Ammattirotuoppi

Kysy mitä tahansa poliisilta, juristilta, sihteeriltä, diplomi-insinööriltä. Ja lue tästä vastaukset.

Kirjoittaako lääkäri itselleen pirtua? Ovatko sihteerit hyvännäköisiä? Koska baarimikko isketään? Katsooko poliisi Poliisi-tv:tä? Kuinka paljon juristi tienaa? Annoimme vastausvuoron ammattilaisille.

Sihteeri

Milla Suomalainen, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, vastaa.

Millainen on hyvä sihteeri?

"Tarkka, avulias, sietää hyvin rutiineita. Omaa ajankäyttöä pitää pystyä organisoimaan, sählä ei voi olla sihteeri."

Mistä asioista sihteeri päättää?

"Toimiston arjen pyörittämisestä ja tarvehankinnoista töiden organisointiin. Toimitusjohtajan assistentti on portinvartija toimitusjohtajan luo. Sihteeri pystyy vaikuttamaan yrityksen aikatauluihin paljonkin."

Mikä huippusihteeri on koulutukseltaan?

"Jos huippusihteeri on ollut urallaan 20–30 vuotta, hän on todennäköisesti käynyt sihteeriopiston ja hirveästi erikoistumiskursseja päälle, koska työelämässä työtaidon päivittäminen on välttämätöntä."

Loukkaako termi sihteeri?

"En usko, että ihmiset, joita nimitys loukkaa, hakeutuvat sihteerin hommiin. Minua se ei loukkaa. Jos teen sihteerin hommia, on hyvä, että tehtävälle on olemassa nimike."

Kuinka paljon on miessihteerejä?

"Opiskellessani Haaga-Heliassa liiketaloutta, laitoin merkille, että assistenttipuolella miehiä oli hyvin vähän. Tämä voi johtua historiasta, sihteerin hommat miellettiin ennen naisten töiksi."

Ovatko sihteerit oikeasti niin hyvännäköisiä kuin elokuvissa?

"Ollaan me aika hehkeitä pakkauksia! Käsitys tulee varmasti osaksi siitä, että sihteerit ovat aika nuoria. Sihteerin töistä edetään muihin tehtäviin. Ainakin Haaga-Helian assistenttilinjan tytöt näyttivät varsin simpsakoilta!"

Sihteeriksi?

 • Ammattikorkeakoulut tarjoavat johdon assistentin koulutusohjelmaa. Erityisen arvostettuna pidetään Haaga-Helian johdon assitenttityön ja kielten koulutusohjelmaa.
 • Keskipalkka 2 066 euroa.

Lääkäri

Jani Niemi, Diacor, vastaa.

Onko psykiatreilla enemmän mielenterveysongelmia?

"Tästä liikkuu kaikenlaisia arvioita, mutta ne ovat enemmän heittoja. Joku voi tietenkin hakeutua alalle siksi, että haluaa ymmärtää omaa psyykettä. Psykiatreilla on paljon työtaakkaa, mikä aiheuttaa henkistä kuormitusta."

Onko lääketieteen aloja, joita lääkärit pitävät helpompina?

"Yleislääketiede voi olla jollain tavalla helpompaa, mutta siinä pitää hallita eri osa-alueita laajasti. Teknisesti vaikeinta on kirurgia, henkisesti raskainta syöpätauteihin erikoistuminen. Mutta jos kysytään syöpätautien erikoislääkäriltä, työ koetaan palkitsevaksi, kun voi pelastaa ihmishenkiä."

Käyvätkö lääkärit salaa katsomassa muiden kuin omien potilaidensa henkilötietoja?

"Se on kiellettyä, eikä minulla ole tietoa, että joku olisi jäänyt kiinni. Jokaisessa työpaikassa kirjoitetaan sitoumus siihen, että katsotaan vain hoidossa olevien potilaiden tietoja. Potilastietojärjestelmään jää merkintä, jos tietoja on käyty katsomassa."

Ovatko kirurgit ärsyttävämpiä kuin muut lääkärit?

"Kirurgin ensisijainen tehtävä on arvioida, tarvitseeko potilas leikkausta vai ei, ja hoitaa leikkauksella potilaat, jotka siitä hyötyvät. Potilaiden jaottelu saattaa tuntua yksioikoiselta. Kirurgin itsevarmuus ammatissa saatetaan kokea ärsyttäväksi."

Kuinka mones potilaan kuolema ei enää tunnu pahalta?

"Olen työterveyslääkäri, joten potilaan kuolemia tulee harvoin vastaan. Terveyskeskuksessa tai sairaalan sisätautiosastolla niitä tulee useammin. Kokemukseni potilaiden kuolemista ovat ajalta, jolloin työskentelin sairaalassa. En voi sanoa, että ei tuntuisi missään."

Missä lääkäri itkee, kun potilas kuolee?

"Joissain paikoissa on järjestetty työnohjausta. Jos ei ole, yhteisissä hetkissä työkavereiden kanssa voi keskustella."

Ostaako moni lääkäri enää opiskeluaikojen jälkeen pirtua?

"En usko. Opiskellessa voi miettiä, että kun saa oikeuden kirjoittaa reseptejä, kirjoittaa pirtua. Luulen, että lääkäri juo paremman makuista juomaa."

Juoko lääkäri paljon kahvia?

"Ei tunnu siltä. Jos potilaalta kysyy, paljonko he juovat kahvia, he juovat yhtä paljon kahvia kuin lääkärit. Yöpäivystyksissä tarvitaan enemmän kahvia. Päivystysvuorossa työpäivä alkaa kahdeksalta, ensin on normaali vuoro, päälle päivystys."

Onko oikein, että lääkäri polttaa, on ylipainoinen ja juo alkoholia?

"Esimerkki on tärkeä. Vaalin hyviä elämäntapoja, en käytä tällä hetkellä alkoholia, enkä ole ylipainoinen."

Saako lääkäri tulla sairaana töihin?

"Monet lääkärit ovat flunssassa töissä. On kynnys ilmoittautua työkyvyttömäksi ja perua vastaanottoajat."

Lääkäriksi?

 • Lääkäriksi voi opiskella Helsingin, Tampereen, Kuopion, Oulun ja Turun yliopistoissa.
 • Keskipalkka 4 554 euroa.

Poliisi

Joonas Lahelma, Eteläisen poliisipiirin kenttäyksikkö, vastaa.

Unelmoivatko poliisit jo lapsena poliisin ammatista?

"Minä en. Karkeasti noin puolet poliiseista sanoo, että se on ollut pikkulapsesta saakka selkeä haave. Sukupuolten välillä ei tässä ole eroa."

Juokseeko suurin osa suomalaispoliiseista Cooperissa yli 2 500 metriä?

"Kenttähommissa suurin osa on hyväkuntoisia, tutkijoilta ei vaadita niin paljon. Juoksin viimeksi Cooperissa 2900–3000 metriä. Jos ei huolla kuntoaan kenttätyössä, tulee sanomista. Jo raskaat varusteet ja autossa istuminen käyvät mahdottomaksi, terveys ei kestä. Kunto testataan joka toinen vuosi lihaskuntotestein. Jos ei pääse tiettyihin rajoihin, on vaarana, että ei enää pidetä kenttäkelpoisena."

Miten poliisit suhtautuvat poliisiin, joka tekee rikoksen? Onko näitä poliiseja paljon?

"Riippuu rikoksen suuruudesta. Työurani aikana ei ole tullut vastaan muita kuin pieniä liikennerikkomuksia. Työkaverin tekemä rikos yllättäisi aika reippaasti. Vaikka ei olla parempia ihmisiä kuin muut, poliisin ei pitäisi syyllistyä rikokseen."

Kuinka usein kuulustelussa käy epäiltyä sääliksi?

"Epäiltyä käy joskus vähän sääliksi sellaisissa tilanteissa, joissa on tapahtunut rikos, jota epäilty ei ole tarkoittanut rikokseksi. Säälin ei pitäisi näkyä. Asiat hoidetaan samalla tavalla kaikkien kanssa."

Missä työskentelevä poliisi kohtaa eniten selittelyjä?

"Liikennepoliisi kohtaa varmasti eniten selittelyjä. Yleisin selitys on ´mutta kun on niin kova kiire. Omituisin selitys on tullut henkilöltä, joka on ollut etsintäkuulutettuna, kun ei ole maksanut sakkoja. Selitys maksamattomuudelle oli se, että sakko oli tullut firmalle, koska henkilö oli ajanut firman autoa. Koska auto oli firman, epäilty katsoi, että firma ajoi ylinopeutta, ei hän."

Kuinka usein joku tuttu pyytää poliisia mitätöimään sakon?

"Kaverit usein vitsailevat, että sitten kun saavat sakot, pyytävät. Se, mitä poliisin pitää tehdä, riippuu pyynnöstä. Kaverin vitsi pitää tunnistaa. Jos pyytäjä alkaa tarjota etuuksia, pyyntö voi mennä lahjonnan puolelle ja siihen pitäisi puuttua. Poliisin, joka suostuisi, ura voi olla höllällä."

Kuinka paljon poliisit katselevat poliisisarjoja?

"En usko, että poliisit jaksavat hirveästi katsoa niitä. Suurin osa niistä ei vastaa todellisuutta Suomessa. Toisekseen, jos työkseen tekee jotain asiaa, ei ole mielenkiintoa katsoa sitä vapaa-ajalla telkkarista."

Poliisiksi?

 • Poliisiksi voi opiskella Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella.
 • Keskipalkka 2 600 euroa.

Baarimikko

Timo Siitonen, A21, vastaa.

Kuinka paljon ammatinvalintaan vaikutti Cocktail-leffa?

"Ilmestyessään 1980-luvulla se on vaikuttanut. Elokuva on tehnyt enemmän hallaa, se antaa hyvin väärän kuvan alasta. Flairtending on pulloilla jongleerausta, jonka lopputulos on juoma. Sitä opetetaan paljon ja alan kisat ovat kovatasoisia. Helsingissä on baareja, joissa flairtending on osa konseptia. Se on hienon näköistä, kun se tehdään hyvin."

Pitääkö ammatissa varoa alkoholisoitumista?

"Ei. Kun näkee muita ihmisiä humalatiloissa, se pitää realiteetit mielessä. Toisaalta se on ammattitauteja. Nuoret baarimikot käyttävät alkoholia useammin kuin kauemmin alalla olleet, mutta veikkaan, että se johtuu enemmän iästä kuin alasta."

Kuinka paljon baarimikkoa yritetään iskeä?

"Harvoin. Tarinoita kuulee hyvin vähän. Toki jollain voi olla tausta-ajatuksena iskeminen, mutta se ei tule niin selkeästi ilmi. Baarimikko ei ole viimeinen vaihtoehto, ennemmin yritys tapahtuu illan aikana."

Ärsyttävin asiakas?

"Vanha klisee, napsuttelu ja viheltäminen ärsyttää. Mekään emme mene toisten toimistoon viheltelemään ja napsuttelemaan."

Mitä baarimikko juo?

"Yksinkertaisia juomia, olutta, lonkeroa tai cocktaileja kuten Cuba Librejä tai gin toniceja. Baarimikot viihtyvät vapaa-ajalla paljon yhdessä. Helsingissä kaikki ovat hyviä frendejä keskenään."

Baarimikoksi?

 • Baarimikoksi voi opiskella ravintoloissa esimerkiksi oppisopimuksella tai lukea ammattikorkeakoulussa asiakaspalvelijan koulutusohjelman tai ammattikoulussa tarjoilijan perustutkinnon. Erityisen arvostettuna pidetään Ravintolakoulu Perhoa.
 • Palkka 1 800 - 3 000 euroa.

Toimitusjohtaja

Tuire Huhta, mainostoimisto PHS, vastaa.

Mikä on paras koulutus, mikäli haluaa toimitusjohtajaksi?

"Mainostoimisto on luova yhteisö, joten ison lauman ja erilaisten persoonien käsittelytaidot ovat tähdellisiä. Hyvällä käytännön matematiikalla pärjää pitkälle. Toimitusjohtajan soisi olevan ymmärtäväinen ja näkemyksekäs. Ymmärrys kokonaisvaltaisuudesta on hyvin tärkeä."

Voiko ujo ihminen olla toimitusjohtaja?

"Kyllä, mutta on se asteen verran raskaampaa. Toimitusjohtaja viettää paljon aikaa omien asiakkaidensa kanssa, ja tehtäviin kuuluu myös uusien asiakkaiden hankinta. Toimitusjohtajan tulee olla positiivisesti utelias ja ymmärtää erilaisia ihmisiä. Intohimo on äärimmäisen tärkeää. Se, että oikeasti elät ja hengität sitä, mitä brändisi tekee. Alallani luova yhteisö tuntee olevansa turvassa, kun on vahva johtaja, joka sanoo painokkaasti kun sanomista on."

Pitääkö toimitusjohtajan syödä firman muiden työntekijöiden kanssa?

"Se on etuoikeus! Kysymys viittaa 1950-luvun tehtaanjohtajameininkiin. Sikariporukan mieskerhosta on jäljellä rääppiäiset, joka ylläpitää tätä karikatyyria. En pidä etäisyyttä työntekijöihin, mutta työporukan keskellä ei voi pyöriä jatkuvasti, koska kukaan ei saisi töitä tehtyä. Lomat ja viikonloput pyrin olemaan irti työyhteisöstä."

Toimitusjohtajaksi?

 • Suurimmalla osalla toimitusjohtajista on kaupallisen alan koulutus. Kauppatieteiden maisteriksi voi opiskella esimerkiksi Aalto-yliopistossa Helsingissä, Turun kauppakorkeakoulussa tai Åbo Akademissa. Sadan suurimman yrityksen toimitusjohtajista joka kolmannella on diplomi-insinöörin tutkinto.
 • Keskipalkka 6 104 euroa.

Juristi

Heidi Arles vastaa.

Minkä pituista hametta juristi voi käyttää?

"En käyttäisi yli viittä senttiä polven yläpuolelle jäävää hametta. Alalla ei ole ehdotonta kieltoa, perusilmeen tulee olla siisti. Casual friday -kulttuuri ei ole juurtunut Suomeen, joissain yrityksissä kesät ja perjantait saattavat olla rennompia. Pääsääntönä naisilla on jakkupuku hameella tai housuilla."

Millä osa-alueella työskentely on henkisesti raskainta?

"Asianajopuolella, jos keskittyy henkirikoksiin tai lastenhuoltajuuskiistoihin. Ne ovat asioita, joilla on iso merkitys ihmisille henkilökohtaisesti, eri tavalla kuin esimerkiksi talousrikokset."

Harmittaako juristia puolustaa rikollista?

"Henkilöt, joita tämä harmittaisi, eivät suuntaudu asianajopuolelle. Ajattelen niin, että jokaisella on oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin, olivat he tehneet mitä tahansa, jotta oikeus toteutuisi eikä joutuisi kohtaamaan rangaistusta asiasta, jota ei ole tehnyt tai enemmästä kuin mitä on tehnyt."

Miksi juristit ilahtuvat tavatessaan toisen juristin?

"Ilahtuminen ei ehkä ole kaikissa tilanteissa kuvaavin sana, mutta löytyy helposti keskustelunaiheita. Vastapuolen asianajajan näkeminen voi olla iloinen kohtaaminen: asiat riitelevät, eivät ihmiset."

Juristien pitkistä päivistä kuulee tarinoita. Työpäivän mitta?

"Riippuu työnantajasta ja alasta, jolle on suuntautunut. Minulla on ystäviä, joilta tulee viesti yöllä kahdeltatoista, että olen lähdössä töistä, ja tiedän, että he ovat siellä jälleen kahdeksalta aamulla. Saan vaikuttaa toimeksiantojen määrään. Pisintä päivää tehtäneen isoissa yritysjuridiikkaan keskittyvissä toimistoissa. Moni toimisto on tosin rekryssä ottanut mainoslauseeksi sen, että yli kahdeksan tunnin päivää ei tehdä."

TV:n todenmukaisin lakisarja?

"Haluaisin vastata Ally McBeal, mutta ei mikään."

Juristiksi?

 • Oikeustieteellinen tiedekunta Helsingin, Lapin, Turun yliopistosta sekä Åbo Akademista.
 • Keskipalkka 4 494 euroa.

Diplomi-insinööri

Anna Himmanen, Nokia, vastaa.

Ilahtuuko diplomi-insinööri kohdatessaan toisen diplomi-insinöörin?

"Kai siinä on jokin yhteenkuuluvaisuuden tunne. Vaikka ei harrasteta salaista kädenpuristusta, monen kanssa tuntuu siltä, että toinen DI ymmärtää paremmin. Isossa porukassa diplomi-insinöörin ei tarvitse löytää toista diplomi-insinööriä, yleensä muut ihmiset esittelevät heidät toisilleen. ´Hei, toi on kanssa diplomi-insinööri!"

Miksi diplomi-insinööreillä on niin hyvä palkka?

"Onko? Ala, jolla pyöritään, kuuluu hyvin tuottaviin aloihin. Humanistisiin aloihin verrattuna tekninen ala tuottaa osakkeenomistajille rahaa."

Miksi teekkarit ovat hauskoja ja DI:t kuivakoita?

"Liittyy uskottavuuteen. Työpaikalla ammattitaidon pitää aina kulkea edellä, ennen kaikkea pitää olla hyvä siinä, mitä tekee. Helposti alkaa varoa sanomisiaan. Mutta diplomi-insinöörit vapaalla ovat aika hulvattomia. Miksi he ovat hauskoja opiskellessaan? Kai se on jokin piilopersoonallisuus, joka puskee läpi, kun on koko lukion mennyt tiukalla ja vakavalla meiningillä ja tehnyt koulunsa hyvin. Se purkautuu opiskeluaikana, kun annetaan tilaisuus olla jotain ihan muuta."

Unelmoiko diplomi-insinööri sairaanhoitajasta vai diplomi-insinööristä?

"Naisena on luonnollisempaa kääntyä diplomi-insinöörien pariin, koska diplomi-insinöörimiehiä on paljon enemmän. Miehillä taas ei ole valinnanvaraa, kun mimmejä on murto-osa. Koska naisia opiskelee diplomi-insinööreiksi niin vähän, järjestetään bileitä sairaanhoitajien kanssa. En tiedä yhtään diplomi-insinööri ja sairaanhoitaja -paria."

Diplomi-insinööriksi?

 • Diplomi-insinööriksi voi opiskella Aalto-yliopistossa Espoossa, Tampereen tai Lappeenrannan teknillisissä yliopistoissa tai teknillisissä tiedekunnissa yliopistoissa Oulussa, Vaasassa, Åbo Akademissa tai Turussa.
 • Keskipalkka 4 772 euroa.

Sairaanhoitaja

Taru Nyrhinen, Jorvi L2, vastasyntyneiden valvontaosasto, vastaa;

Kuinka usein potilas kiintyy sairaanhoitajaan?

 ”Olen töissä vastasyntyneiden valvontaosastolla, eli meillä on vähän erilainen kiintymyssuhde kuin aikuispotilailla, meillä on koko perhe hoidettavana. Pieniä keskosia hoidetaan useita kuukausia, kiintyminen on tavallista pitkissä hoitosuhteissa. Saatamme saada valokuvia ja joulukortteja kymmenen vuoden takaisilta asiakkailta.”

Miten ihmiset reagoivat kuullessaan jonkun olevan sairaanhoitaja? Lisääkö se haluttavuutta?

”Ammatti herättää usein ihannointia, en ole ikinä kuullut mitään negatiivista. En ole huomannut, että flaksi olisi lisääntynyt ammattia kertoessa!”

Mitä keinoja sairaanhoitajalla on estää pahoinvointia, jos potilas haisee todella pahalta?

”Hengittää suun kautta, pitää etäisyyttä ja olla nopea!”

Mitä mieltä sairaanhoitajat ovat siitä, että seksikaupoissa myydään hoitsuasuja?

”Vähän ärsyynnyn, jos Halloweenin aikaan baarissa joku on pukeutunut hoitsuasuun, koska se on juuri se stereotypia, että hoitajat pyörisivät töissä minimekot päällä. Suurin osa sairaanhoitajista suhtautuu siihen huumorilla. Todellisesta työstä on seksikkyys aika kaukana. Toisaalta se huvittaa, että tervetuloa tänne katselemaan meidän työasuja, ei ole mekkoja!”

Sairaanhoitajaksi?

 • Sairaanhoitajaksi voi opiskella 25 eri ammattikorkeakouluissa, esimerkiksi Metropolia Ammattikorkeakoulun Meilahden yksikössä tai Diakonia-ammattikorkeakoulussa.
 • Keskipalkka vuorolisineen 2 350 euroa.

Palomestari

Toni Fohlin, Helsingin keskuspelastusasema, vastaa:

Miten palomiehet huoltavat kuntoaan? Kuinka moni palomies joutuu jättämään ammatin huonon kunnon vuoksi?

"Työehtosopimukseen kuuluu pakollinen liikunta työaikana. Totuus on kuitenkin se, että työpaikkaliikunta ei riitä kunnon ylläpitämiseen. Palloilulajit, budolajit sekä kiipeily ovat suosittuja. Kuntosalilla harjoitellaan lihaskestävyyttä. Kunto testataan joka vuosi. Aerobinen kestävyys testataan juoksumatolla paineilmalaitteet selässä. Lihaskuntotesteissä on tietyt rajat jokaisessa ikäkategoriassa, joihin pitää päästä. Alle 50-vuotiaiden miesten pitäisi kaikkien olla savusukelluskunnossa."

Koska palomiestä pelottaa?

"Tervettä palomiestä pelottaa aina vaarallisessa tilanteessa oikealla tavalla. Jos mikään ei pelota, on väärässä ammatissa. Uhkarohkeudella ei saavuteta muuta kuin lisää uhreja. Terve rohkeus on osa työtä."

Mikä on yleisin hälytyksen syy?

"Valtaosa on ensihoitotehtäviä, kaikista tyypillisin on sisätautinen potilas jolla on sairaskohtaus. Toisiksi tyypillisimpiin tehtäviin kuuluvat liikenneonnettomuudet. Sammutustoimenpiteitä vaativia tulipaloja on noin kolme päivässä. Tyypillisin tulipalo on huoneistopalo, aika yleinen syy on nukahtaminen sänkyyn tupakka suussa tai hellan päälle jättäminen."

Onko suutarin lapsilla kenkiä eli näkyykö palomiehen työ mitenkään kotona?

"Varmasti. Ei tarvitse nähdä kuin pari huoneistopaloa uransa alkumetreillä, se on niin lohdutonta kun kaikki on mennyt. Ainakin vakuutukset ovat kunnossa kaikilla."

Kuinka usein palomies joutuu lohduttelemaan palon uhreja?

"Joka päivä."

Kuinka usein palomies joutuu Aku Ankka -tehtävään eli pelastamaan kissan puusta?

"Meillä on eläintenpelastukseen oma yksikkö. Sillä on kyllä tosi paljon keikkoja. Jos on kissa puussa, se menee palomestarin harkinnan kautta, kuinka paljon väkeä laitetaan auttamaan. Helsingin historiassa yhtään kuollutta kissaa ei ole vielä puusta löytynyt.”

Palomieheksi?

 • Palomieheksi voi opiskella Helsingin pelastusoppilaitoksessa tai Valtion pelastusopistossa.
 • Keskipalkka 2 482 euroa.

Lähteet: Taloussanomat, It-viikko, Tilastokeskus, Helsingin Sanomat, Tekniikka&Talous.

5 kommenttia

kierra

2.9.2010 15:49

Tosi mielenkiintoinen artikkeli! Lisää tällaisia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Baarimaija

11.9.2010 12:39

Missähän baarissa rivibaarimikko tienaa 3000/kk? 2000kin on kiven alla hgin keskustassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BNMP56

24.3.2013 09:58

Saako polkupyörällä ajaa kesärenkeilla huhutikuun toisesta päivästä lähtien?

Saako polkupyörällä ajaa kesärenkailla kun kevät on nyt myöhässä niin niin kauan kun on lunta/ jäätä ja yö pakkasia?

Mitä poliisi partio tekee jos näkee polkupyöräilijän ajavan kävelytiellä kesä renkailla silloin kun on viellä yö pakkasia ja osassa kohta on kävelytieistä viellä todella luikaita ja on jäätä ja jos poliisi näkee tälläisen ihmisen niin pysäytääkö poliisipartio tälläisen polkupyöräilijän ja estää tälläisen polkupyöräilijän ajamisen niin kauan kun on yö pakkasia ja jäätä jos poliisi saa tälläisen ihmisen kiinni niin päästääkö poliisi tälläistä ihmistä enään olenkaan jatkamaan matkaa polkupyörällä jossa on kesä renkaat ja on viellä ulkona kävelyteillä jäätä ja liukasta ja on viellä yö pakkasiakin?
MILLOIN VASTA SAA AJAAPOLKUPYÖRÄLLÄ JOS POLKUPYÖRÄSSÄ ON KESÄRENKAAT EIKÄ OLE OLENKAAN NASTA RENKAITA?

SAAKO POLIISI MIELESTÄ AJAA VIELLÄ TOINEN HUHUTIKUUTA POLKUPYÖRÄLLÄ JOS POLKUPYÖRÄSSÄ ON KESÄRENKAAT?

MILLON POLIISI SUOSITTELEE ETTÄ AJETAAN POLKUPYÖRÄLLÄ JOS POLKUPYÖRÄSSÄ ON KESÄRENKAAT NIIN MISSÄ KUSSA VASTA POLIISI SUOSITTELEE ETTÄ AJETAAN POLKUPYÖRÄLLÄ JOSSA ON KESÄRENKAAT?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BNMP56

24.3.2013 10:00

Saako polkupyörällä ajaa kesärenkeilla huhutikuun toisesta päivästä lähtien?

Saako polkupyörällä ajaa kesärenkailla kun kevät on nyt myöhässä niin niin kauan kun on lunta/ jäätä ja yö pakkasia?

Mitä poliisi partio tekee jos näkee polkupyöräilijän ajavan kävelytiellä kesä renkailla silloin kun on viellä yö pakkasia ja osassa kohta on kävelytieistä viellä todella luikaita ja on jäätä ja jos poliisi näkee tälläisen ihmisen niin pysäytääkö poliisipartio tälläisen polkupyöräilijän ja estää tälläisen polkupyöräilijän ajamisen niin kauan kun on yö pakkasia ja jäätä jos poliisi saa tälläisen ihmisen kiinni niin päästääkö poliisi tälläistä ihmistä enään olenkaan jatkamaan matkaa polkupyörällä jossa on kesä renkaat ja on viellä ulkona kävelyteillä jäätä ja liukasta ja on viellä yö pakkasiakin?
MILLOIN VASTA SAA AJAAPOLKUPYÖRÄLLÄ JOS POLKUPYÖRÄSSÄ ON KESÄRENKAAT EIKÄ OLE OLENKAAN NASTA RENKAITA?

SAAKO POLIISI MIELESTÄ AJAA VIELLÄ TOINEN HUHUTIKUUTA POLKUPYÖRÄLLÄ JOS POLKUPYÖRÄSSÄ ON KESÄRENKAAT?

MILLON POLIISI SUOSITTELEE ETTÄ AJETAAN POLKUPYÖRÄLLÄ JOS POLKUPYÖRÄSSÄ ON KESÄRENKAAT NIIN MISSÄ KUSSA VASTA POLIISI SUOSITTELEE ETTÄ AJETAAN POLKUPYÖRÄLLÄ JOSSA ON KESÄRENKAAT?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BNMP56

14.12.2018 12:22

Saako polkupyörällä ajaa kesärenkeilla huhutikuun toisesta päivästä lähtien?

Saako polkupyörällä ajaa kesärenkailla kun kevät on nyt myöhässä niin niin kauan kun on lunta/ jäätä ja yö pakkasia?

Mitä poliisi partio tekee jos näkee polkupyöräilijän ajavan kävelytiellä kesä renkailla silloin kun on viellä yö pakkasia ja osassa kohta on kävelytieistä viellä todella luikaita ja on jäätä ja jos poliisi näkee tälläisen ihmisen niin pysäytääkö poliisipartio tälläisen polkupyöräilijän ja estää tälläisen polkupyöräilijän ajamisen niin kauan kun on yö pakkasia ja jäätä jos poliisi saa tälläisen ihmisen kiinni niin päästääkö poliisi tälläistä ihmistä enään olenkaan jatkamaan matkaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi