Ottaako alapäähän? Feministinen kiroiluiltama tulee taas

Perkeleen patriarkaatti!

Entisen kansanedustaja Rosa Meriläisen ja tutkija Saara Särmän johtama Feministinen ajatushautomo Hattu järjestää Helsingissä kiroiluiltamia. Yksi tapahtuma on ehditty jo nähdä menestyksekkäästi Brysselissä asti. Tarkoituksena on purkaa kanssafeministien kanssa paineita ja tietysti kiroilla.

Sture 21 -anniskeluravintolassa kuullaan torstaina 23. marraskuuta Vitun internet -teemainen kiroiluilta, joka ottaa kantaa naisten kokemaan verkkovihaan. Samassa paikassa on myynnissä tuoretta Vihan ja inhon internet -sarjakuvakirjaa. Esikiroilijoina kuullaan muun muassa Maryan Abdulkarim, Anni Saastamoinen sekä Hatun johtajat Rosa Meriläinen ja Johanna Vehkoo. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Ajatushautomo Hattu esittää myös Tue naista netissä -kampanjansa tiimoilta, että sukupuoli tulee lisätä rikoslakiin viharikosten koventamisperusteeksi. Moni nainen on pettynyt tehtyään rikosilmoituksia verkkohäirinnästä, jotka eivät johda mihinkään. Verkossa tapahtuneista uhkailuista ja vakavasta häiriköinnistä huomattava osa jää piiloon, eikä tätä naisiin kohdistuvaa rikollisuutta tilastoida mihinkään.

“Verkkovihaan tulee kuitenkin puuttua myös yhteiskunnan taholta. Nykytilanteessa naisiin ja naisoletettuihin kohdistuva sukupuolittunut verkkoviha jää usein tutkimatta, koska sukupuoli ei ole rikoslain mukainen koventamisperuste”, Hatun tiedotteessa kerrotaan.

1 kommentti

Jormadickjohnson

23.11.2017 13:57

Kyrpii tämmöinen jatkuva miesviha.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi