Ensimmäinen työpäivä takana

  • Claudina

Sunnuntaina odotin jo malttamattomana seuraavaa päivää, sillä silloin aloittaisin työni uudessa työpaikassani, Vantaan Antikvariaatissa. Sinä yönä nukuin erittäin huonosti, mutta en suinkaan jännittämisen vuoksi. Anssilla oli ollut töissä iltaviikko viime viikolla, joten paluu aamurytmiin on minullakin aina vaikeaa. Nukuin noin muutaman tunnin ja meinasin nukkua viimeisen herätyksen ohi. Nousin ylös kutakuinkin väsyneenä ja tein pakolliset aamutoimet. Minun oli pakko juoda kahvia, vaikka olenkin lopettanut sen litkimisen. Aamu kului silti hitaasti, sillä odotin työpäivääni niin kovasti. Puoli kymmeneltä kipusin polkupyöräni selkään ja ajoin rivakkaa vauhtia kohti myymälää. Nautin aamun viileydestä ja raittiista ilmasta. Tuntui mukavalta, kun vihdoinkin oli syytä herätä aikasin aamulla. Astuin sisään takaovesta ja pian myymälän puolelta työhönopastajani pyyhälsi paikalle tervehtimään minua. Hän näytti minulle työntekijöiden tiloja ja mihin voisin jättää henkilökohtaiset tavarani. Myös varakengät olisi suotavaa olla mukana, sillä talvella varsinkin on ikävää tehdä töitä paksuilla kengillä. Jätin laukun pukuhuoneeseen ja eväät pistin jääkaappiin. Seurasin työhönopastajaani varastossa ja hän kertoi ja näytti missä kaikki tarpeelliset tavarat säilytetään. Sitten astuimme myymälään. Haimme kassan ja hän näytti, kuinka kassakone toimii. Onneksi tämä kassakone on yksinkertaisempi kuin ruokakaupoissa. Mutta asiakkaita on kuitenkin huomattavasti vähemmän. Tunsin oloni helpottuneeksi, sillä tutustuminen kassatyöhön aina hieman jännittää. Sitten oli aika aloittaa myymälän aamurutiinit. Tämän viikon aikana tulen perehtymään perusrutiineihin, ylläpitojärjestelmään ja tallentamiseen, kassakoneeseen ja korttimaksuihin, pakkaamiseen ja postimaksujen määrittämiseen, tilauksiin vastaamiseen, infotilauksiin sekä muihin myymälään kuuluviin tehtäviin. Aluksi tiedon määrä tuntui järjettömältä, mutta onneksi pian huomasin asioiden olevan hyvin yksinkertaisia. Muutaman viikon päästä minun on suunniteltu olevan yksin myymälässä muutamia tunteja. Saa nähdä saanko potkut heti silloin!

Ensi viikolla myymälässä aloittaa työnsä myös toinen henkilö. Itsehän olen jo varsinainen konkari silloin! Oli harmissani työpäivän päättyessä. En olisi halunnut lähteä kotiin. Sain kuitenkin tämän viikon työvuorolistan. Torstaina olen vapaalla ja lauantaina teen viiden tunnin työpäivän tutustuen lähinnä kirjojen tallentamiseen. Muutama iltavuorokin on tulossa. Olen jo nyt rakastunut työpaikkaani. Työkaverit ovat mukavia ja viihdyn heidän seurassaan. Odotan innolla sitä hetkeä kun osaan jo asiat paremmin ja pääsen höpöttelemään asiakkaiden kanssa! Ja voi sitä ihanaa vanhojen kirjojen tuoksua! Kirjatoukka-Piia kuittaa tältä erää! Oikein hyvää huomenta ja mukavaa päivänjatkoa kaikille!

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:45

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus