Design-huumeet

Kemian pimeämpi puoli

Vakiintuneiden huumausaineiden varjossa nousee klubisukupolvea kosiskelevien tutkimuskemikaalien suosio. Niiden kauppa on osin irrallaan järjestäytyneestä rikollisuudesta, tilauksen voi tehdä siististi internetistä, eikä osaa niistä ole luokiteltu edes huumeiksi. Turvallisia ne eivät ole.

Ulospäin tuskin huomaisi, että 26-vuotias humanistisella alalla työskentelevä Janne olisi koskenutkaan huumeisiin.

Alas kurkusta on valunut kuuden vuoden aikana kaikki saatavilla olleet katuhuumeet kokaiinista LSD:hen vahvimpia opiaatteja lukuunottamatta. Lainsäätäjille harmaita hiuksia aiheuttaneita tutkimuskemikaaleja hän on kokeillut pariakymmentä. Tripeistä ja napeista Janne toteaa, että pitäähän nuorella miehellä olla harrastus.

"Uusien" huumausaineiden kulutus on kasvanut rajusti 2000-luvulla. Poliisille aineiden tulppaamisen tekee vaikeaksi se, että jakelukanavat ovat pääsääntöisesti poikkeuksellisia. Käyttäjä tekee tilauksen internetistä, nakkelee napit naamaan ja myy ylimääräiset ystävilleen.

"Ne vaihtavat omistajaa kavereiden kautta, face-to-face", kuvaa huumerikosyksikön tutkinnanjohtaja Juha Hakola.

Ekstaasi, gamma, lakka, seiska...

Tunnetuin ja käytetyin design-huume on ekstaasi, mutta toissa kesänä kohistiin gammasta eli gammahydroksibutyraatista. Nyt otsikoihin on noussut toinen tutkimuskemikaali, gamman valmistukseen käytettävä gammabutyrolaktoni eli lakka, joka oli viime kesänä käytetyin bilehuume heti ekstaasin jälkeen. Lakka on aiheuttanut yhden käyttäjän kuoleman.

Design-huumeiden väitetään saaneen jalansijaa nuoren sivistyneistön joukossa.

Huhtikuussa Helsingin poliisin huumerikosyksikkö sai satimeen kaksi yliopisto-opiskelijaa, jotka olivat ostaneet 40 litraa lakkaa, jaelleet ainetta ja jalostaneet sitä gammaksi. Pääsyytettynä olleelle, 26-vuotiaalle farmasian opiskelijalle luettiin käräjäoikeudessa kahden vuoden ehdollinen tuomio törkeästä huumausainerikoksesta ja lääkerikoksesta.

"Design-huumeet on suunniteltu täsmäkäyttöön esimerkiksi bilekulttuuriin, jossa kysyntä on jo olemassa. Vaikka tarjonta lisääntyisi, uusien huumekäyttäjien määrä tuskin kasvaisi. Ne korvaavat muita aineita, kuten amfetamiinia", toteaa Stakesin tutkija Mikko Salasuo.

"Huumausaineiden käytöstä on tullut extreme-urheilua. Elämme trendi-invalidien aikakautta, jossa haetaan poskettomia fiiliksiä niin, että jalat on irti maasta 24 tuntia vuorokaudessa", kertoo taas Hakola.

Poliisin mukaan design-huumeiden käyttäjien ikähaarukka levenee jatkuvasti. Aiemmin ekstaasin käyttäjien keski-ikä oli 20 tai alle. Nyt käyttäjinä on kasvava kolmikymppisten joukko.

"Muiden design-huumeiden käyttäjät ovat lähes poikkeuksetta aloittaneet kokeilut ekstaasilla. Synteettiset aineet ovat vaarallisia, koska päihteen vaikutus ei ole ennalta arvattavissa. Onneksi vain harva on kuollut. Helsingissä yliannostuksen saanut saa hoitoa jo muutamassa minuutissa. Pienet paikkakunnat ovat asia erikseen. Kun elintoiminnot ovat nollassa puoli tuntia, ei tarvitse kysyä, mikä sinusta tulee isona", Hakola kuvaa.

Ekstaasia on kokeillut lähes joka kymmenes 20–29-vuotias suomalainen mies, naisista noin kolme prosenttia. Toisin sanoen ekstaasinapin on niellyt 40 000 nuorta aikuista.

"Muiden design-huumeiden kuin ekstaasin käyttö on vielä marginaalista", Salasuo kuitenkin rauhoittelee.

Silti kasvukäyrä vie koilliseen. Jotain lisääntyvästä kiinnostuksesta kertoo sekin, että murrot ja murtoyritykset huumaavia lääkevalmisteita säilyttäviin tiloihin lisääntyivät vuodessa noin 20 prosenttia.

7 miljoonan euron bisnes

Design-huumeiden markkinaosuus on vielä pieni. Riittää, kun kurkistaa poliisin ja tulliin haaviin, jonne jää vuosittain noin 50 000 ekstaasinappia. Vanhan kaavan mukaan laskettuna viranomaiset saavat takavarikoitua noin kymmenen prosenttia salakuljetetuista huumeista. Eli katukaupassa liikkuu 500 000 ekstaasinappia, joiden kappalehinta vaihtelee 10-15 euron välillä. Design-huumeiden vähittäisbisneksen arvo on noin seitsemän miljoonaa euroa, josta suurin osa koostuu ekstaasikaupasta. Yksittäisille välittäjille bisnes saattaa olla merkittävää.

"Esimerkiksi vajaan tuhannen hengen yökerhossa välittäjä oli varannut yhdeksi illaksi myyntiin 150 käyttöannosta", huumepoliisi Hakola kertoo.

Muut design-huumeet ovat halpoja ekstaasiin verrattuna. Yksi syy on se, että ekstaasin tuottajat valvovat kohtuullisesti huumeen laatua, tuoreimmista design-huumeiden sisällöstä ei koskaan ole takeita. Esimerkiksi gammaa voi saada kokeiltavaksi muutamalla eurolla.

"Design-huumekulttuuri on nuori, joten ravintolassa tarjottu gamma voi olla 16-vuotiaan kotikemistin valmistamaa. Se voi sisältää mitä tahansa roinaa", Salasuo varoittaa.

Lähteet: Pauliina Seppälä & Tomi Mikkola: Huumeet internetissä ja nuorisokulttuureissa (STAKES), Alexander ja Ann Shulgin: Pihkal & Tihkal, http://www.kokototuus.com, poliisin huumausainerikosyksikkö.

”Olen ollut suorassa yhteydessä Jumalaan”

Leijonanosa design-huumeista on luokiteltu lääkeaineiksi, joita voi tilata internetin kautta ulkomailta. Eri asia on, kuinka tulli suhtautuu tilattuun tavaraan. Jos viranomainen epäilee ainetta tuodun huumekäyttöön, seuraus on takavarikko ja mahdollinen tuomio lääkeainerikoksesta. Suurin osa internetissä kaupatuista tutkimuskemikaaleista valmistetaan kaupallisissa kemianlaboratorioissa, joista useimmat sijaitsevat Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.

Esimerkiksi Janne hankki 2C-T-7 -kemikaalia eli "seiskaa" Yhdysvalloista vuosituhannen alussa. Vaikka Janne olisi jäänyt kiinni, ei pelkoa huumausainetuomiosta olisi ollut, sillä lainsäädäntö laahaa tuoreimpien tutkimuskemikaalien perässä. Esimerkiksi gamma luokiteltiin Suomessa lääkkeeksi vielä vuonna 2000 ja se päätyi vasta kuukausi sitten erittäin vaarallisten huumeiden listalle Salon käräjäoikeuden päätöksellä.

"Valmistajat muuttavat huumausaineen kemiallista rakennetta niin, ettei sitä enää voida luokitella huumeeksi, vaikka vaikutus pysyy samana. Mutta sekin on rikos, jos tuot ulkomailta lääkeaineita ilman reseptiä", huumepoliisi Juha Hakola toteaa.

Design-huumeiden käyttäjät eivät näe asiaa samalla tavalla. Heitä suivaannuttaa, että lainsäätäjä lyö rastin jokaisen uuden kemikaalin päälle. Jo pelkästään sana design saa Jannen karvat pystyyn.

"Termi on puhtaasti poliittis-retorinen ja otettu käyttöön (tilanteessa), kun on huomattu etteivät huumausainesopimukset pidäkään sisällään kaikkia ’huumeita’. Kyse on siis lainsäädännön jatkuvasta laajentamisesta ja tiukentamisesta, jonka ansiosta yhä useampi laillinen, pienen piirin harrastama päihde määritellään huumeeksi. Mielestäni näillä lainsäädännöllisillä toimilla kuitenkin siirretään aineita laillisen liiketoiminnan puolelta järjestäytyneelle rikollisuudelle", Janne väittää.

Onko design-huumeita helppo hankkia?

"Keskiolutta saa kuka vain, mutta tutkimuskemikaalien hankkiminen voi olla, ilman luottokorttia tai suhteita, täysin mahdotonta. Yleensäkin, jos huumeita on ’helppo’ hankkia, niin se tarkoittaa usein, että se on mahdollista. Kaupungissa ei ole montaa tyyppiä, jotka saisivat hankittua vuorokauden sisällä minkä tahansa tutkimuskemikaalin. Mutta joukko, joka saa jotain hankittua, on jo suurempi. Tarjonta ja saatavuus ovat satunnaista ja epämääräistä, koska vakiintuneita jakelukanavia ei ole. Olen huomannut, että jakelijat eivät ole kiinnostuneet uusista aineista, joiden menekki on pientä verrattuna tuttuihin ja turvallisiin ekstaasiin, amfetamiiniin ja hasikseen."

Eli kauppa ei ole mielestäsi järjestäytynyttä?

"Se on erillään muusta huumausainekaupasta. En tarvitse hankkimiseen perinteisiä yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen tai alakulttuureihin. Ostamisen voi suorittaa netissä siististi luottokortilla ja kotiinkuljetuksella. Tai suhteilla kaverilta."

Mitä sinä vedät?

"Lähinnä sieniä, kannabista ja alkoholia. Netin kautta löytää haastetta moneksi illaksi, vaikka haluaisi vain osan kokeilla. Olen harrastanut pitkään erilaisia psykedeelisiä tutkimuskemikaaleja, mutta enää ei innosta tunkea epämääräisiä kirjain- ja numeroyhdistelmiä sisäänsä. Yleensä ne toimivat, mutta aika menee uuden sekavuustilan ihmettelyssä, ja miettiessä mitähän sillä tekisi. Mutta jos eteen tulee lappu LSD:tä tai joukko hassuja sieniä, niin tiedän takuuvarmasti minkälaisen sekavuustilan ne tuottavat."

Tutkimuskemikaalien haittavaikutuksia ei juuri tunneta eikä aineen puhtaudesta ole takeita. Miksi käytät niitä?

"Muuttaakseni tapaa katsoa maailmaa, ja että seksi tyttöystävän kanssa tuntuisi paremmalta. Ihminen on aina käyttänyt kaikkia luonnosta löytämiään ja teknologiallaan tuottamia päihteitä itsensä viihdyttämiseksi, vahvistaakseen yhteisöllisyyttä, tavoitellakseen uskonnollisia kokemuksia. Esimerkiksi gamma on kuningashuume verrattuna lakkaan, joka on emäksinen liuotin, jolla saa mukavasti maalit lähtemään metallipinnoilta."

Oletko jäänyt koukkuun design-huumeisiin? Pystytkö olemaan kuukauden ilman?

"Pystyn. Päihderiippuvuus on elämäntapa, jossa harrastus tulee elämän keskipisteeksi. Jos minua ahdistaa, niin tiedän, että esimerkiksi psykedeelisiä tutkimuskemikaaleja käyttäessä ahdistaa vielä enemmän."

Miten käyttö vaikuttaa työssäkäyntiisi?

"Pystyn hoitamaan elämäni, opiskelemaan, käymään töissä tai vanhempieni luona. Terveellisiä aineet eivät ole, varsinkaan kun ne ovat liuottimia. Monen päivän käytön jälkeen olo ei ole välttämättä krapulaa parempi. Se on erilainen, mutta selkeästi epämiellyttävä."

Mitä käytöstä on jäänyt käteen?

"Olen oppinut perustiedot farmakologiasta, tietoisuudesta ja ollut hetkittäin suorassa yhteydessä Jumalaan."

Mitä ne ovat?

Gamma

 • Kemiallinen nimi: gammahydroksibutyraatti (GHB).
 • Miten käytetään: Juodaan valmiina nesteenä tai sekoitetaan jauheena nesteeseen.
 • Vaikutusaika: 1-3 tuntia.
 • Mitä: Lamaannuttaa keskushermoston toimintaa.
 • Toivotut vaikutukset: Euforia, rentoustila.
 • Ei-toivotut vaikutukset: pahoinvointi, oksentelu, alilämpöisyys, tajuttomuus. Liian suuri annos saattaa aiheuttaa koomatilan ja hengityksen lamaantumisen.
 • Laillinen asema: Salon käräjäoikeus luokitteli huhtikuussa gamman erittäin vaaralliseksi huumeeksi.
 • Muuta: Helppo valmistaa, vaikea annostella. Suomessa sattunut muutama gamman ja alkoholin yhteiskäyttäjän myrkytyskuolema. Käytetty narkolepsian hoitoon.
 • Poliisin arvio: Yksi yleisimmistä "uusista" bilehuumeista.

Lakka

 • Kemiallinen nimi: gammabutyrolaktoni (GBL).
 • Miten käytetään: juodaan suoraan nesteenä tai sekoitetaan jauheena nesteeseen.
 • Vaikutusaika: 1-3 tuntia.
 • Mitä: muuttuu elimistössä GHB:ksi ja lamaannuttaa gamman tavoin keskushermoston toimintaa.
 • Toivotut vaikutukset: Euforia, rentoutustila.
 • Ei-toivotut vaikutukset: Sydämen rytmihäiriöitä, pahoinvointia, oksentelua, päänsärkyä, hallusinaatioita ja alilämpöisyyttä.
 • Laillinen asema: Luokiteltu lääkeaineeksi. Käyttö ei ole rangaistavaa, mutta lääkelain vastainen myynti, valmistus ja varastointi on.
 • Muuta: Gammabutyrolaktonia käytetään teollisena liiman ja maalinpoistoaineena. Lakka on gamman esiaste, mutta voimakkuudeltaan jopa kymmenen kertaa gammaa vahvempi. Aiheuttanut yhden kuolemantapauksen Helsingissä tänä vuonna.
 • Poliisin arvio: Vaarallisempi kuin gamma. Viime kesän yleisin design-huume.

Ekstaasi

 • Kemiallinen nimi: 3,4 -metyleenidioksimetamfetamiini (MDMA).
 • Miten käytetään: Pääsääntöisesti pillerinä suun kautta, myös nenän kautta jauheena.
 • Vaikutusaika: 4-6 tuntia.
 • Mitä: kiihdyttää serotoniini- sekä dopamiiniaineenvaihduntaa.
 • Toivotut vaikutukset: sosiaalisuus, piristyminen, empatian tunne.
 • Ei-toivotut vaikutukset: liikehäiriöt, ruokahaluttomuus. Ekstaasi käyttää ihmisen serotoniinivaraston tilapäisesti loppuun, jolloin jälkioireina ovat väsymys, masentuneisuus.
 • Laillinen asema: luokitellaan huumausaineeksi.
 • Muuta: Ensimmäisen kerran MDMA:ta valmistivat saksalaisen Merck Pharmaceuticalsin tutkijat laihdutuslääkkeeksi vuonna 1912. Alexander Shulgin keksi ekstaasin uudelleen huumekäyttöön vuonna 1976. Viime vuonna KRP:n takavarikoimista ekstaasinapeista noin kymmenessä prosentissa vaikuttava aine oli muu kuin MDMA. Suurin osa tästä kymmenyksestä sisälsi myös amfetamiinia.
 • Poliisin arvio: Yleisin ns. bilehuume. Suurin yksittäinen takavarikko 10 000 tablettia.

Seiska

 • Kemiallinen nimi: 2C-T-7.
 • Miten käytetään: nielaistaan tablettina.
 • Vaikutusaika: 3-5 tuntia.
 • Mitä: Hallusinogeeni.
 • Toivotut vaikutukset: Tunne sisäisestä harmoniasta, emonationaalinen avautuminen, hallusinaatiot.
 • Ei-toivotut vaikutukset: Pahoinvointi, oksentelu, harhatilat.
 • Laillinen asema: Ei myyntilupaa Suomessa, mutta lääkelaitoksen mukaan 2C-T-7 on luokitellaan reseptilääkkeeksi.
 • Muuta: Nenän kautta niistettynä vaikutukset voimakkaammat. 2C-T-7:n tiedetään johtaneen kuolemantapauksiin ainakin USA:ssa.
 • Poliisin arvio: Melko harvinainen tietoomme tulleilla käyttäjillä.

5-MeO-DMT

 • Kemiallinen nimi: 5-metoksi-N,N-dimetyylitrypamiini.
 • Miten käytetään: Sekoitetaan jauheena nesteeseen tai poltetaan.
 • Vaikutusaika: 30-60 minuuttia.
 • Mitä: Psykedeelinen, LSD:n kaltainen aine.
 • Toivotut vaikutukset: Todellisuuden kokemisen voimakas muuntuminen.
 • Ei-toivotut vaikutukset: Paniikki, ymmärrysvaikeudet.
 • Laillinen asema: Lääkeaine
 • Muuta: Polttamalla vaikutus on lyhytkestoinen ja nopeavaikutteinen. 5-MeO-DMT:tä on myös joissain kasveissa. Ainetta on käytetty Chilessä jo 800-luvulla.
 • Poliisin arvio: Muihin aineisiin verrattuna harvinainen.
Edellinen

102 kommenttia

Essoeuforia

21.5.2004 18:27

Itse kuuluin 90-luvun bilettäjiin ja essoja tuli napsittua kuin karkkia. Hauskaa oli niin kauan, ennenkuin ruvettiin "kokeilemaan" kovempia nautintoaineita. LSD kokeilun jälkeen tajusin lopettaa huumeilla leikkimisen, kun kävin läpi oman kuolemani LSD:n vaikutuksenalaisena. Oli liian vahva kokemus ja sekoitti pääni pariksi vuodeksi paniikkikohtauksilla. Mutta kaikesta huolimatta, sen verran kivaa oli, että vieläkin monen vuoden jälkeen, haluisin kokea essonousut uudestaan ja uudestaan. Muut huumeet voi suosiolla jättää pois. Vielä parempi olisi, kun ei kokeilisi mitään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

z_twig

21.5.2004 20:00

Vähänks vastuuta siihen käyttöön, niin ehkä tuo edellämainittu kaiken automaattinen kieltäminenkin loppuu jonain päivänä. Miten olis?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

asdfqwert

21.5.2004 22:30

En epäile etteikö tuo tyyppi ole vedellyt kaikenlaisia kemikaaleja, mutta sen tietämys kemiasta vaikuttaa olevan hyvin ohut. Hän ei tiedä aineistaan juuri muuta kuin sen, millaisen "sekavuustilan" hän niistä saa. Toisaalta on olevinaan niin tärkeä harrastus, toisaalta kuitenkin suhtautuu niihin tiloihin jotenkin halveksuvasti sekavuustiloina.

En tuomitse ketään jos haluaa jotain sellaista kokeilla, mutta tuo urpo on toteuttanut sitä juuri väärällä tavalla. Tietoa ja harkintaa on vähän, aineita vaan vedellään ja katotaan miltä tuntuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suhteellista

22.5.2004 04:15

voi ihmiset. mikä on kun mikään ei riitä? me kaikki kuollaan päivänä tai toisena ja ehkä sen päivän jälkeen tiedämme mikä on kaiken tarkoitus ja luonne. se on henkilökohtaista ja yksilöllistä. se on sinua ja se on minua. Mitä kukaan on laittamaan ketään vankilaan sen vuoksi että haluaa kokeilla? Mitä kukaan on tuomitsemaan ihmistä, joka on hyvä! Välittää toisista ja on auttavainen. Mitä tämä kaikki tarkoittaa jos kyse on päihteiden käyttäjistä. Alkoholistit, hehän eivät käytä päihteitä! Etanoli on laillista se on siis parepaa kuin LSD!!! Uskokaa että laki on oikeassa! Ei sitä olisi muuten säädetty! Laki on laki. ja kuten kaija K kysyy: "Kuka keksi rakkauden?"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

weirwood

22.5.2004 06:19

Jos taas tuumitaan tatakin siita lahtokohdasta etta alkoholi on vahintaan yhta haitallinen aine kuin GHB, THC tai MDMA, fysiologisesti, ja aiheuttaa usein vakivaltaa ja muita sosiaalisia ongelmia (toisin kuin edellamainitut)..

Paras ratkaisu olisi naiden bilehuumausaineiden myynti ja jakelu Alkon kautta, kuten alkoholinkin tapauksessa. Samalla saataisiin lisaa verorahoja, parempi kayttoturvallisuus, eivatka rikollisetkaan enaa tienaisi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

utelias_k

22.5.2004 10:20

[LAINAUS]weirwood kirjoitti 22.05.2004 klo 06:19:

Jos taas tuumitaan tatakin siita lahtokohdasta etta alkoholi on vahintaan yhta haitallinen aine kuin GHB, THC tai MDMA, fysiologisesti, ja aiheuttaa usein vakivaltaa ja muita sosiaalisia ongelmia (toisin kuin edellamainitut)..

Paras ratkaisu olisi naiden bilehuumausaineiden myynti ja jakelu Alkon kautta, kuten alkoholinkin tapauksessa. Samalla saataisiin lisaa verorahoja, parempi kayttoturvallisuus, eivatka rikollisetkaan enaa tienaisi.[/LAINAUS]

MDMA:n on käsittääkseni todettu aiheuttavan pysyviä aivovaurioita. THC on edellä mainituista ainoa, joka saa varman synninpäästön suhteessa etanoliin. GHB:n pitkäaikaisvaikutuksista tuskin on kovin paljoa tutkimustietoa, fakta on ainakin se, että jos nautit gammmaa yhdessä alkoholin kanssa ja otat tuplamäärän normaaliin, on lähtö lähellä. Eli gamman nautintoannoksen ja tappavan annoksen ero on hyvin pieni ja jos nauttija on humalassa tuo ero entisestään pienenee. Tunnetusti humalassa monella järki unohtuu...

Kertokaapas asiantuntijat, onko gamma taas se juttu? Joskus 98-2000 sitä oli liikkeellä paljon, mutta enpä ole niiden aikojen jälkeen törmännyt kuin erittäin satunnaisesti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tippa-Iita

22.5.2004 13:09

Hei haloo!!
Pää sekaisin hinnalla millä hyvänsä??
Eipä ajatella etukäteen, että hengenlähtö voi olla lähellä.. Jollei ole kaveria messissä, jolla on vielä jonkinmoinen tolkku ja joka vielä ymmärtää soittaa ajoissa apua, olisi Helsingissäkin PALJON ENEMMÄN "design-huumeKUOLEMIA!!

"Olipa kivat bileet!" "Joo! Jaskakin makaa hengityskoneessa, aivovaurion saaneena..."

Eihän mulle käy niin ajatusmaailmaa en tajua!?
Koskaan et voi tietää kuinka "puhdasta" kamaa sait tällä kertaa ja mitä kaikkea moskaa siihen on sotkettu. Eka kokeilu saattaa olla viimeinen asia mitä ikinä enään teet!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HerraG

22.5.2004 13:35

[LAINAUS]utelias_k kirjoitti 22.05.2004 klo 10:20:

MDMA:n on käsittääkseni todettu aiheuttavan pysyviä aivovaurioita. THC on edellä mainituista ainoa, joka saa varman synninpäästön suhteessa etanoliin. GHB:n pitkäaikaisvaikutuksista tuskin on kovin paljoa tutkimustietoa, fakta on ainakin se, että jos nautit gammmaa yhdessä alkoholin kanssa ja otat tuplamäärän normaaliin, on lähtö lähellä. Eli gamman nautintoannoksen ja tappavan annoksen ero on hyvin pieni ja jos nauttija on humalassa tuo ero entisestään pienenee. Tunnetusti humalassa monella järki unohtuu...

Kertokaapas asiantuntijat, onko gamma taas se juttu? Joskus 98-2000 sitä oli liikkeellä paljon, mutta enpä ole niiden aikojen jälkeen törmännyt kuin erittäin satunnaisesti.[/LAINAUS]

Itseasiassa gamman nautintoannoksen ja tappavan annoksen ero ei ole hyvin pieni. Gamman ja alkoholin suhteelliset LD50-arvot on aika lähellä toisiaan.
Totta kyllä on, että alkoholi ja GHB yhdessä nautittuna voimistavat toistensa vaikutuksia. Mutta sama koskee alkoholia ja opiaatteja, alkoholia ja rauhoittavia lääkkeitä jne.

GHB:n pitkäaikaisvaikutuksista on paljon tutkimustietoa, ainehan on ensimmäisen kerran syntetisoitu 60-luvulla Henri Laboritin toimesta.
Pitkäaikaisia haittoja GHB:llä ei oikeastaan juurikaan ole. Nisäkkäiden elimistö näyttää sietävän sitä aika hyvin, onhan se GABA:n metaboliitti ja sitä löytyy sinunkin jokaisesta solusta.
Tunnen myös muutamia käyttäjiä jotka ovat käyttäneet gammaa ja sen esiasteita päivittäin jopa 7 vuotta eikä lääkärintarkastuksessa ole lötytynyt minkäänlaisia vaurioita mistäänpäin kroppaa.
Mainitaan tässä vielä kuriositeettina muuan rottakoe, jossa GBL:ää suuria annoksia saaneet koerotat elivät kauemmin kuin verrokkiryhmä joka ei saanut GBL:ää.

Mielestäni suurin haitta gammassa ja sen esiasteissa on niiden suht suuri addiktiivisuus. Vieroitusoireita saat käyttämällä ainetta kellon ympäri jopa vuorokaudessa eikä se ole miellyttävä kokemus. Palelee, pulssi on 120, ahdistaa ja pelottaa. Pidempikestoisen käytön aiheuttamat vieroitusoireet voivat pahimmillaan aiheuttaa deliriumin tai jopa kuoleman.
Myös yliannostusriskiä voisi pitää suurena haittana, jos vaikuttava annos GHB-liosta on 7-10ml, jo parin millin lisäys saa useimmat nukahtamaan pariksi tunniksi.

Itseäni design-huumejutussa tympäisi lukuisat asiavirheet. Määritelmällisesti ns. design-huume on kemikaali joka on räätälöity jostain huumausaineesta siten, että vaikka se vaikutuksiltaan vastaa lähtöainetta on se kemialliselta rakenteeltaan täysin laillinen.

Näinollen ekstaasi, GHB ja GBL eivät ole mitään design-huumeita. GHB on huumausaine, GBL teollinen liuotin/luvaton lääkeaine ja ekstaasi huumausaine.
Jos joku räätälöisi aineen jonka kemiallinen rakenne ja vaikutukset vastaisivat GHB:tä, mutta se olisi täysin laillinen, olisi se ns. designhuume. Myöskin 2-ct-7 on luvaton lääkeaine samoin kuin 5-meo-dipt.
Eli jutussa ei käsitelty yhtään "design-huumetta".

Myöskin sana huume on juridinen käsite. Sana huume tarkoittaa laitonta päihdettä. Näinollen lailliset päihteet (ns. tutkimuskemikaalit) eivät ole huumeita ennenkuin ne lainsäädännössä sellaisiksi määritellään. Päihteitä kyllä, mutta ei huumeita.

Saivartelua ehkä, mutta tämäntyyppinen "journalismi" vääristelee kuitenkin faktoja.

-
Herra G (GHB:n monivuotinen käyttäjä ja terve kuin pukki)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HerraG

22.5.2004 13:38

[LAINAUS]Tippa-Iita kirjoitti 22.05.2004 klo 13:09:

Hei haloo!!
Pää sekaisin hinnalla millä hyvänsä??
Eipä ajatella etukäteen, että hengenlähtö voi olla lähellä.. Jollei ole kaveria messissä, jolla on vielä jonkinmoinen tolkku ja joka vielä ymmärtää soittaa ajoissa apua, olisi Helsingissäkin PALJON ENEMMÄN "design-huumeKUOLEMIA!!

"Olipa kivat bileet!" "Joo! Jaskakin makaa hengityskoneessa, aivovaurion saaneena..."

Eihän mulle käy niin ajatusmaailmaa en tajua!?
Koskaan et voi tietää kuinka "puhdasta" kamaa sait tällä kertaa ja mitä kaikkea moskaa siihen on sotkettu. Eka kokeilu saattaa olla viimeinen asia mitä ikinä enään teet!![/LAINAUS]

Mitä sinä oikeasti tiedät näistä asioista?

-

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

freeme

22.5.2004 14:27

huoh, ketä kiinnostaa?
whatever

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jine

22.5.2004 14:33

Voi vitun VALOPÄÄT!
Mikä vittu siinä on, ettei elämää voi elää ilman
ylimääräistä paskaa, jota ei todellakaan ole tarkoitettu ihmisille?
Ei mikään ihme että, jos maailma on täynnä kaikenlaisia kusipäitä, joilla vippaa ja pahasti
ennemmin tai myöhemmin, kyllä rupee litkujen ja nappien ym.. Myötä kohta metro surmat ja väkivalta lisääntyy ja tällaiseenko maailmaan haluatte, vielä lapsenne syntyvän?
Ei voi ees sääliä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HUOLESTUNUT

22.5.2004 16:00

CITY -LEHDEN TOIMITUKSELLE:

EI VOI KUN IHMETELLÄ ETTÄ MM. NUORISON SUOSIMASSA LEHDESSÄ SUHTAUDUTAAN HUUMEISIIN TÄLLÄ TAVOIN. "BILEHUUMEET" JA "DESIGNKAMA" JA KOKO TEKSTI SAA KUULOSTAMAAN KAIKEN ASIAAN LIITTYVÄN NIIN TRENDIKKÄÄLTÄ JA SITTEN ETSITÄÄN VIELÄ HAASTATELTAVA JOKA SANOO ETTÄ "KAIKKI ON IHAN VITUN JEES VAIKKA VEDÄNKIN MITÄ TAHANSA.."

HALOO?
VIHASTUTTAA KUN KIRJOITATTE TÄLLAISTA P-A-S-K-A-A

T:huumeet on oikeasti perseestä. kokenut.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

utelias_k

22.5.2004 17:09

[LAINAUS]HerraG kirjoitti 22.05.2004 klo 13:35:

Itseasiassa gamman nautintoannoksen ja tappavan annoksen ero ei ole hyvin pieni. Gamman ja alkoholin suhteelliset LD50-arvot on aika lähellä toisiaan.
Totta kyllä on, että alkoholi ja GHB yhdessä nautittuna voimistavat toistensa vaikutuksia. Mutta sama koskee alkoholia ja opiaatteja, alkoholia ja rauhoittavia lääkkeitä jne.

GHB:n pitkäaikaisvaikutuksista on paljon tutkimustietoa, ainehan on ensimmäisen kerran syntetisoitu 60-luvulla Henri Laboritin toimesta.
Pitkäaikaisia haittoja GHB:llä ei oikeastaan juurikaan ole. Nisäkkäiden elimistö näyttää sietävän sitä aika hyvin, onhan se GABA:n metaboliitti ja sitä löytyy sinunkin jokaisesta solusta.
Tunnen myös muutamia käyttäjiä jotka ovat käyttäneet gammaa ja sen esiasteita päivittäin jopa 7 vuotta eikä lääkärintarkastuksessa ole lötytynyt minkäänlaisia vaurioita mistäänpäin kroppaa.
Mainitaan tässä vielä kuriositeettina muuan rottakoe, jossa GBL:ää suuria annoksia saaneet koerotat elivät kauemmin kuin verrokkiryhmä joka ei saanut GBL:ää.

-
Herra G (GHB:n monivuotinen käyttäjä ja terve kuin pukki)[/LAINAUS]

LD-50 arvojen vertailussa kannattaa käyttää maalaisjärkeä. Jos toisen nestemäisen aineen annostelussa puhutaan päihdyttävän ja kuollettavan annoksen välillä millilitroista ja toisessa desilitroissa, niin lienee selvää kummasta tulee helpommin vedetteyä överit (vaikka päihdyttävän ja kuolettavan anonoksen suhde olisi molemmilla samaa luokkaa).

Etanolin ja THC:n pitkäaikaiskäyttäjien terveydentilasta on olemassa isoista massoista tehtyjä tutkimuksia. Luulisin, että sinäkin ymmärrät eron yksittäistapausten ja tieteelliset kriteerit täyttävän tutkimuksen välillä. Näiden tutkimusten puute ei tietenkään ole todiste GHB:n haitallisten pitkäaikaisvaikutusten puolesta, mutta se ei myöskään ole todiste niiden olemattomuuden puolesta. En ole biologi, mutta luulisin rottakokeiden antavan vain suuntaa siihen, miten joku kemikaali saattaa vaikuttaa ihmisiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tommi

22.5.2004 23:39

Huumeita jää aina kaipaamaan oli kokemus hyvä tai huono. mutta ei sitä voi suositella kellekkään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SimoSilakka

23.5.2004 12:19

Pitäisköhän Cityn vetää ton jobbarin osoite pois täältä kommenteista... Muuten aika oudon ylistävä teksti huumeiden puolesta, sananvapautta kai.. Olihan tuossa kyllä virheitäkin. Gammaa tiedän käytetyn yleisesti aiemminkin, 1997 se oli ainakin Tampereen tekno-piireissä saatavilla helposti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tvidi

23.5.2004 13:01

[LAINAUS]drnk kirjoitti 22.05.2004 klo 23:39:

Huumeita jää aina kaipaamaan oli kokemus hyvä tai huono. mutta ei sitä voi suositella kellekkään.[/LAINAUS]

sama ::smoke

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kat

23.5.2004 14:24

Mikähän se on, kun muistan jokaisen lukemani huumeisiin liittyneen Cityn jutun olleen suorastaan huumemyönteinen.. Levyt ja elokuvat kyllä saavat toimivaa kritiikkiä osakseen, mutta päihteet eivät. Toisinaan suorastaan vaikuttaa siltä, että Cityn toimittajat haluaisivat opettaa meidät lukijat käyttämään päihteitä, ihan kuin Tekniikan Maailmassa vertaillaan autoja ostopäätöksen helpottamiseksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mittee

23.5.2004 14:30

ÄLKÄÄ SYÖKÄ HUUMEHIA,OTTAKAA OLUTTA TAI KANNABISTA.NE ON HYVIÄ.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

So_not

23.5.2004 21:58

Välillä nää haastatellut on siinä määrin hauskoja, että tulee mieleen väkisinkin epäilys niiden aitoudesta. Varmaan City-lehdenkin toimittajilla on joskus vaikea oikeasti löytää sopivia stereotyyppejä niihin. Ehkä toi jaska on toimittajan alter ego :-)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tosiaan

23.5.2004 23:09

[LAINAUS]utelias_k kirjoitti 22.05.2004 klo 10:20:
MDMA:n on käsittääkseni todettu aiheuttavan pysyviä aivovaurioita. THC on edellä mainituista ainoa, joka saa varman synninpäästön suhteessa etanoliin.
[/LAINAUS]

Jos luetaankin nuo virkkeet uudestaan niin voisi tulla verrata MDMA:n neurotoksisuutta, siis serotoniinitasojen pitkäaikainen (pysyvyys on hyvin kyseenalaista) lasku, joka on eläinkokeissa havaittu, etanolin, teknisen liuottimen, vaikutuksiin aivoissa ja elimistössä yleensä. Nuo MDMA-kokeiden tulokset on kyllä nekin kyseenalaistettu vahvasti, myös vastakkaisia tuloksia on saatu. Tuolta voi katsoa kriittisiä tutkimuksia: http://www.thedea.org/

Etanolin myrkyllisyydestä ei ole mitään epäilystä. Se taitaakin olla ensimmäinen päihteistä, joka ei saa puhtaita papereita. Toisena taitaa tulla tupakka. Tämän perusteella ei kyllä mitään muita päihteitä olisi sopivaa sallia kuin kannabis. Ihan hyvä ratkaisu sinänsä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sekavaa

23.5.2004 23:25

Jännittävää muuten tuo Lääkelaitoksen luokittelukäytäntö, kun ei missään dokumenteissa puhuta jutussa mainituista 2c-t-7:sta ja 5-meo-dmt:stä, noin ilmeisenä referenssinä vastikään päivitetty lääkeluettelo (http://www.laakelaitos.fi/lainsaadanto/luokitteleminen/laakeluettelo03.html). Toiseksi hämmästyttää tuommoisten huumeiden luokitteleminen lääkkeeksi kun ei niillä kai mitään lääkelain tarkoittamaa käyttöä ole: "Lääkkeellä tarkoitetaan valmistetta tai ainetta, jonka tarkoituksena on sisäisesti tai ulkoisesti käytettynä parantaa, lievittää tai ehkäistä sairautta tahi sen oireita ihmisessä taikka eläimessä." (3 §)

Taitaapi olla vähän kyse vain vimmaisesta halusta kieltää ihmisiltä kaikki tuntematon vaikka sitten lakia vain viitteellisesti noudattaen -- miksi ihmeessä, pelkääkö hallitus hippien käyvän barrikadeille ja vallanmulkkaukseen kun saavat viestejä ulkoavaruudesta ja epäjumalilta vedettyään huumejauheita? ;--)

Jos ilmiö on kerran marginaalinen niin miksi kiinnostua koko jutusta? Ei siitä nyt niin monta avohoitopotilasta tule lisää että se jossain tuntuisi jos joku joskus sekoaa, ja se on kyllä tätä nykyajan totuudenkieltämistä että väitetään jonkun huumeen aiheuttavan psyykkisiä ongelmia kun yhteiskunnassa sataa paskaa niskaan joka puolelta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

a______

24.5.2004 06:11

onks taa vitsi? "design drugs" on jotain syvalta 1990-luvun alusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vittuuntunu

24.5.2004 11:25

nistit pitäis tappaa!!!!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tutkanne

24.5.2004 12:38

Oli harvinaisen kiihkoton ja asiallinen artikkeli. Huumemyönteisyydestä ei jälkeäkään. Tuon huumehöröhön haastattelu on paljastavuudessaan omaa luokkaansa: "olen keskustellut Jumalan kanssa." Jokainen fiksu lukija ymmärtää viestin: tuohon en ainakaan halua samaistua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Laturi

24.5.2004 12:52

Toimitukselle:

Mielenkiintoista... Tehdäänkö tässä lehdessä seuraavaksi artikkeli muodikkaista mielenterveyspotilaista vai peräti juttu muodikkaista arkuista?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tuntematon-

24.5.2004 21:41

Jokin lienee elämässä pahasti vialla jos ei todellisuutta sen vertaa kestä, että jättäisi käyttämättä... Hankkikaan OIKEA elämä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DmT

24.5.2004 21:47

Suosittelen kaikille lämpimästi DIPT nimistä ainetta;O) tiettävästi ainut aine joka saa kuuloaistisi seksaisin parksi päiväksi. Erittäin nautinnollinen kokemus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hmph

24.5.2004 21:48

On se mielenkiintoista, miten ihmiset tuomitsevat kapeakatseisuudellaan, tyyliin "kaikki nistit pitäis tappaa!", ilman että ajattelevat lainkaan, saati perustelevat kunnolla omaa näkemystään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hmph

24.5.2004 21:49

[LAINAUS]DmT kirjoitti 24.05.2004 klo 21:47:

Suosittelen kaikille lämpimästi DIPT nimistä ainetta;O) tiettävästi ainut aine joka saa kuuloaistisi seksaisin parksi päiväksi. Erittäin nautinnollinen kokemus.[/LAINAUS]

paitsi, että DiPT on hieman persiist ;). kaikki muut 5-MeO pörinät paitsi DMT voisi kyllä vetästä vessanpöntöstä alas

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-heina-

24.5.2004 23:17

kyllä pitää olla harrastukset vähissä jos on pakko koheltaa synteettisten kemikaalien avulla ihan tieten tahtoen. oikeen pelottavaa miten jotkut tuntuu puhuvan noista aineista ku kemistit tai tiedemiehet mutta hienojen termien ja sanojen takana on täysin toisenlainen kuin tieteellinen viesti. lisäksi näillä "desing-huumeiden" (oli termi oikea tai ei) intomielisillä käyttäjillä on ihmeellinen tarve leijua harrastuksellaan ja yrittää oikaista vastustajien "vääriä" mielipiteitä aineiden vaarallisuudesta tai vaarattomuudesta. sanovat mitä sanovat, mä en tuu ikinä uskomaan että yksikään synteettinen huume on terveellinen tai vaaraton ihmiselle tai muullekaan elolliselle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sekomarja

25.5.2004 00:57

Itse olen ottanut noista tutkimuskemikaaleista viitistä, ja kaikki ollu mielestäni enemmän tai vähemmän turhaa tavaraa, vielä tahdon dmt:tä kokeilla. Muuten tykkään vetää sienii pirii ja essoi, piriiki vähän harvemmin ku laatu täällä suomessa niin paskaa. Niin ja tietenkin pilveä poltan päivittäin, mieluiten kukintoa mutta lätkä käy hätätilanteessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hehheh

25.5.2004 01:40

[LAINAUS]asdfqwert kirjoitti 21.05.2004 klo 22:30:

En epäile etteikö tuo tyyppi ole vedellyt kaikenlaisia kemikaaleja, mutta sen tietämys kemiasta vaikuttaa olevan hyvin ohut. Hän ei tiedä aineistaan juuri muuta kuin sen, millaisen "sekavuustilan" hän niistä saa. Toisaalta on olevinaan niin tärkeä harrastus, toisaalta kuitenkin suhtautuu niihin tiloihin jotenkin halveksuvasti sekavuustiloina.

En tuomitse ketään jos haluaa jotain sellaista kokeilla, mutta tuo urpo on toteuttanut sitä juuri väärällä tavalla. Tietoa ja harkintaa on vähän, aineita vaan vedellään ja katotaan miltä tuntuu.[/LAINAUS]

Kirjoittaja ei taida tietää että tutkimuskemikaaleista ei löydy juuri mitään informaatiota, sillä sitä ei ole. Niistä ei tiedetä, niitä tutkitaan. Hän varmasti tietää LSD:n sekä sienien ja hampun haittavaikutukset, niin fyysiset kuin psyykkisetkin, mutta mitä hyötyä siitä olisi luennoida haastattelussa kun on muutakin kerrottavaa(ja informaatio löytyy muualtakin).

Ja siihen että miten hän päihteiden aiheuttamiin sekavuustiloihin suhtautuu, ei minun mielestäni ole sinulla mitään kommentoitavaa, jokainen suhtautukoon elämäänsä niinkuin itse tahtoo.

Huumeet on harrastus siinä missä muutkin, ihmisten pitäisi vain opetella suvaitsevaisuutta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miesmalli

25.5.2004 01:59

Viina ja kannabis. se riittää mulle.

KANNABIS ALKOON, VEROTULOT VALTIOLLE!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Skywise

25.5.2004 10:53

Omat referenssit: biokemisti ja töissä farmasian alalla.

Karmealla tavalla huvittaa ihmisten kemiantietämyksen taso, joka sentään on parempi kuin tieto toksikologiasta. Kuitenkin näillä pohjatiedoilla valistuneina ja fiksuina itseään pitävät ihmiset leikkivät hengellään. No, siihen on toki valinnanvapaus jokaisella, mutta älkää väittäkö että valintanne on jotenkin älyllisellä pohjalla.

Ennekuin mitään lääkettä saa käyttää ihmiseen, se käy läpi lukuisia tutkimusvaiheita. Ne paljon parjatut eläinkokeet, joissa selvitetään aineen mykyllisyys ja vaikutukset. Myöhemmin tulevat kokeet terveillä ihmisillä sivuvaikutusten ja annostelujen selvittämiseksi. Ja lopulta testit itse sairailla. Päätökset eivät ole yksioikoisia. Kotona käytettävä särkylääke ei ehkä ole tehokkain mahdollinen, mutta sivuvaikutuksiakaan ei haluta. Syöpälääkkeelle sallitaan enemmän sivuvaikutuksia hengenvaaran ja sairaalahoidon vuoksi. Ja lopulta valmistusprosessi on niin säännöstelty ja valvottu, että purkissa varmasti on juuri sitä mitä pitää.

Silti lääkkeiden odottamattomat yhteisvaikutukset aiheuttavat jopa kuolemia sairaalaolosuhteissa, puhumattakaan kuinka meistä jokainen omalla kohdallaan tietää, että yksi allergialääke tehoaa itsellä ja toinen kaverilla. Kaikkien näiden tutkimusten jälkeenkin.

Hyväksyisittekö kemikaalien kanssa leikkijät tilanteen, jossa sairaalaan tullessanne lääkäri sanoisi: "hyvä juttu, meillä on tämmöistä kamaa josta mä katoin netistä yhdeltä jenkkisivulta LD50-arvon ja sun pitäis voida saada tätä 50 milligrammaa ja hoitaja lupasi että tästä vihreästä purkista se tarkottaa noin teelusikallista. Suukku auki, kyllä tällä migreeni paranee. Hampaat tosin saattavat lähteä suusta. Mutta naapurin Reiskalle tää tepsi tosi hyvin viime viikolla."

Esim. akuutti toksisuus (LD50-arvo) kertoo sen, kuinka paljon ainetta painokiloa kohti tappaa rotan (tai kanin). Jos joku selittää, että on seitsemän vuotta käyttänyt eikä "lääkärintarkastuksessa ollut mitään", se kertoo hyvin toksikologian tietämyksestä. DDT:tä käytettiin Euroopassa kymmeniä vuosia ennekuin sen havaittiin kertyvän elimistöön. Asbestia samoin, ennenkuin se tajuttiin syöpää aiheuttavaksi. Nykyinen lainsäädäntö tähtää siihen, että vastedes kemikaalimarkkinoille pääsisi vain aineita, joiden vaikutuksia on arvioitu.

Alkoholista on toksikologista dataa vuosisadoilta. Se on vesiliuokoinen (ei varastoidu) ja siksi sen imetytyminen ja myrkyllisyysvaikutukset ovat hyvin samanlaiset kaikissa ihmisissä ja siksi ennakoitavissa (esim. rattijuopumusrajat). Toleranssi kehittyy hitaasti ja krapulaoireet ovat suhteessa voimakkaat ja silti kohtuullisen vaarattomat. Jopa sikiövaurioiden vaara nousee vasta jatkuvassa käytössä, kiitos myös vesiliukoisuuden. Normaaliannostelulla akuuttia myrkytystilaa on suhteellisen hankala hankkia (pelataan deseillä eikä gramman murto-osilla) ja sitä osataan hoitaa. Myös psykooseja tms. tulee yleensä vasta pitkäaikaisen käytön myötä.

Toki alkoholi laajan käyttönsä vuoksi on yksi pahimmista päihteistä. Mutta todennäköisesti mikä tahansa huume olisi pahempi, jos sitä käytettäisiin yhtä laajasti. Ebola on pahempi tauti kuin influenssa, vaikka influenssa tappaakin joka vuosi miljoonia ebolan muutaman kymmenen sijaan.

Joten käyttäkää jos käytätte, mutta älkää väittäkö että se olisi jotenkin tieteellisesti perusteltu ratkaisu saati että "tietäisitte" aineet turvalliseksi. Jokainen uusi kemikaali on riski:
* äkillisen myrkytyksen rajoja ihmisillä ei tunneta
* yhteisvaikutuksia ei tunneta
* yksilöllisten vaikutusmekanismien eroja ei tunneta (onko juuri sinulla maksa, joka ei sitä kestäkään)
* aineen kertymistä elimistöön ei tunneta
* aineen varsinaista vaikutusmekanismia ei tunneta, perustuuko se esim. hermoston vaurioittamiseen
* toleranssin nousuvauhtia ei tunneta
* aineen pitkäaikaisvaikutuksia ei tunneta: syöpäriskit, lisääntymisterveyden riskit (myös miehillä), kudosvauriot esim. kilpirauhasessa, maksassa tms., hitaasti etenevien aivovaurioiden (dementia) riskit
* ja lopuksi jakelun riskit, se saattaa olla sitä mitä piti ja niin vahvaa kuin piti tai sitten jotain muuta...

Ihastuttava paradoksi ovat myös huumeilijat, jotka mm. tukevat luomuruokaa lisäaineita välttääkseen ja vastutavat geenimanipuloituja elintarvikkeita. Niiden taustalla on sentään jo tutkimusta. Toisaalta jos polttaa jatkuvasti röökiä niin silloin voitte unohtaa koko saarnani. Saatte elimistöönne joka tapauksessa niin paljon myrkkyjä, että keuhkosyöpä tai ahtaumatauti odottaa joka tapauksessa. Siinä ei lisäkuorma paljoa haittaa.

Eli onnea matkaan. Muistakaa myös ajaa ilman turvavöitä ja sulkea silmänne aina kun ylitätte kadun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kisu111113

25.5.2004 12:36

mielestäni artikkeli oli kyllä hieman naiivi, mutta oli piristävää ettei artikkelissa jankutettu huumeiden vaaroista ym. vaan oletetaan että lukijat eivät ole niin tyhmiä että luulisivat artikkelin houkuttelevan käyttämään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Snore

25.5.2004 16:05

Niin kauan kun mun verorahoilla maksetaan alkkisten ja narkkareiden hoitokulut, ei kenelläkään ole varaa tulla sanomaan että pitäisi olla laajempikatseinen niitä kohtaan ketkä viinaa tai huumeita vetävät.
Kun maksatte omat hoitokulunne, niin sitten voin miettiäkkin olevani "laajempikatseinen".

Vierotus klinikat on täynnä näitä "viihdekäyttäjiä" ketkä eivät voineetkaan lopettaa kuin seinään.

Aikojen alusta ihmiset on aina luulleet olevansa vahvempia ja erilaisia kuin muut ihmiset.

Can you say delusion?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

phalaris

25.5.2004 22:12

[LAINAUS]Sekomarja kirjoitti 25.05.2004 klo 00:57:
Itse olen ottanut noista tutkimuskemikaaleista viitistä, ja kaikki ollu mielestäni enemmän tai vähemmän turhaa tavaraa, vielä tahdon dmt:tä kokeilla.[/LAINAUS]

Minustakin tutkimuskemikaalit ovat aika ankeita verrattuna luonnontuotteisiin (sienet, dmt). Madonlakeista tulee niin euforinen olo ja värikkäitä visuaaleja, ettei mikään tutkimuskemikaali vedä niille vertoja.
Dmt puolestaan on käsittämättömän vahva ja värikäs hallusinogeeni, 5-meo-dmt, dpt ja muut korvikkeet ovat todella ankeita ja tylsiä dmt:hen verrattuna.

Kohta on taas heinien kukinta-aika, niin pääsee keräämään ruokohelpeä. Dmt:n uuttaminen ruokohelpin lehdistä on melkoisen helppoa (lähes yhtä helppoa kuin dxm:n uutto, jonka hallitsee usea 13-15 vuotias päänsekoittaja). Suurin hankaluus alussa on tunnistaminen, lähes samannäköisiä heinäkasveja on kymmeniä, mutta kukinnosta sen tunnistaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Goazen

26.5.2004 01:03

Siis totuushan on se et ei "design huume" käsite ole mikään todellisuutta vastaava, sehän on semmoista poliittista retoriikkaa vaan asiaan perehtymättömien suusta. Lääketieteessä huomautetaan lähestulkoon aina että "So-Called Designer Drugs" -käsite ei vastaa todellisuutta koskaan. Tämän käsitteen käyttö alkoi aikoinaan mediakäsitteenä MDMAn kemiallisten analogien olemassaolosta, ja nekään eivät ole koskaan olleet lainkiertämissyistä olemassa.

Aikamoista vääristelyä omien mielipiteiden puolesta ja varmasti osittain tietämättömyydestäkin johtuvaa tuo koko "design" leimaus on oikeasti.

Kannattaa lukea aineiden historiikki esim. Erowidista, niin totuus tulee paremmin esille. Monilla ko "design huumeista" on todella mielenkiintoinen historia.

2C-E eli LE-25 ja αMT ovat hyviä esimerkkejä. αMT on ollut masennuslääkkeenä käytössä, ja LE-25sta on käytetty psykoterapiakäytössä. Eivät ko aineet ole mitään uusia design huumeita kuten annetaan ymmärtää.

_______________________________________________________

"Design-huumeet on suunniteltu täsmäkäyttöön esimerkiksi bilekulttuuriin"

Niitä mihinkään bilekulttuuriin ole suunniteltu, vaan Shulgin on ne syntetisoinut puhtaasta tieteellisestä mielenkiinnosta. Eivätkä gamma (ghb) ja lakka (gbl) ole mitään design-huumeita tai tutkimuskemikaaleja, kuten artikkelissa useassa kohdassa annetaan ymmärtää.

5-MeO-DMT ei myöskään tutkimuskemikaali vaan hyvin tunnettu ja vanha serotoniiniagonisti. 5-Metoksi-Dimetyylitryptamiini ei ole huumaus- tai lääkeaine Usassa eikä Euroopan unionissa, sillä se on ollut jo vuosikymmeniä todella tärkeä yhdiste neurotieteen käytössä, liittyen lääkekehittelyyn ja nisäkkäiden aivojen toiminnan tutkimiseen.

Tämän voi jokainen tarkistaa http://www.sciencedirect.com/ sta tai vaikkapa sieltä Erowidista / Lycaeumistakin. 5-MeO-DMTn leimaaminen extremeurheilu / trendihuumeeksi virkavallan puolelta ja varsinkin lääketieteen ammattilaisten suusta on äärimmäisen ajattelematonta kun ottaa huomioon kuinka tärkeä yhdiste se on esimerkiksi skitsofrenialääkkeiden tuotekehitykselle.

_______________________________________________________

"Muut design-huumeet ovat halpoja ekstaasiin verrattuna. Yksi syy on se, että ekstaasin tuottajat valvovat kohtuullisesti huumeen laatua, tuoreimmista design-huumeiden sisällöstä ei koskaan ole takeita."

Väitteet sen kun paranevat... Mistä lähtien ekstaasiin on kohdistunut minkäänlaista laadunvalvontaa? Kadulta saa mitä lie dekstrometorfaanilla, fensyklidiinillä tai jollakin muulla mukavalla kemikaalilla höystettyjä nappeja ekstaasina.

Tutkimuskemikaalit sen sijaan tulevat monasti suoraan laboratoriosta käyttäjälle siistissä paketissa vailla välikäsiä tai rikollisuuden lieveilmiöitä.

_______________________________________________________

"Valmistajat muuttavat huumausaineen kemiallista rakennetta niin, ettei sitä enää voida luokitella huumeeksi, vaikka vaikutus pysyy samana."

Miten vaikutus pysyy samana, jos rakennetta muutetaan? On toki joitakin tapauksia (esim. 4-HO-DiPT ja 4-Acetoxy-DiPT), joissa vaikutus on sama, vaikka rakenne on eri, mutta valtaosa toisiaan lähellä olevista tutkimuskemikaaleista poikkeaa myös vaikutuksiltaan toisistaan.

Ja mitä niitä tutkimuskemikaaleja on, joita ei Shulginin kirjoista löydy? Eipä tule mieleen. Että kyllä ne valmistajat lukevat PiHKALia ja TiHKALia kun miettivät mitä seuraavaksi otetaan myyntiin.

Tutkimuskemikaaleista on vastoin yleistä luuloa julkaistu suht paljonkin lääketieteen materiaalia. Vanhimmat ovat 70-luvulta. Enemmän pitäisi tosin tutkia ko. kemikaaleja tieteellisessä mielessä.

_______________________________________________________

Varsinkin DOI ja LSD + sen analogit ja 5-MeO-DMT ovat hyvin tärkeitä yhdisteitä lääketieteelle ja neurotieteelle.

Ovatko melatoniini ja serotoniini design huumeita? Tämän julkisuudessa esiintyneen logiikan mukaan nimittäin ovat...

Kannattaa perehtyä asioihin eikä uskoa huuhaata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nauraja

26.5.2004 01:14

Goazen puhuu asiaa..!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-heina-

26.5.2004 02:01

On vähän eri asia käytetäänkö niitä kemikaaleja skitsofrenian hoitoon vai nupin sekoittamiseksi. Eikai tässä kukaan oo ollu kieltämässä kyseisten kemikaalien valmistusta tai tieteellistä käyttöä. Pipipäistä on sitten tollanen oman neurokemian sekottaminen vaan huvin vuoksi. Helvetin sekopäät, kirjaimellisesti...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Goazen

26.5.2004 02:16

Niin julkismediassa tuskin mainitaan halaistua sanaakaan että LSD ja psykedeelit olivat miltei parikymmentä vuotta ennen hippiliikkeen poliittisia muutoksia psykoterapiakäytössä.

Suomessa LSD oli laillinen psykoterapialääkeaine 15 vuotta, apteekissa myynnissä. Muunmuassa Lapinlahden sairaalassa suoritettiin psykoterapiaa LSDn avulla.

Nyt 2000-luvulla psykedeelien käyttöä lääketieteessä rahoittavat USAssa valtion instituutiot, mm. National Institute Of Drug Abuse ja FDA.

Esimerkiksi MDMA, DPT, DMT ja psilosybiini ovat psykedeelejä joita tutkitaan psykoterapiakäytössä. Ja ibogaiini, joka myös on afrikkalaista alkuperää oleva NDMA-antagonisti (kuten yleisesti käytetty hallusinogeeninen leikkausaine ketamiini) on lääkekehittelyssä mm. opiaattiaddiktion hoitoon. Tätä tietoa löytyy internetistä paljon, tulokset ibogasta eristetyillä lääkeaineilla ovat olleet lupaavia.

Toisaalta nykyiset lääkkeet opiaattivieroitukseen kuten pubrenorfiini jota lääkeyhtiö länsimaissa lobbaa tuottaa siinä sivussa järjettömän huumeongelman länsimaissa. Ja AD/HDhen käytettyjen amfetamiinijohdosten / dekstroamfetamiiniin liittyvät lääkekäytön ongelmat ovat johtaneet USAssa ihan uudenlaiseen huumeongelmaan.

Jotenkin ihmetyttää tämä suuren yleisön kuva että huumeongelman alkuperä on mafian tai rikollisjärjestöjen tuotosta, kun Suomessakin todellisen ongelman aiheuttavat huumausaineet vuotavat kadulle väärinkäyttöön sieltä Yliopiston Apteekista lääkärin kirjoittamalla reseptillä.

Tässä pari tärppiä vastaavien yhdisteiden hyötykäyttöön liittyen;

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12691208

http://www.fda.gov/fdac/features/795_psyche.html

http://www.erowid.org/chemicals/dpt/dpt_journal.shtml

Niin ja mitä näiden tryptamiinijohdosten ja fenetyyliamiinijohdosten kemiaan, farmakologiaan ja väitettyyn hengenvaarallisuuteen tulee, suosittelen tutustumaan seuraavien tiedemiesten julkaisemaan materiaaliin. Suurin osa materiaalista on tehty jo 1970-luvulla, sillä mistään uudesta trendi-ilmiöstä ei ole oikeasti kyse. Tämä nyt vaan uutisoidaan päin mäntyä.

David E. Nichols

Roger W. Brimbecombe

Richard A. Glennon

ja tottakai - Alexander Shulgin.

Varoitan etukäteen kulttuurishokista, voitte nimittäin yllättyä, kun tosiasiat aihepiiriin liittyen ovat mediataruja ihmeellisempiä :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tyopmastah

26.5.2004 02:34

sorry, typoja... Se vieroituslääkkeeksi tutkittu aine on NMDA-antagonisti ja sen yhden herran nimi on Roger W. Brimblecombe.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-heina-

26.5.2004 02:34

Pelottavaa tollanen "asiantuntemus". Toki kaivat esille vain omaa kantaasi tukevat todisteet. Mistäänhän ei mitään haittaa voi olla, eihän vaan...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Goazen

26.5.2004 02:58

Haitattomia päihteitä tai lääkkeitä ei maailmassa ole olemassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Goazen

26.5.2004 03:57

hehee, niin se LE-25 jota Saksassa käytettiin on 2C-D. DMT, DOM ja DOB ovat myös tieteellisesti tärkeitä yhdisteitä. Monia muitakin psykedeelejä on käytetty maailmalla lääketieteen käytössä.

Eikö näitä asioita koulussa opeteta?

En mä koe mitenkään pelottava olevani, en kannata edes kannabiksen laillistamista, en käytä vapaa-aikaani baareissa kittaamassa keskaria tai polttele pilveä muiden opiskelijoiden lailla - vapaa-aikaani olen käyttänyt kirjastossa, sieltä se valaistuminen löytyy eikä haposta :)

http://www.erowid.org/references/hofmann_collection.php

http://www.erowid.org/references/refs.php?C=MDMA

http://www.hofmann.org/museum/index.html

http://www.biopsychiatry.com

http://www.drugabuse.gov/pubs/teaching/

http://www.maps.org/links.html

http://www.dancesafe.org/

http://www.rhodium.ws/pdf/

Jos on päihdelääketieteen opinnot jääneet vähemmälle niin nyt on hyvä aika aloittaa eikä viedä itseään ladon taakse ja ampua päähän tai pistää päätänsä pensaaseen. Voisi olla hyvä kouluaine uskonnon sijaan päihdelääketiede, ainakin hyödyllistä tietoa jolla voi omaa terveyttään edistää ettei sinne reiveihin sitä ekstaasia menekään nappailemaan...

Tiesitkö, että tupakka (picetl) oli alunperin hallusinogeeni uskonnollisessa käytössä?

Tiesitkö että maailman psykedeelien käyttäjistä on suurin osa uskovaisia ihmisiä, ja rapakon toisella puolella on kristinuskon kirkkoja joissa jumalanpalveluksissa käytetään luonnosta löytyviä psykedeelejä ja jopa Yhdysvalloissa meskaliinin käyttö on laillistettu 100 000 -henkiselle yhteisölle?

Tiesitkö että DEAn agentit ratsatessaan Shulginin laboratorion toivat oman PiHKALin kopionsa itsensä tohtorin allekirjoitettavaksi?

Tiesitkö että ainoa kantani jonka takia vaivauduin tänne kirjoittamana on että tämä juttu ja se toinen Imagessa julkaistu juttu on aikamoista hevonpaskaa suoraansanottuna?

- Tuntematon on monille pelottavaa -

moi, Goazen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Goazen

26.5.2004 05:44

NAChen kuuluukin nykyään yli 250 000 jäsentä.
Kristittyjä.

http://users.lycaeum.org/~iamklaus/native.htm
http://www.csp.org/communities/docs/fikes-nac_history.html

Santo Daime
Roomalaiskatolisia kristittyjä.

http://www.santodaime.org/indexy.htm

Uniao do Vegetal
Kristittyjä (synkretistejä).

http://www.udv.org.br/english/index.html

Enteogeenit ja uskonnollisuus

http://www.csp.org/index.html

LSD-25 lääkeaineena, tuoteseloste:

http://www.psymon.com/psychedelia/images/delysid.html

Heffter Research Instituten esitelmät

http://www.heffter.org/review/revindex.html

Koottu lista maailmalla toteutetuista tutkimuksista psykedeeleihin liittyen

http://www.maps.org/research/

Pointti:

- se siitä bile / reivikulttuurin trendi-ilmiöstä kun on kyse tästä aihepiiristä...

Itse koen tuon reivikulttuurin julkisuuden psykedeeleistä lähinnä länsimaisen ihmisen hapatuksena... suurin osa hallusinogeenien käytöstä tosiaan liittyy vahvasti uskonnollisuuteen ja antropologiassa ja etnofarmakologiassa tämä psykedeelien käyttö tulee hyvin olennaisena osana esille.

Jos ei aika riitä noin kattavaan surffailuun, katso vaikka tämä ja mieti onko oma päihteidenkäyttösi yhtään sen moraalisesti oikeampaa kuin jonkun joka käyttää muuta kuin sinä (asiat ovat nimittäin usein suhteellisia);

http://www.ktl.fi/org/esittely/huttunen/huumeiden-addiktiopotentiaali.pdf

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nootrooper

26.5.2004 16:46

pirasetaami on yks esimerkki haitattomasta lääkkeestä/tajuntaa muuttavasta aineesta :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Goazen

26.5.2004 18:55

5-MeO-DMT

From Wikipedia, the free encyclopedia.

5-methoxy-N,N-dimethyltryptamine, (C13H18N2O), also known as 5-MeO-DMT or 5-methoxy-3-[2-(dimethylamino)ethyl]indole, is one of the most potent psychedelic entheogens known to man. It is found in a wide variety of plant species and has been used by South American shamans for over 1200 years. It was first synthesized in 1936, and in 1959 it was isolated as one of the psychoactive ingredients of Anadenanthera peregrina seeds used in cohoba snuff.

Traditionally 5-MeO-DMT was used as a psychedelic snuff or as a constituent of preparations of Ayahuasca. It is also the major ingredient of the venom of Bufo alvarius, the Colorado River Toad, although there is no direct evidence this was used as an entheogen until recent times.

When used as a drug in its purified form, 5-MeO-DMT is smoked, snorted, or injected and is active at a dose of as little as 2mg. The onset of effects occurs in seconds after smoking/injecting, or minutes after insufflating, and the experience is often described as similar to a Near Death Experience. It can also become orally active with the use of an MAOI to inhibit its quick metabolism.

Some other psychedelic tryptamines are psilocybin (4-phosphoryloxy-N,N-dimethyltryptamine), DET (N,N-diethyltryptamine), DMT (N,N-dimethyltryptamine) and DPT (N,N-dipropyltryptamine). These produce similar yet substantially different effects than 5-MeO-DMT.

_____________________________________________________

5-MeO-DMTtä on käytetty jo 1200 vuotta, siihen on törmätty niin Etelä-Amerikassa kuin Afrikassakin. Se Ayahuasca (yage) jota Etelä-Amerikan kristinuskon kirkoissa käytetään sisältääkin mm. DMTtä, 5-MeO-DMTtä ja harmala-alkaloideja. 5-MeO-DMT esiintyykin kasvikunnassa lukuisissa kasveissa DMTn tavoin. Cohoban, intiaanien käyttämän psykedeelisen nuuskan johon Kristoffer Kolumbus tutustui toisella matkallaan Amerikkaan (1493-1496) on todettu vaikuttavana aineena sisältävän juurikin 5-MeO-DMTtä. Orinocon intiaanien käyttämä Yopo jonka kuuluisa botanisti Richard Spruce kuvasi 57 vuotta tutkimusmatkailija A. von Humboldt jo vuonna 1801 sisältää myös 5-MeO-DMTtä. 5-MeO-DMT esiintyy lukuisissa eläinlajeissa, kuten sammakoissa ja kaikkien nisäkkäiden aivoissa luonnollisena aineena käpylisäkkeessä. 5-MeO-DMTtä löydettiin Faarao Ramseksen haudasta.

Nyt tämä hyvin tunnettu ja tutkittu yhdiste esitetään designhuumeena bilekäyttöön ja tutkimuskemikaalina jota ei muka tunneta. Jo pelkästään sieltä Sciencedirectin lääketieteen artikkeleista hakusanalla "5-Methoxy-N,N-Dimethyltryptamine" 227 lääketieteen / neurotieteiden artikkelia.

5-MeO-DMTn farmakodynamiikka, -kinetiikka ja metabolia koe-eläimissä ja reseptoriprofiilia myöten yhdiste tunnetaan erittäin hyvin koska sitä on käytetty koe-eläimillä vuosikymmeniä. 5-MeO-DMTn toksisuus tunnetaan myös erittäin hyvin (LD50 115 mg/kg).

Luulisi Stakesin tutkijan Mikko Salasuon tietävän ettei 5-MeO-DMT ole mikään tutkimuskemikaali saatika designhuume. Sen vielä ymmärrän jos poliisi ei tiedä vittujakaan lääketieteestä vaan puhuu samaa vanhaa hevonpaskaa mutta tuntuu omituiselta että Suomessa Stakesin tutkija ei tunne lääketieteen pareissa usein esiintyvää tärkeää 5HT-agonistia vaan puhuu siitä bilekulttuurin designhuumeena.

Alkuperäiskansatko 5-MeO-DMTn toivat meille bilehuumeeksi jo 1200 vuotta sitten?

_____________________________________________________

Summa Summarum: 5-MeO-DMT ei todellakaan ole mikään designhuume. Näitä perusasioita huumausaineisiin / päihteisiin liittyen kun Juha Hakolakin tajuaisi niin hyvissä käsissä olisi koko keskusrikospoliisi. Uskoisin että Stakesin Salasuo todellakin tietää 5-MeO-DMTn ja DMTn olevan luonnosta löytyviä luonnollisia eläin- ja kasvikunnan yhdisteitä muttei uskalla kertoa faktoja vaan liittyy poliittisen mediakonsensuksen "desinghuume"huuhaapuheisiin varauksetta asemansa vuoksi.

Toivottavasti kaverit ennen seuraavia medialausuntojaan perehtyvät aiheeseen josta puhuvat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

FuckUp

26.5.2004 19:50

[LAINAUS]drnk kirjoitti 22.05.2004 klo 23:39:

Huumeita jää aina kaipaamaan oli kokemus hyvä tai huono. mutta ei sitä voi suositella kellekkään.[/LAINAUS]
Itse tarjosin äidilleni

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

joooooo

26.5.2004 20:37

Itse olen onnellinen cityn ns. "huumemyönteisyydestä" niinkuin te huumeiden vastustajat sitä kutsutte.
Mun mielestä lehdessä kerrottiin aika tasantarkalleen niinkun asiat _oikeesti_ on (koska huumeethan on oikeesti kivoja ja tosi kivaa ajanvietettä, mut seuraukset ei) ja KERRANKIN ei jauhettu sitä samaa hemmetin paskaa "huumeet tappaa" läppää niinkun jokapaikassa aina.
Ite oon käyny puolet noista huumeista läpi, enkä lähtis vertaamaan gammaa ja 5-meo-dmt:tä toisiinsa MILLÄÄN tavalla.
Pitäiskö silti heittää perinteinen; älkää kokeilko huumeita.
;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

dewdropper

27.5.2004 12:12

No, jokainen puhuu omasta puolestaan. Itse käytin ekstaasia aika reippaasti vuonna 96. Lopetettuani olin täysin letargisessa tilassa kolme kuukautta. Tuon ajanjakson jälkeen olen ollut äärimmäisen depressioherkkä. Ilman turhaa tehosteluakin voin vilpittömästi sanoa, että mikään ei palannut ennalleen.

Tietenkin voidaan spekuloida, onko käyttöni ja kroonisen masennukseni välillä kausaalinen yhteys, mutta olisihan se aika veikeä sattuma että psyykkisen terveyteni romahdus olisi - täysin käytöstä riippumatta - vain osunut tuohon ajankohtaan.

Olen kyllä nähnyt parin kaverini sietävän paljon suurempia määriä ilman että olisivat psyykkisesti luhistuneet. Mutta enpä minä toisaalta ole silloisen porukkamme ainoa "rajatapauskaan".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jookosta

27.5.2004 12:56

kemikaalit kiristävät koppaa, kannabis ja tatit ovat terveellisiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Selostaja

27.5.2004 13:15

Goatsen ylipappi: Valistaisitko meitä MDMA:n neurotoksisuudesta?

Tiedän että sinulla on siihen pätevät eväät:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ystavaYx

27.5.2004 14:46

Huumeilu on harrastus. Valinta. Joka haluaa käyttää jotain, on valmis kärsimään seuraukset. Gammasta tulee korkeintaan vähän hölmö olo, pilvestä (poltan päivittäin) ei mitään, ja ekstaasin olen joutunut jättämään siitä seuraavien masennusten ja ahdistusten takia :( Harmi, sitä tulee välillä ikävä.. ensirakkaus

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ystavaYx

27.5.2004 14:47

Ja kuten edellä sanottiin, eivät kaikki artikkelit joissa ei hoeta "huumeet tappaa heti" ole huume_myönteisiä_, vaan enemmänkin realistisia. Heroiinia en lähtisi vetämään, ja psykedeelejäkin vähän pelkään kun arvelen psyykkeeni menevän sekaisin.. mutta olisi jo aika kansan tajuta, ettei ole vaan "huumeet", vaan on erilaisia päihteitä, laillisia ja laittomia, ja nekin vain yhteiskunnan luokittelemia.

Laillistamisesta en tiedä, sillä 90% kansasta on tunnetusti tyhmää, ja heidän käsiinsä en soisi moisia kemikaaleja :/ Mitä siitäkin tulisi kun juntit mittailisivat lakkaa vähän yläkanttiin (tyyliin viinanjuontikilpailu) ja kuolisivat. Noh, tyhmyydestä sakotetaan. Päihteet eivät sovi kaikille. Minullekaan eivät sovi monet päihteet, mutta aion nauttia niistä jotka sopivat. Sillä silloin kun ilo ja huvi voittavat haitat, silloin on kaikki hyvin :)
(esim. käy koulunsa, työnsä, urheilee jne.)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Goazen

27.5.2004 18:30

[LAINAUS]Selostaja kirjoitti 27.05.2004 klo 13:15:

Goatsen ylipappi: Valistaisitko meitä MDMA:n neurotoksisuudesta?

Tiedän että sinulla on siihen pätevät eväät:)[/LAINAUS]

Eikä oo, toi on niin helvetin vaikea kysymys oikeesti että!

Kaiken sen mukaan mitä yhteensä oon papruja lukenut niin vaikuttaa siltä että sitä on liioiteltu kun annokset liikkuvat psykoterapiaan käytetyissä pienissä annoksissa. Bilekäytössä ihmiset kyllä ottavat ihan liikaa ja joillakin todellakin karkaa käsistä koko essoilu (pahimmillaan kuullut joidenkin vetävän harva se päivä) ja se todellakin tekee jälkensä.

http://www.neurotransmitter.net/mdmametabolites.html

http://www.neurotransmitter.net/mdmatoxicity.html

Tuohon MDMAn neurotoksisuusdebaattiin ei tosiaan ole lyhyttä vastausta.

Kannattaa suosia meskaliinipään aineita phenyistä.

Jos MDMAta aikoo kuitenkin käyttää, niin kannattaa ehkäistä neurotoksisuutta antioksidanteilla ja fluoksetiini (tietääkseni myös vastaavat SSRIt) 0-6 tuntia tripin jälkeen todistetusti ehkäisee neurotoksisuutta. Tämän muunmuassa David E. Nichols ja Ricaurte ovat todenneet. ( J. Clinical Psychopharmacology, 13 (3):pp. 214-217, 1993 )

http://www.maps.org/news-letters/v04n1/04134pea.html

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

voihyvaluoja

28.5.2004 15:21

"Aiemmin ekstaasin käyttäjien keski-ikä oli 20 tai alle. Nyt käyttäjinä on kasvava kolmikymppisten joukko."

Niin, ihmisilla on tapana vanheta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Juuei13

28.5.2004 15:50

[LAINAUS]voihyvaluoja kirjoitti 28.05.2004 klo 15:21:

"Aiemmin ekstaasin käyttäjien keski-ikä oli 20 tai alle. Nyt käyttäjinä on kasvava kolmikymppisten joukko."

Niin, ihmisilla on tapana vanheta...[/LAINAUS]

Joo no tuota, ehkä tässä ajateltiin joko sitä, että käyttö uudet käyttäjät ovat myös vanhempia kuin ennen tai että ekstaasin käyttö ei liitykään tiettyyn 'elämänvaiheeseen'. Tai no, tiedä häntä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Metsien_mies

29.5.2004 11:05

Artikkelin häkellyttävästä pintapuolisuudesta (syytän toimitusta, en haastateltua) hämmästyneenä lukaisin nämä WWW-kommentit, ja yllätyin myönteisesti kun seasta löytyi asiaakin.

Gamma oli tosiaan kovassa muodissa Suomessa joskus 90 luvun lopuilla, jolloin sitä lipitteli suunnilleen kaikki kynnelle kykenevät. Raakaa laktoonia ei siihen aikaan suostunut juuri kukaan juomaan turvallisuussyistä.

MDMA:n neurotoksisuutta on yritetty tutkia, mutta menestys on ollut toistaiseksi aika huonoa ja osa aihepiiristä julkaistusta materiaalista on ollut todellakin sitä itseään. Kunnon aukotonta näyttöä kohtuullisten annosten aiheuttamista pysyvistä muutoksista ihmisillä en ole vielä nähnyt. Itse olisin taipuvainen rajoittamaan hymynappien syömisen pariin kertaan vuodessa, pitäytymään maltillisissa annoksissa ja panostamaan sitten enemmän käytön aikaisiin aktiviteetteihin ja oheistajusteisiin (candyflip candyflip..).

Phalarikselle tiedoksi, että ruokohelpissä on lähinnä 5-meo-dmt:tä ja lisäksi kaikenmoista ei-toivottua alkaloidia joten kannattaa pitää varansa siellä heinäpellolla ja kotilaboratorioiden kätköissä.

Ja jokainen lukija muistaa sitten ennen outojen juttujen suuhunsa pistämistä tarkistaa kirjallisuudesta (Pihkal/Tihkal) ja alan verkkosivustoilta (erowid, lycaeum, yms.) jotta mitä sitä onkaan odotettavissa ja hiukan pohtia myös sitä oman pään kestokykyä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

phalaris

29.5.2004 13:03

[LAINAUS]Metsien_mies kirjoitti 29.05.2004 klo 11:05:
Phalarikselle tiedoksi, että ruokohelpissä on lähinnä 5-meo-dmt:tä ja lisäksi kaikenmoista ei-toivottua alkaloidia joten kannattaa pitää varansa siellä heinäpellolla ja kotilaboratorioiden kätköissä.
[/LAINAUS]

Suomessa kasvava ruokohelpi (P. arundinacea) sisältää lähinnä dmt:tä ja 5-meo-dmt:tä ainoastaan häviävän pieniä määriä.
P. tuberosa ei kasva Suomessa, mutta siinä on 5-meo-dmt:tä ja muita alkaloideja enemmänkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

peetsters

30.5.2004 16:36

kiva kun huumeetkin on muotia. Paitsi itse en vaihtais sieniä ja hamppua mihinkään. Ne on suuria maan äidin meille luomia merkkejä, tai ei ehkä mut kivaa on. En juo alkoholia kuin muutaman drinkin korkeintaa paristi vuodessa. Ja jos ahdistaa, tai yökättää, silloin en ota!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

been_there

31.5.2004 20:20

Tervemenoa hoitoon happopäät!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Beaucup_fish

31.5.2004 23:58

Vetäkää opiaatteeja, mitä te niillä leluaineilla leikitte... Mieluiten överit, kotona piilossa, kiitos.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Goazen

1.6.2004 16:15

"Narkkarit hiiteen" "Nappi otsaan" "Joisit sinäkin vaan viinaa"

Suomessa on hirvittävän helppoa asiaan perehtymättömien tukeutua turvallisiin yleisen konsensuksen huumekielteisiin lausuntoihin. Ei tarvitse olla paljoakaan järkevää sanottavaa kunhan se vain on huumevastainen lausunto. Tämän huomaa useimmilla yleisillä keskustelupalstoilla jotka eivät aihepiiriä sinänsä käsittele. Yleensä threadin aihe on ollut se perinteinen kannabiksen laillisuusdebaatti.

Ylipäätänsäkin suomalaisessa huumekeskustelussa kaikki lausunnot jossa niitä ei suoraan vastusteta on ah niin helppo sivuuttaa perustelulla: "kyllähän nisti osaa valehdella ja vääristellä, käyttöään puolustella."

Ellet puhu huumeista vain ja ainoastaan tuomitsevaan sävyyn niin olet varmaankin narkkari. Kotiisi on syytä tehdä kotietsintä, ja työ- / opiskelupaikan menettäminen on ihan oikein puhuttuasi huumeista ilman sitä tuomitsevaa äänensävyä.

"Kokototuus" ja "faktat huumeista" ovatkin synonyymeja huumeidenvastaiselle informaatiolle. Aikamoisia tekeleitä täällä internetissä tästä aihepiiristä todellakin löytyy. Onneksi internet on siinä mielessä huumepoliittisesti vapaa ympäristö, että kyllä löytyy sitä faktatietoutta jos tietää mistä etsiä sitä.

Tämmöinen ilmiö yleensä vastaan tulee internetin keskusteluissa jossa aihetta sivutaan. Voi olla parempi todellakin jättää huomiotta nämä "happopäät tervemenoa hoitoon" ja "vetäisitte opiaatteja" letkautukset.

Onneksi Niilo tietää parhaiten.
____________________________________________________

http://www.co.jyu.fi/~np/opinions/huumehemmot.html

http://www.co.jyu.fi/~np/opinions/huumehemmot2.html

http://www.co.jyu.fi/~np/opinions/huumehemmot3.html

http://www.co.jyu.fi/~np/opinions/huumehemmot4.html

http://www.co.jyu.fi/~np/opinions/huumehemmot5.html

http://www.co.jyu.fi/~np/opinions/huumehemmot6.html

http://www.co.jyu.fi/~np/opinions/huumehemmot7.html

http://www.co.jyu.fi/~np/opinions/huumehemmot8.html

http://www.co.jyu.fi/~np/opinions/huumehemmot9.html

http://www.co.jyu.fi/~np/opinions/huumehemmot10.html

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mediasensaatio

2.6.2004 18:00

Käsitepeliä koko design. Ei noi aineet oikeesti ole tuota koskaan olleetkaan mitä jutussa väitetään.

Johdattelu on piece of keik

"designhuume", "huume", "päihde", "lääke", "kemikaali", "teollisuuskemikaali"

Suomenkielessä olisi syytä luopua tästä hölmöstä käsitteillä pelaamisesta. Vrt. eng "drug".

Päihde, on kemiallinen, päihdyttävästi vaikuttava psykoaktiivinen aine, joka vaikuttaa aivokemiaan muuttaen käyttäjänsä tietoisuuden tilaa. Päihteisiin luetaan yleisesti käytetyt päihteet, psyykenlääkkeet ja monet reseptilääkkeet.

Mitä eroa on päihteellä ja huumeella?

V: No ei sitä oo.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miravaan

3.6.2004 14:44

[LAINAUS]HUOLESTUNUT kirjoitti 22.05.2004 klo 16:00:

CITY -LEHDEN TOIMITUKSELLE:

EI VOI KUN IHMETELLÄ ETTÄ MM. NUORISON SUOSIMASSA LEHDESSÄ SUHTAUDUTAAN HUUMEISIIN TÄLLÄ TAVOIN. "BILEHUUMEET" JA "DESIGNKAMA" JA KOKO TEKSTI SAA KUULOSTAMAAN KAIKEN ASIAAN LIITTYVÄN NIIN TRENDIKKÄÄLTÄ JA SITTEN ETSITÄÄN VIELÄ HAASTATELTAVA JOKA SANOO ETTÄ "KAIKKI ON IHAN VITUN JEES VAIKKA VEDÄNKIN MITÄ TAHANSA.."

HALOO?
VIHASTUTTAA KUN KIRJOITATTE TÄLLAISTA P-A-S-K-A-A

T:huumeet on oikeasti perseestä. kokenut.[/LAINAUS]

kokenut kerran huonot hatsit vai? eikohan avoin keskustelu oo kaikkien kannalta parempi kuin salailu ja propagandan levittely? lapset vetaa essuja ja muuta nuppiinsa ilman opastusta ja informaatiota.
parempi muodostaa oma mielipide mahdollisimman laajan materiaalin pohjalta kuin spekuloida muiden lampaiden joukossa.

ihme touhua...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miravaan

3.6.2004 14:46

[LAINAUS]HUOLESTUNUT kirjoitti 22.05.2004 klo 16:00:

CITY -LEHDEN TOIMITUKSELLE:

EI VOI KUN IHMETELLÄ ETTÄ MM. NUORISON SUOSIMASSA LEHDESSÄ SUHTAUDUTAAN HUUMEISIIN TÄLLÄ TAVOIN. "BILEHUUMEET" JA "DESIGNKAMA" JA KOKO TEKSTI SAA KUULOSTAMAAN KAIKEN ASIAAN LIITTYVÄN NIIN TRENDIKKÄÄLTÄ JA SITTEN ETSITÄÄN VIELÄ HAASTATELTAVA JOKA SANOO ETTÄ "KAIKKI ON IHAN VITUN JEES VAIKKA VEDÄNKIN MITÄ TAHANSA.."

HALOO?
VIHASTUTTAA KUN KIRJOITATTE TÄLLAISTA P-A-S-K-A-A

T:huumeet on oikeasti perseestä. kokenut.[/LAINAUS]

kokenut kerran huonot hatsit vai? eikohan avoin keskustelu oo kaikkien kannalta parempi kuin salailu ja propagandan levittely? lapset vetaa essuja ja muuta nuppiinsa ilman opastusta ja informaatiota.
parempi muodostaa oma mielipide mahdollisimman laajan materiaalin pohjalta kuin spekuloida muiden lampaiden joukossa.

ihme touhua...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

metkaa

3.6.2004 18:36

Yhteiskunnan viesti huumeista politiikassa, tiedotuksessa ja valistuksessa on, kuten aikaisemmin olen todennut, hyvin yksiselitteinen ja totalitäärinen: Huumeet ovat jokaisessa tapauksessa aina vaarallisia, kiellettyjä ja paha asia. Viesti ei kuitenkaan mene aina perille. Onko vika viestissä, viestittäjässä vai viestin vastaanottajassa?

http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/val/sospo/pg/yliruokanen/

Missähän se vika oikeasti piilee?

Mitäs luulette..?

Wikipedian sanakirja - päihdepolitiikka

http://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4ihdepolitiikka

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DeaconSharpe

20.6.2004 07:53

Mä en täysin ymmärrä millä perusteella tämän artikkelin väitetään suoraansanoen "mainostavan" designhuumeita/huumeita.. Ehkä se johtuu ihmisten tottumuksista propaganda otsikoihin, tyyliin "Poltin kerran pilveä ja jäin koukkuun". Jotka Suomessa olívat vielä joku vuosi sitten ihan joka viikkoista esim. 7-päivää lehdessä. Mielestäni tämä artikkeli oli täysin asipohjainen (lukuun ottamatta käyttäjän omakohtaisia kokemuksia). Ei puhu puolesta eikä vastaan..Jatkakaa samaa mallia toimitus!! Minua ei ainakaan henkilökohtaisesti kiinnosta lukea enää yhtään jonkun kansanedustajan tilitystä kuinka paha asia esim. THC on ja kuinka siihen on niin "kovin kovin" helppo jäädä koukkuun..eikä myöskään "Aloitin hashiksesta, nyt käytän vahvoja opiootteja" (ns. porttiteoria).. "Pyytäisin vielä ihmisiltä suvaitsevaisuutta hyväksymään faktat ja perustamaan oman kantansa niiden perusteella, toisin kuin luulojen pohjalta"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Diajar

22.6.2004 16:36

Voi City minkä menit tekemään..
On ihan totta, että jollei artikkelin joka toisella rivillä muistuteta suluissa, että (huumeet ovat pahasta!) niin kyllähän se pääsee helposti lukijalta unohtumaan. Miksi huumeista puhuttaessa täytyisi painottaa juuri sitä asiaa, minkä luultavimmin kaikki lukijat parhaiten tietävät? Että (huumeet ovat pahasta!) Artikkeli oli asiallinen eikä suinkaan erinäisten syytösten mukaan mielestäni millään tavalla houkutellut kokeilemaan tai käyttämään huumeita. Vapaa ajattelu on sallittua, joten artikkelissa ei kerrottu lukijalle mitä tämän pitäisi asiasta olla mieltä. Eiköhän jokainen oman mielipiteensä asiasta osaa muodostaa ihan itsekin ja
Jokaisella olkoot oikeus omaan mielipiteeseensä. (Huumeet ovat pahasta) Tottahan toki?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Puistovahti

15.9.2004 11:59

No jos kuivattais vaikka sammakon aivot.. murskais ne ja tunkis sätkään --> polttas sen. Tulisko siitä olotiloja?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mum

24.9.2004 21:44

Luin tuossa artikkelin uusien huumeiden valtavasta lisääntymisnopeudesta. Lähdin sitten hakemaan netin kautta lisätietoa ja jouduin keskusteluihinne.

Eikö kukaan tajua, mistä tässä on kysymys? Taas kerran meitä ihmisiä käytetään hyväksi, lypsetään meiltä kaikki, mitä on saatavissa. Viedään ihmisarvoisen elämän mahdollisuus orjuuttamalla "biletyskivan" ja "muotihauskan" hetkellisellä kokemuksella. Oli kuinka oli sellainen kokemus avaa uuden maailman ja uuden kulttuurin, minkä jälkeen vie vuosia ennen kuin haluaa palata "vanhempien tylsään poroporvarilliseen arkeen". Ja millaisena ihminen palaa niiltä retkiltään, jos palaa kantamaan vastuuta menneistä ja tulevista sukupolvista. Piletys pitää ihmisen lapsena ja kama varmistaa sen. Kun on siinä tilassa, ettei pysty kantamaan vastuuta, yhteiskunnan täytyy tehdä se. Kurjistuva käyttäjä lihottaa diileriä, diileri mafioosoa. Yhteiskunta ELÄTTÄÄ käyttäjää, joka ELÄTTÄÄ diileriä, joka ELÄTTÄÄ JA LIHOTTAA mafiosoa. Ja kaiken yllä leijuu PELKO, vaikka luvattiin KIVAA BILETYSTÄ. Onko ihmisen tosiaan niin vaikea pitää hauskaa, että siihen tarvitaan oikein LÄÄKKEITÄ?
Eikö rahalle tosiaan ole parempaa käyttöä, kuin mafiosojen lihottaminen ja pelon maailman luominen?
Mistä tälläiset arvot ovat kotoisin? Voisitteko selittää minulle?

Opettajan työssäni olen tavannut 30 vuoden ajan paikkakunnan koko ikäluokan heidän ollessaan 12 - 16-
vuotiaita. Voin vakuuttaa, että tiedän kuinka innokkaita tuon ikäiset ovatkuulumaan kaupungin piletyskermaan. Hyväksyntää ja ihailua haetaan rajuilla tempuilla. Etenkin kun aikuisetkin puhuvat huumekokeiluistaan vähätellen! Nyt kun netti (ja City) ovat kaikkien saatavilla, olisi aika tajuta, että jokaisella AIKUISELLA ON AINA VASTUU MIELIPI- PITEISTÄÄN ja myös varhaisteinien maailmankuvasta, silloin kun on niihin ollut vaikuttamassa. He kun eivät tosiaan ole aivan jokainen arvostelu- ja arviointikykyisiä vielä. Kukas teistä aikuisista pitää sitten huolta siellä vanhainkodissa, jos vastuuntuntoisia aikuisia alkaa olla tosi harvassa.

Tämä VASTUU se onkin kiinnostava juttu, kun sitä ajattelee sukupolviperspektiiveistä. Mutta yksi on varmaa, ihminen pystyy kuvittelemaan tulevaisuutensa ja on kykenevä myös kantamaan iloisesti vastuunsa, sillä sehän se on juuri elämää, että on vastuuta.
Menneille ei voi kovin paljon perustaa, koska ne täytyy jättää taakseen, mutta tulevia voi vielä suunnitella ja niistä voi haaveilla. Ja vielä, mitä siitä, jos kaikki haaveet eivätkään toteudu, ELÄMÄ saattaa sittenkin yllättää iloisesti. Elämä on seikkailu. Vain, jos sen kuvittelee tylsäksi tai tarrautuu kuviteltuihin tai todellisiin pettymyksiin
on vaikea huomata pienten yllätysten merkitystä.
En kirjoita tätä siksi, että olisin saanut elää norsunluutornissa. Nytkin olen työtön, lapsellani on vaikeuksia, mies ei ymmärrä - Mutta tälläistä elämä on enimmäkseen. Kyllä minun on täytynyt yksinkertaisesti hyväksyä elämän TOSIASIAT. Ei minua helpottaisi elää valheellisessa huumassa. Totuus on ainoa vapauttaja. Me suomalaiset saisimme ottaa totena sen, että on tyhmää kieriskellä tälläisissä itse hankituissa ongelmissa, kun tietoa on saatu. Sitä paitsi, kuinka me kehtaamme antaa vetää itseämme höplästä, kun maailmassa on todellisia ongelmia hoidettavaksi ihan liiankin kanssa.

Ei ihme, että nuoret masentuvat eivätkä jaksa elää nuoren puhdasta todellisuutta, kun aikuisilla ei ole tarjota mitään parempaa kuin kaiken sallivaa ja siunaamaa "mukavapautta". Nuoret TARVITSEVAT RAJOJA JA ESIKUVIA. Onko sinussa, AIKUINEN, ESIKUVA-AINESTA?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kuosaaja

18.10.2004 02:17

huumeet on jees, meikäki vetäis salee iha joka päivä sienii ja happoo jos vaa ois rahaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NiinMut

26.10.2004 02:07

Miksi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

oooooooooooo

7.12.2004 21:39

Hauskanpidostani ja pilettämisestäni tuli merkittävämpää elämääni nähden, kun lopetin päihteet ja mietin mitä saan itselleni päihteillä hankitusta ilosta ja mitä saan itselleni ilosta joka on hankittu ilman päihteitä. Elämääni jäävät elämisen merkit ovat paljon syvempiä ilman päihteitä, siis jälkeenpäin muistan paljon yksityiskohtaisemmin miksi olin iloinen ja näin ollen saan myös myöhemmin pieniä ilon hetkiä elämääni. Päihteiilä hankituja kokemuksia ei ole näin jälkeenpäin kovinkaan monia muistissa. Kännisiä tai huumeisia päiviä ja iltoja jotka olivat loppupeleistä toistensa kaltaisia on ollut aivan liian paljon jotta niillä olisi nykyään onnellisuuteni kannalta kovinkaan suurta merkitystä (paitsi negatiivisessa mielessä)(jipijipipääonpipi). Jo aikoinaan huomasin että huumeissa hankittu kokemus ei tuntunut niin hyvältä kuin selvinpäin hankittu. Esim koskimelonnasta jäävä muistikuva on aivan erilainen selvinpäin kuin sekaisin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

loukku

30.3.2005 19:01

[LAINAUS]vittuuntunu kirjoitti 24.05.2004 klo 11:25:

nistit pitäis tappaa!!!!!!!!![/LAINAUS] Puhuu pullamössö, joka ei tajuu, et maailmassa asuu juu erilaisii ihmisii. Eikä varmaan ykskään nisti tee sitä enää niinä päivinä vahinngosta. Helpottavinta sun viästis on se, et sä kuolet ahdasmiälisyytees tietämätön maailman keskipiste!! Naurettava pelle!!!! eN USKO, ET NISTEILLÄ ON HELPPOO, MUT EI OO SULLAKAAN! LOKINPASKANKOKONEN ELÄKÖÖN HUUTO SULLE!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PSavukoski

17.5.2005 15:31

HYVÄ HYVÄ VALISTAKAA NIITÄ SAATANAN PASKAISIA TYHMIÄ NUORIA NIISTÄ HUUMEISTA! HUUMEET ON PASKAA JA NE TUHOAA ELÄMÄN! ENSIMMÄINEN HASSIS-PIIKKI HALVAANNUTTAA! HASSIS-NARKKARIT KÄYTTÄVÄT HEROIINIA JOKA PÄIVÄ SAADAKSEEN TARVITTAVAN PÄIHTYMYKSEN! JUOKAA VIINAA JA POLTTAKAA TUPAKKAA NE ON SUOMALAISEN TERVEET TAVAT! TUPAKKAAKIN VOI NAUTTIA RENTOUTUMIS-MIELESSÄ! ONNEKSI NÄMÄ OVAT KEKSITTY JOTTA OLISI TERVEELLISIÄ PÄIHTYMYSTAPOJA! HUUMEET ON PAHASTA!

Terv. Päihdevastainen P.Savukoski

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

saham0n

19.5.2005 04:52

jo ensimmäinen hasispiikki saattaa aiheuttaa heroiiniaddiktion tai vaihtoehtoisesti hitaan ja tuskallisen kuoleman jota seuraa ikuinen kidutus helvetin liekeissä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rehti-Reino

20.5.2005 23:04

Mää kokeilin kerran hassista, mutta se ei ollu mu syy. Se oli ih an kauhee juttu, paarissa sellane saatana palvojan näköne tyyppi tuli aseen kanssa ja sano että nyt josset pistä tätä kanapispiikkiä, niin ammun sua päähän. No sitten mää pistin, ja aamulla heräsin paarin vessasta. Mää oli ihan veressä, olin näköjään pistäny sen hasssis piikin nenääni. Oksentanutkin olin, tais olla kuolema lähellä. Pitäis tappaa kaikki kanapisnisstit kun ne tulee niitten piikkien kanssa paarissa uhkailemaan. Muistiki multa meni siellä paarissa, se oli varmaa sen kanapispiikin syytä. Sitten tuli flaspäk ja muistin sen saatananpalvojan joka pakotti mut pistään hasssis piikin nenään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nojatuolinatsi

2.8.2005 08:57

örhm....kylä voi tehdä kipeää jos kanabis piikillä tökitään.olin itse koukussa kanabikseen monta päivää! kyllä nuo vaaralliset huumeet kuten tupakka,kahvi ja ainakin kanabis pitäisi jo saada tiukempaan valvontaan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pliiru

9.11.2005 19:03

en ole ikinä kuullutkaan että kannabista voisi piikittää suoneen, teoriassa mahdollista, mutta cannabis on rasvaliukosta ja sen imeytyminen elimistöön on vaikeaa verisuonista, sitä poltetaan tai syödään.

ehkä sille tyypille tultiin tarjoo jotain muuta siinä piikissä ja uskoteltiin paskaa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anomitaotanu

16.11.2005 22:51

miks nÄä juttut on just tällästä oelleilyy?
ei osata kirjottaa takka käyttäytyy!

Suomen laki on sellanen että se käytännössä pakottaa käyttämään mitä ihmeellisimpiä myrkkyjä ja liuottimia luontaisen päihdevietin tyydyttämiseksi. Mitä enemmän lainsäädäntöä kiristellään, sitä pahemmaksi touhu vaan menee. On tullut itekin testattua butaanin imppaamista, kofeiinin yliannostusta, lääkkeitä viinan kerä, yskänlääkettä, mausteita ja vaikka mitä hirveyksiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Samisiili

18.11.2005 02:09

kyllähän noit tutkimuskemikaalei vois kerran testaa ei se nyt niin vaarallista ole! :P tottakai kaikki kemikaalit ja mömmöt on vaarallisia pitkällä tähtäimellä mut mä oon tällänen extreme jätkä et kaikkee pitää saada kokee.Nytki paukuis ja kello on kaks yöllä ja huomen kouluu prkl ruottiiki vielä!!!...mutta asiaan. tärkeint on et muistaa et kaikki loppu aikanaan ni sit voi testailla huumeit.pakko testaa kaikki maholliset kivat huumeet.mutta huom!! vain testaa(tosin niinhän kaikki aina sanoo että sä vaan testaat mutta sit jäät koukkuun ei pidä paikkansa kuin paskojen huumeiden kohalla ja mihin ei siis saa koskea) tähän mennessä kivoja huumeita on ollut : sienet(meksikolaiset),ekstaasi,Kannabis<3(ei enää tarvi dokaa nii paljo ku on keksitty Cannabis),LSD,kratom,LSA siemenet ainaski noi!!
mutta tietenki kaikki heroiini ja amfetamiini ja kaikki rikollisten myymät paskat huumeet mihin on tungettu kaikkee paskaa hyi hyi niihin ei saa koskee!!! :P Mutta jatkan seikkailuani tässä nautintoja täynnä olevassa maailmassa.. moro!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

laihduttaja

25.11.2005 03:36

läskit on iljettäviä. mä en ainakaan halua, että mun verovaroja käytetään läskien sydän- ja verisuonitautien hoitoon. sokeri ja hampurilaiset pitäisi kieltää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vanhaparta

19.1.2006 14:09

Päihteet on kaikki pahasta,mut ihmisellä(yleisesti) on tarve käyttää joitakin päihteitä mielihyvän saamiseksi. Itsekin nuoren/pikkupoikana käyttelin kaikkea turhaa ja oli olevinaan hauskaa. Kaikki se tyhjyys loppui kun tapasin oikean kumppanin ja saimme lapsen, tosin vieläkin mieluummin vedän pari kertaa vuodessa savut ku lähen dokaamaan tai vetämään jotain muita stimulantteja yms. mut kannattaa miettiä jo nuorena mihin ryhtyy toset sinne jää toiset palaa takasin. Olemme yksilöitä kaikki!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Johnny Boy

28.1.2006 20:04

jine
22.5.2004 14:33

Mitä paskaa mielestäsi ei ole ihmisille tarkoitettu? Jos olet kannabiksesta kyseistä mieltä, niin mitä mahdat alkoholista sanoa...
Kumpikohan näistäkin kahdesta mahtaa olla luonnovarainen ja kumpi keinotekoinen?
Ihminen on luonut alkoholin sekoittamaan pään ja kannabis on alunperin ollut lääkeaine kunnes siitä poliitikot ovat tehneet laittoman joissakin maissa. Joissain maissa sitä saakin kasvattaa omaan käyttöönsä mutta ei levittää eteenpäin. Alkoholiahan tarjoillaan joka paikassa ja kuinka moni on sen aineen takia joutunut hoitoon tai aiheuttanut joillekkin vahinkoa. Kannabis yksinään ei tiettävästi ole aiheuttanut, ellei kyse ollut jotenkin muuten sairaasta ihmisestä. Sama pätee alkoholiin, mutta kuka sen kitkee pois niiltä jotka sekoavat sen takia..? Se vasta viisasta olisikin jos alkoholi hiellettäisiin Suomessa ja kannabis laillistettaisiin. Saataisiin ihmiset rauhallisemmiksi kuin alkoholin ansiosta. Eihän se sovikkaan kaikille ja en sitä suosittele, mutta en suosittele alkoholiakaan. Itse henkilökohtaisesti tulen välillä viinasta varsin
kiukkuiseksi ja vainoharhaiseksi ja olen sitä vähentäny roimasti. Kannabiksesta on aina ollut pelkästään hyvää sanottavaa jälkeenpäin. Muisti ei ole mennyt, sosiaaliset kanssakäymiset ovat olleet positiivisia, aina yrittänyt rauhoitella kavereita jotka ovat vetäneet pelkkää viinaa ja alkoholin vaikutuksen alaisina itsetunto noussut eli ollaan niitä maailman suurimpia ja vahvimpia ihmisiä. Kannabista polttaneet ystäväni ovat aina ollet ystävällisiä ja hauskoja, jopa silloin kun itse olen ollut selvinpäin enkä ole polttanut muuta kuin tupakkaa. Siitä ei tule edes krapulaa, moraalinen voi jollekkin tulla, mutta niinhän se välillä tulee seksistäkin.
Yhteenvetona tästä kaikesta on se että Kannabis+. Alkoholi-. Ne jotka eivät ole kokeilleet eivät sitä voikkaan tajuta. Sama pätee myös ruokaan. Jotkut sanovat simpukoita ja sieniä pahoiksi jo ennen kun ovat maistaneet, niin tein minäkin. Helvetin hyviähän ne oli kun maistoi...
En suosittele kuitenkaan kannabista kokeiltavaksi mutta en alkoholiakaan. Jos on mahdollisuus kokeilla laillisesti niin se kannattaa tehdä ennen kuin alkaa tuomita kyseistä ainetta. Ottakaa siis selvää asioista ennen kuin tuomitsette. Alkoholista noin kymmenen vuoden kokemus ja Kannabiksesta noin seitsemän. Mitään haittoja en ole tähänpäivään mennessä huomannut, mutta kaikki asiathan ovat niin paljon ihmisestä itsestään kiinni.
Alkoholi on pahempi asia kuin kannabis. Olin tätä mieltä jo ennen kannabiksen koittamista ja se ei muutu minnekkään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

H.T.A.H.

23.8.2006 22:45

Vittuako valitatte HUUMEISTA, jos ette välitä HUUMEISTA. Jos en olisi ikinä narkannut, en tietäisi KUINKA PASKAA ELÄMÄ VOI OLLA. Miten voit OIKEASTI ikinä tietää mikä on valkoista, jos et ole nähnyt mustaa. Vähän niinku "Oleks liha- vai kasvissyöjä?" MIKÄÄN MYRKKY EI OLE TAPPAVA JOS SITÄ EI OTA TAPPAVAA MÄÄRÄÄ. FENTANYYLI ROCKS. Kiitos

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Huomenta-suomi paras suomi?

10.1.2007 01:15

Helevetin törkiätä lähtä mollaamaan jotaki toista ihmistä jos tykkää käyttää jotain muuta ainetta kuin alkoholia! Henk.koht asia...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Birdie88

31.1.2007 09:35

...oli miten oli ihmislaji on yksin,mutta eri asia onkin miten ottaa elämänsä askeleillaan.Helpostihan ne johtavat harhaan.KUKAAN ei ole nuhteeton...vaikka olisi päihteetön!Nykyisinhän nämä vertailu keskustelut käyvät kiivaana kun rinnakkain asettuvat viina ja piina...ellei ole yli ihminen ja mielettömän rikas!Kaikki mitä ulkoapäin sisuksiimme kulkeutuukin jättää kolosia...nyt en puhu pelkästään aineista vaan kaikesta mikä toimii ärsykkeinä reseptoreihin.Yksi johtuu yhdestä tietoisesti tai tiedostamatta!Ihminen on yksinäisyytensä lisäksi helposti johdateltavissa.
uskonnot,-politiikka kiihkonta.Nuoralla tanssia.Päästä pisteeseen on pitkä kulkea neulasilla tai silkin hivelemänä.Älkää suinkaan välittäkö tästä.Sisältö oli itsestään selvyyksiä ladeltuna...kuten moni muukin asia elon kulkueessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

plzx

18.2.2007 22:39

Voi helvetti opettelisit nyt edes kirjoittamaan suomen kieltä. Aivojen käyttäminen on myös suotavaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

browneyedgirl_

11.10.2007 11:19

Mä en oikeen ymmärrä sitä et jos kerta huumausaineita on niin "järkevä" ja kiva käyttää, niin miksi vieroitushoitopaikkoihin on niin kova jono?
Kannattaako oikeasti edes kokeilla huumausaineita?
Kunnon hikinen juoksulenkki tms. on parasta huumetta ja antaa hyvät fiilikset! =)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jeeeeesus

13.2.2008 22:32

uskonto on oopiumia kansalle...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lama sabaktani?

18.2.2008 20:55

huumeet ovat pahasta niiku kaikki muutkin päihteet. mutta kannattaako niitä kokeille ? jos et kokeile nii jäät ilman tietoa mitä ne tekee ja mitä ei, mutta jos kokeilet kaikki tulee kerralla selväksi(tai sitten et tule enää ikinä selväksi,mut se on toinen juttu). itse pidän mieleni auki muutenkin paljon muullekin kuin huumeille, kerranhan täällä vaan eletään ,joten kannattaako elää täysillä vai miettiä sit vanhana että ois pitäny sitä ja tätä tehdä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-..-

26.4.2008 17:23

teistä suurin osa tiedä näistä asioista juurikaan mitään mutta silti jauhatte paskaa täällä niinkuin asiantuntijat haha.. säälittävää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Diagnoosi sydänkuolema

14.8.2008 18:01

Erm. Ottakaa tota lakkaa juu(tai gammaa). Älkäkää alkako puhumaan olit harkitsematon annosten bla bla suhteen. Olin kemuissa ja sydän pysähty tosta paskasta. Jos nään jonkun äpärän tuolla ojentamassa sitä 15v vanhoille ym. ihmisille. Meen vetää himo avarin. Vetäkää ihan mitä muuta tahansa(JOS ON PAKKO) ja en oo käyttänyt mitään 6 vuoteen. Elämäntapa
kusettaja kusettaa itteensä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joni Koskimaa

12.9.2008 19:38

Trendihän on selkeä: mitä useampi aine kielletään, sitä useampi kokeellinen kemikaali tulee niiden tilalle. Väittäisin, että kieltolakipolitiikka on suoraan vastuussa liki jokaisesta kokeellisen kemikaalin aiheuttamaan kuolemaan. Mikäli huumeidenvastainen sota vain lopetettaisiin, olisi markkinoilla ainakin tavaraa, jonka vaikutukset niin hyvässä kuin pahassakin olisivat tiedossa. Tämän takia kysyntä vastakeksitylle, terveysvaikutuksiltaan tuntemattomalle moskalle pienenisi radikaalisti.

Miksi kukaan ei suostu näkemään tätä todellisuutta? Onko huumevastainen propaganda syövyttänyt aivomme piloille? Ihminen on aina päihtynyt ja tulee aina päihtymään niillä keinoin mitä on saatavilla. Rajoittamalla tunnettujen aineiden saatavuutta lakiteknisillä esteillä luodaan uusi markkinarako uusille kemikaaleille.

Tuntuu vaikealta uskoa poliitikkojemme todella olevan näin sokeita. Aina voi tietenkin toivoa, että he olisivatkin tosiasiassa niin älykkäitä, että käyttäisivät nistejä koekaniineina uusille kemikaaleille tällä tapaa. Tämä tosin lienee turha toivo, kun tarkkailee hetken eduskuntamme toimia. Heillä ei olisi älyä moiseen kieroiluun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rafs

9.12.2008 18:14

ööh, lakka itsessään on helvetin vaarallinen, mutta silti vain huume :) huumeista tehdään maailmassa vain liian vaarallista kuvaa, todellisuudessa järkevästi käytettynä ja asiasta tietoisena, et sinä näihin kuole :) omassa päässä se vika on jossei osaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Monnie23

9.4.2009 19:29

Frendi kuoli just tohon lakkaan. Älkää helvetti menkö ottaa sitä...Jokaisella kerralla ottaa mahdollisuuden kuolla. Elämä on lahja. Kukaan ei noiden sisältöö ja vahvuuksii mittaile...Mutt ei oo täällä enää kuulemass tätä saarnaa....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dogodoo

22.5.2011 22:13

Vetäkää deelei, dissoi ja pajarii (tai sitten älkää). Ne on potentiaalisesti hyödyllisiä, eikä kovin vaarallisia. MDMA (essot) on ehkä jees, riippuu et onko sitä mahollista vetää ilman et kärtäis päätä (ilmeisesti antioksidantit ja pitkät tauot käyttökertojen välillä mahollistais tän.)

Ja jos tulee psykoosi (suht. harvinaista noil substansseil), menkää avoimeen dialogiin eikä vitun perus lataamoon syömään vitun nappeja. Avoimes dialogis psykoosist jopa voi saada hyötyäkin irti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JokuTyyppi

29.3.2012 17:10

Elämä on täyttä paskaa, huumeet sentään tuo jotain iloo tähän helvettiin.
parempi vaan että huumeet tulisi lailliseksi Suomeen .

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi