Brother Christmas on Vuoden vapaaehtoinen

Jouluveljen työkalupakkiin kuuluu ruokajakelua, päivätansseja, Lintsin rannekkeita ja paljon muuta.

Kuva: Brother Christmas / Facebook

Kolmannen valtakunnallisen Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon voittaja on Brother Christmas Tuusulasta. Hänet palkittiin lauantaina Vapaaehtoistoiminnan messuilla Helsingissä.

Brother Christmas tekee vapaaehtoistyötä ruohonjuuritasolla yhteistyössä eri yritysten kanssa. Kohteina ovat yksittäiset henkilöt sekä ryhmät, muun muassa vähävaraiset lapsiperheet, pitkäaikaissairaat, asunnottomat, vanhukset ja veteraanit. Brother Christmas on toteuttanut ruokajakelua, järjestänyt vanhuksille päivätansseja ja lapsille Linnanmäen rannekkeita, auttanut toteuttamaan erilaisia toiveita sekä avustanut eri hankinnoissa ja paljon, paljon muuta.

Brother Christmas tekee vapaaehtoistyötä pyyteettömästi nimimerkin suojassa. Henkilö puvun sisällä on häntä kilpailuun ehdottaneen henkilön mukaan ”ihan tavallinen suomalainen perheenisä, joka on halunnut puhumisen sijaan ryhtyä toimimaan”.

“Tuntuu hienolta tulla valituksi Vuoden vapaaehtoiseksi. Erityisen iloinen olen siitä, että olen saanut inspiroida myös muita ihmisiä tekemään konkreettisia tekoja”, Brother Christmas toteaa.

Vuoden vapaaehtoinen -kampanjan raati perusteli valintaansa seuraavasti:

”Brother Christmas on erinomainen henkilö toimimaan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä. Hänen toiminnassaan on hyvä draivi ja läsnä oleva, innostunut henki.”

Raati piti ansiokkaana sitä, kuinka Brother Christmas innostaa myös muita ihmisiä ryhtymään vapaaehtoiseksi – ja kehittämään uudenlaisia vapaaehtoistoiminnan muotoja. Hän on tarttunut hyvin monenlaisiin asioihin ja on käytännössä mukana missä vaan, mistä ihmiselle voi tulla hyvä mieli.

Brother Christmas palkittiin Vapaaehtoistoiminnan messuilla Fatwoodin Ville Jokisen suunnittelemilla puukoruilla ja -kalvosinnapeilla.

Vuoden vapaaehtoinen -palkinto on Kansalaisareena ry:n vuonna 2013 käynnistämä perinne, jonka tavoite on lisätä vapaaehtoistoiminnan arvostusta. Yleisö ehdotti ja äänesti ehdokkaita. Kymmenen eniten ääniä saaneiden joukosta raati valitsi Vuoden vapaaehtoisen. 

Kansalaisareena on ainoa kaikkien vapaaehtoistoimijoiden edunvalvoja Suomessa. Lähes puolet suomalaisista tekee vapaaehtoistyötä ja neljä viidestä on kiinnostunut tekemään vapaaehtoistyötä.

Avita Kaveria -hankkeessa edistetään vertaispalvelujen saatavuutta ja näkyvyyttä mm. kouluttamalla vertaisohjaajien kouluttajia ja tuomalla näkyväksi vertaisuuden kirjoa eri kampanjoin ja tapahtumien kautta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi