myös kilojani eikä halua/vaadi laihduttamaan. On kuulemma mukavaa kun on jotain mistä ottaa kiinni. Olen siis todella onnellinen läskeineni päivineni.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

santra.

1.4.2003 13:55

Kuvailen itseäni: Lyhyt ja ylipainoine, En harrasta liikuntaa.
Kuvailen miestäni: Pitkä ja komea, hyvä kroppainen, lihaksikas, ei ylimääräistä. Harrastaa paljon liikuntaa eri muodoissa.
Rakkautemme alkoi ystävyydestä, ensi kertaa minut nähdessäni mies ajatteli että voisin laihduttaa. Nyt kun elämme yhdessä ja rakkautta riittää niin hän rakastaa myös kilojani eikä halua/vaadi laihduttamaan. On kuulemma mukavaa kun on jotain mistä ottaa kiinni. Olen siis todella onnellinen läskeineni päivineni.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

persephone

2.4.2003 00:43

En tajua kuinka nykyään on alettu päivitellä naisten kauneusihanteita ja ´sairaalloista´ halua laihduttaa. On aivan hirveän näköistä kun nainen ei viitsi pitää itsestään huolta ja päästää viisikin kiloa läskiä itseensä. Oman tyttöystäväni jättäisin samantien jos häneen tulisi ihranroippeita vatsalle tai perseeseen. Saati sitten mainokset, kuka haluaisi katsella kuvia rumista (läskeistä) naisista lehdistä ja televisiosta? Väitän että ~5% lesbo-vähemmistö!! Joten lopetaan nyt eikä kohta se p*skan jauhanta että ´läskikin voi olla kaunis(ta)´ ja ´sisin on tärkeintä´!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vesa -71

3.4.2003 00:25

Sänky hommissa ei mies uskalla mennä alle, päällä ei pysy, takaa ei ylety.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Liikkuvaa lihaa

12.4.2003 13:26

Miehet, jotka ette voi sietää naista, joka ei pidä huolta itsestään (ts. = laiska). Menkääpä joskus naisten saleille katsomaan, minkä tyyppiset naiset ovat niitä ´superkuntoilijoita´. Heitä löytyy nimittäin sekä laihoista että pulskista. Kilomäärä ei siis kerro, pitääkö itsestään huolta. Usein kyse on perinnöllisyydestä. Kaikkein laihoimmat naiset ovat usein niitä, jotka EIVÄT LIIKU YHTÄÄN, syövät pelkkää karamellia, vetävät röökiä ja/tai oksentavat ruokansa. tervettäkö? kiihottavaako? sorry, mieluummin enemmän lihaa itselleni, kunhan se liikkuu, ja sutjakasti.

ja miesten kiloista voisin sanoa kokemuksen syvällä rintaäänellä: ne miehet, jotka ovat ´saleiluhulluja´ sixbageineen, ovat ihan pirun HUONOJA VUOTEESSA!!! he ovat muutenkin kuin urheilussa suorituskeskeisiä; potenssia ja kuntoa kyllä löytyy mutta arvatkaa kuinka monta kertaa olen joutunut teeskentelemään (ja teeskentelyssä olen pirun hyvä) kyseisenlaisen miehen kanssa?

miehet, joilla on hieman jo miehistä vatsaa, osaavat nauttia elämästä, ja osaavat OIKEASTI siis nauttia muistakin asioista - ja saavat minutkin OIKEASTI nauttimaan. I do not have to pretend then anything...tervetuloa siis hieman vatsakkaat ´isännät´ !!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Edustaja

16.4.2003 14:23

Myönnetään että työni puolesta omaan runsaasti kokemusta ns."aerobic-tytöistä" eri paikkakunnilta.
Mielipiteeni pullukoista muuttui yhden tuttavuuden jälkeen; nainen oli rubensmaisen pyöreä, 15v vanhempi(48v) ja todella nautittavaa seuraa niin vuoteessa kuin muuallakin.
Nykyisin valitessani iltaseuraa hotellin ravintolassa silmäni etsiytyvät ensin muodokkaaseen "rintavaan ja reitevään" ja vasta sitten näihin
"rinnattomiin rimppakinttuihin".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Grrrrrr8 :)

18.4.2003 22:32

Se on kumma miten sitä aina pohtii omia läskejään ja sitä näyttääkö hyvältä, vaikka oma mies sanoo aina että olen kaunis just sellasena kuin olen. En ole mikään laiheliini, mutten ylipainoinenkaan. Oon oma itteni, vaan sellaset saamarin mallikuvat ja laihuusihanteet saa kenet hyvänsä epäröimään. No, sanoipa mieheni heti ensimmäisen kerran jälkeen että sai parasta seksiä mitä koskaan on saanut. Kuulemma sellaset trendipellelaiheliinit on just niitä jotka eivät vaivaudu ku jalkojaan raottamaan ja luulevat sen riittävän... Meitsi on tyytyväinen itteensä. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

radierer

21.4.2003 20:15

Nykyyän laihuuden ihannointi on saanut ikävä kyllä liian suuret mittasuhteet. Toisaalta: Ylipaino aiheuttaa vuosittain valtavat kustannukset ja suurin osa sairauksista olisi hoidettavissa liikunnalla. Mielestäni selvästi ylipainoisille ihmisille pitäisi määrätä pakollista liikuntaa, koska heidän myöhemmät sydän- ja verisuonitaudit tulevat muiden maksettaviksi. Hyvä kroppa tuo myös itseluottamusta ja menestystä! Aloitettuani treenaamisen ovat osakkeeni tyttöjen silmissä hypänneet taivaaseen. Joskus syömisten vahtiminen ottaa koville, mutta hyvä olo ja muuttuva vartalo palkitsevat. Kaikki vaan ylös, ulos, salille ja lenkille. Hyväkroppainen ihminen on aina ilo silmälle. Treenaamisesta tuleva hyvä olo tuntuu myös sisälläpäin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

isopaalliikko

23.4.2003 02:39

Ylipaino ei ole se mikä oikeassa kunnon suhteessa vaikuttaa kovinkaan paljon, jos sillä ei ole suurta esteettistä vaikutusta.
Henkinen tasapaino on se jolla oikeasti on vaikutusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

isopaalliikko

23.4.2003 02:40

Ylipaino ei ole se mikä oikeassa kunnon suhteessa vaikuttaa kovinkaan paljon, jos sillä ei ole suurta esteettistä vaikutusta.
Henkinen tasapaino on se jolla oikeasti on vaikutusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

isopaalliikko

23.4.2003 02:40

Ylipaino ei ole se mikä oikeassa kunnon suhteessa vaikuttaa kovinkaan paljon, jos sillä ei ole suurta esteettistä vaikutusta.
Henkinen tasapaino on se jolla oikeasti on vaikutusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Windy.nl

25.4.2003 17:13

Kun lukion jalkeen muutin toiselle paikkakunnalle laihduin 15 kiloa sen kummemmin yrittamatta. Join vetta ja kavelin paljon tutustuessani uuteen kaupunkiin. Ja jopas oli yllattavaa ja kivaa kun olinkin laihempi. Aina kun olin ollut se koulun laski ja tyhma lehma! Kun kilot karisivat niin johan tuli miehiltakin huomiota! Ikina en silti ollut todella tyytyvainen vartalooni ja aina oli dietti mielessa. Nyt olen muuttanut Hollantiin ja vajaan vuoden aikana ovat melkein kaikki 15 kiloa tulleet takaisin. Harmittelen nyt sita, miksi en silloin "laihana" ollut tyytyvainen itseeni vaan haikailin koko ajan vahempaa kilomaaraa. Nyt olen paattanyt olla tyytyvainen itseeni, yrittaa vahentaa suklaansyontia, ja tutkia tamankin kaupungin kavellen. Salihikoilu kun ei TOD. ole minun lajini.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nita*

29.4.2003 12:38

Kysymys näille ihmisille, jotka sanovat "en voisi seurustella lihavan ihmisen kanssa": Mitäs jos "muotovalio"-poika/tyttöystävänne lihoaakin ylipainoiseksi? Aina se ei ole itsestä kiinni; raskaus, onnettomuuden jälkeinen vuoteessa/sairaslomalla olo, masennus.. tms. voivat lihottaa "vastoin tahtoa". Loppuuko rakkaus kilojen lisääntyessä? Mikäs määrä sen ns. rakkauden sit loppullisesti lopettaa? naurettavaa..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

laiheliini

29.4.2003 16:13

Minä yllätän homo-miehenä... tykkään VALTAVASTI isoista miehistä! En voisi kuvitellakaan meneväni sänkyyn jonkun "perinteistä" (laiha, ämmämäinen hörhelö?) homoa muistuttavan miehen kanssa.

Miehessä pitää olla jotain mistä ottaa kiinni, tai kunnon kainalo johon nukahtaa... ei kasa luita!

Toki minulla on laihoja ystäviä, mutta siinä ei koko vaikutakaan mitenkään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

A

18.5.2003 12:42

Minua inhottaa, kun joskus ihmiset ovat sanoneet minusta, että olen kaunis ja seksikäs VAIKKA olen lihava tai SIITÄ HUOLIMATTA.
Väärin väärin väärin.
Olen kaunis ja seksikäs koska olen sitä, eikä mistään huolimatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

onnellinen xxl

21.5.2003 17:39

Olen itse todellakin lihava ja olen sitä mieltä, että joka ei mua hyväksy kiloineni saa mennä.

Ystäviä on silti aina elämässä riittänyt, ihmisiä jotka ajattelee pintaa syvemmältä =)

Olen itsekin seurustellut yhden lihavan miehen kanssa, mutta yleensä miehet joiden kanssa olen seurustellut ovat olleet normaalipainoisia.

Vaikka se klisee onkin, niin ajattelen itse ihmisien persoonaa, en sitä miltä ne näyttävät.

Tällä hetkellä elän kihloissa maailman ihanimman miehen kanssa, normaalipainosen vai lihavan? en osaa edes sanoa, sillä en ole asiaa ajatellut =)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

g-billy

26.5.2003 02:11

Hmmm... On se vaan kumma, miten vaivaudunkaan omia läskejäni (165/75) jatkuvasti - ensimmäisenä aamulla, viimeisenä illalla, jokaisen suupalan yhteydessä ajattelemaan, vaikken ole ystävyys- enkä seksisuhteissani (Seurustelusuhteita en harrasta. Ns. fuckbuddy-suhde on minulle ihannetila.) törmännyt keneenkään, ketä ne olisivat häirinneet. Edellisen kerran on ylipainosta huomautettu muistaakseni joskus 90-luvun alkupuolella (Jolloin oli 15kg hoikempi..). Ikinä ei ole miehistä ollut puutetta, eikä yksikään raflasta isketty mies ole häipynyt aamulla salaa pois. Miksi siis on koko ajan tunne, että pitäisi olla laihempi?!? Sairas maailma.

Mitä taas miehen kiloihin tulee, yleisesti ottaen aivan muut asiat ratkaisevat. Jos ei edes henkisiin ominaisuuksiin mennä, niin käyttäytyminen, olemus, pukeutuminen, hiukset, tuoksu, kasvot ovat tärkeämpiä kriteerejä kuin paino. Mutta jos täytyisi valita, niin mieluummin liikaa kuin liian vähän.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ninsku20

2.6.2003 18:50

Mä olen ainakin vahvasti sitämieltä, että sopusuhtaisella, liikuntaa harrastavalla ihmisellä on paljon parempi itsetunto, kuin himassaan telkkaa tuijottavalla sohvaperunalla. Kun ihminen harrastaa liikuntaa ja voi hyvin sisäisesti se takuulla näkyy myös ulospäin. Olen itse uuden liikuntaharrastuksen myötä laihtunut 12 kiloa varsinaisesti laihduttamatta ja huomannut ainakin itse, että on helpompi yleensä edes mennä puhumaan muille ihmisille, kun ei tarvitse ajatella että "pitääkö toi mua rumana ja lihavana"...
Langan laiha alipainoinen ihminen ei ole kaunis, mutta ei kaunista ole kyllä 100 kiloa ihraakaan!
Ihminen, joka ei halua pitää huolta itsestään ei mun mielestä voi pitää edes itsestään.
Mä ainakin pidän itsestäni ja rakastan elämää siinä määrin, etten halua olla nelikymppisenä infarktipotilas.
Liikunnan ei tarvitse olla rankkaa, kunhan se on itselle mielekästä. Tunnin kävelylenkki neljänä iltana viikossa ja vähän pihatöitä tms. pitää varmasti kehon ja mielen virkeänä.
niin, ja nostaa sitä itsetuntoa niin ei tarvitse todistella "että mä olen tyytyväinen itseeni juuri tällaisena".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-Layla-

3.6.2003 13:21

Entäpäs shoppailuholia, kampaajalla käyminen 2 viikon välein, peiliin tuijotus aina kun mahdollista, yletön meikkaaminen ja muunlainen pakonomainen täydellisen ulkonäön tavoittelu??? Mielestäni ne liittyvät läheisesti ainaiseen laihdutukseen ja painon tarkkailuun. Tuskin sellaisella ihmisellä on hyvä olo, joka haluaa aina näyttää täydelliseltä, oli sitten hoikka tai hieman ylipainoinen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

surkeaa

21.8.2003 09:00

[LAINAUS]persephone kirjoitti 02.04.2003 klo 00:43:

En tajua kuinka nykyään on alettu päivitellä naisten kauneusihanteita ja ´sairaalloista´ halua laihduttaa. On aivan hirveän näköistä kun nainen ei viitsi pitää itsestään huolta ja päästää viisikin kiloa läskiä itseensä. Oman tyttöystäväni jättäisin samantien jos häneen tulisi ihranroippeita vatsalle tai perseeseen. Saati sitten mainokset, kuka haluaisi katsella kuvia rumista (läskeistä) naisista lehdistä ja televisiosta? Väitän että ~5% lesbo-vähemmistö!! Joten lopetaan nyt eikä kohta se p*skan jauhanta että ´läskikin voi olla kaunis(ta)´ ja ´sisin on tärkeintä´!![/LAINAUS] Jättäisit tyttöystäväsi jos hän saisi lisää painoa!? On siinäkin mies! Säälin tyttöystävääsi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Minime81

14.12.2003 23:38

Ei se niin helppoa ole olla laihakaan, vaikkakin kaikki niin kuvittelee. Itse oon aina ollut "pieni" (163,43), enkä todellakaan toivo olevani näin laiha, mutta kun kiloja ei tuu niin niitä ei tuu. Kaikki aina puhuu siitä että pitäisi laihduttaa että näyttäisi kauniilta, että olisi hyvä itsetunto, mut aatelkaahan siltä kannalta, että jos sulla nyt sattuu olemaan muutama lisä kilo niin on sulla varmasti myös sitä "naisellistakin" puolta. Kuinka monella "laihalla" naisella olette nähneet kauniita naisellisia muotoja???? Itse sellaiset haluaisin, mutta parempi oppia olemaan tyytyväinen siihen mitä on ja pitää huolta itsestään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pinta

15.1.2004 17:59

hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hhhhhho iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii gfdhngdnhrnhyrtnj t

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tttttttttttttt

15.1.2004 18:00

[LAINAUS]pinta kirjoitti 15.01.2004 klo 17:59:

hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hhhhhho iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii gfdhngdnhrnhyrtnj t[/LAINAUS]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Peppiina

3.7.2005 12:31

Ei se ole niin suoraviivaista, että lihava on laiska ja laiha pitää itsestään huolta. Itse olen aina ollut kookas ja kuitenkin myös aina perheen terveen ja työteliäin, kävelytin koira, tein kolmen ihmisen työt, työttömyyspäivärahaa olen saanut kaikkiaan kaksi viikkoa elämässäni ja silloinkin ole seuraava jobi jo odottamassa. Liikun nykyään jopa kolme tuntia päivässä ja syön vähemmän kuin moni muu, en harrasta myöskään piilokaloreita, kuten limsoja, oluita, jätskejä, pikaruokaa ym. Mutta aineenvaihdunta ja perintötekijät ovat erilaiset ja liikuntakin näyttää minulla vain kasvattavan lihaksia. Tosin sittenpä kannan itseni suorempana kuin monet hoikat ihmiset. Samaan aikaan on langanlaiha sisko, joka on pitänyt itsensä sellaisena nälällä ja tupakalla - eikä totisesti ole minua terveempi, ei käy töissä eikä taida paljon lenkkeilläkään. Ja arvaan kyllä, mihin suuntaan mielipiteet menevät, jos meidät näkee rinnakkain. Yrittäkää katsoa ihmisiä vähän tarkemmin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kilpirauhaset

26.10.2005 13:57

Olen iät ja ajat ollut "läski". Pilkattu ja kiusattu, kun syön kuulemma väärin enkä kuulemma liiku tarpeeksi. Löytyi kilpirauhasen vajaatoiminta. Vielä ei ole lääkitys kohdallaan ja paino saattaa heilahdella paljonkin, mutta enään ei toisten mielipiteet merkitse mitään. Minua, jos kiusaat minä ILLISTÄN hymyillen sinulle!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bokotti

7.12.2009 02:28

ihania leveälanteiset tiimalasivartaloiset rouvakoon naiset,mutta kyllä on hakemista,että sellaisia löytää,jos nätin löydätkin,hän on varattu,vaikka ei se minua ehkä haittaisi. nainen n.165-170cm saakin painaa 70-85kg ja kun ne ihanat kilot on oikeissa paikoissa,niin yes. reitevä,rintava,persevä,siinä kolme naisellista mittaa,nätti ja pitkät hiukset,niin olen seksiorja

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi