Elokuvia joista kommunistikin tykkää

  • Kimmo Laakso

Kyseessä on outo juttu. Kenenkään ei vielä tähän päivään mennessä ole onnistunut selvittää miten slovenialaisen filosofin onnistuu houkutella puhetilaisuuksiinsa yleisöä kuin hevibändin keikalle 1980-luvulla. Eikä vain Lontoossa. Minne tahansa hän menee me nostamme kädet ilmaan.

Slovenialainen filosofi on myös kommunisti. Se tekee hänen suosiostaa entistä käsittämättömämpää. Mutta slovenialaisen filosofin rock-asenne selittää osan hänen viehätysvoimastaan. Ei ihme että hänellä on lempinimi: filosofian Elvis.

Slovenialaisella filosofilla on paha ässävika. Voin kuvitella miten isot pojat kiusasivat häntä koulussa. "Puhu äläkä sössötä."

Filosofian tarkoitus slovenialaisen filosofin mukaan on herättää "epäuskoa auktoriteetteja kohtaan" Meidän pitää välttää vasemmistolaista "feikkisolidaarisuutta".

Slovenialainen filosofi on varmuuden vuoksi hiukan ilkeä. Hän väittää että yritys hätyytellä kärpäsiä laihojen afrikkalaisten ympäriltä on vain eräs rasismin muoto.

Hän kutsuu sitä humanitaariseksi rasismiksi.

"Vihaan opiskelijoita. He ovat tyhmiä kuten suurin osa ihmisistä. " hän sanoo.

Naurua.

Samalla kun kirjoitan tätä blogia istun tuhatpäisen lauman joukossa Lontoon keskustassa joka osoittaa vallattomasti suosiotaan slovenialaiselle filosofille. Yleisö on puhjennut nauramaan filosofian Elvikselle vitsille.

Seuraavaksi slovenialainen filosofi näyttää pätkän lempielokuvastaan Sound Of Music.

Tämä kohtaus jossa abbedissa laulaa nunnalle "climb every mountain" leikattiin alunperin pois virallisesta kommariversiosta. Slovenialaisen filosofin mukaan ratkaisu perustui sensuuriin.

Tovereiden ei ollut hyvä nähdä kapitalistista kiiltoa abbedissan silmissä joka kehoitti pitämään jumalan jalassa ja housut korkeintaan mielessä jos sielläkään.

Mutta silti slovenialainen filosofi ei usko että kapitalismi on lähempänä ihmisluontoa. Se ei ole erektiossa oleva 45cm penis. Slovenialaisen filosofin mukaan me emme ole synnynäisesti ahneita. Slovenialaisen filosofin mukaan kommunismilla on edelleen tehtävä maailmassa. Sen on otettava mallia kristinuskosta joka tappoi jumalan jo 2010 vuotta sitten.

Maailmassa on kolme kovaa K:ta. Kapitalismi, Kommunismi ja Kristinusko. Slovenialaisen filosofin mukaan Kapitalismin eroottinen sädekehä perustuu systemaattiseen paskanjauhantaan. Kapitalismi on luokan kovaääninen poika joka neitsyyttään peitelläkseen on harrastanut seksiä luokan jokaisen tytön kanssa.

Kristinusko taas väittää ettei ole harrastanut seksiä kenenkään kanssa. Todellisuudessa hän on nainut kaikkia.

Slovenialaisen filosofin mukaan Kristinuskon suosio perustuu juuri tähän kaksinaamaisuuteen ja salailuun on eräs versio systemaattisesta paskanjauhannasta.

Slovenialaisen filosofin nimeä on mahdoton kirjoittaa. Tätä blogia varten olen päättänyt kutsuta häntä vain slovenialaiseksi filosofiksi koska hänen nimensä sisältää merkkejä joita en löydä läppäristäni.

Pyydän häntä kirjoittamaan nimensä vihkooni.

slovenialainen filosofi kirjoitti nimensa vihkoon lontoossa
slovenialainen filosofi kirjoitti nimensa vihkoon lontoossa

Kysyn häneltä hänen lempielokuvastaan. Hän on nimittäin tunnettu elokuvien ystävä ja tulkitsija. Slovenialainen filosofi aloittaa lauseen.

"Eräs....tsori mun täytyy mennä."

Yhtäkkiä näen kuinka slovenialainen filosofi häipyy. Tolpan takana kommunisti kättelee brittiläistä aristokraattia. Kuuluisa näyttelijä Ralph Fiennes on saapunut yllättäen morjestamaan kaveriaan slovenialaista filosofia.

"Hei Slavoj, kuis panee" hän kysyy ja taputtaa frendiään olkapäähän.

Ne jotka jonottavat nimikirjoitusta slovenialaiselta filosofilta näyttävät hetken kärsimättömiltä. Joku soittaa kännykällä tyttöystävälle ja kertoo että tilaisuus venähtää.

"Arvaa, vitun Ray on täällä" kuuluu lause.

Palatessaan pöytään slovenialainen filosofi paljastaa että on tehnyt yhteistyötä Ralph Fiennesin siskon Sophien kanssa ja julkaissut BBC:lle minisarjan nimeltä Pervert's Guide to Cinema.

Paras elokuva minkä olet vähään aikaan nähnyt?

"Still Life. Kiinalainen elokuva. Laita se Googleen," slovenialainen filosofi sanoo.Hänen ilmauksessaan "laita se Googleen" on jotain noloa.

Mitä Ralph täällä tekee?

Slovenialainen filosofi alkaa estoitta puffata aristokraattisen ystävänsä viimeistä elokuvaa. Sen nimi on Coriolanus. Kyseessä on Fiennesin debyyttiohjaus. Siinä on poliittinen sanoma mukana.

"Erittäin rehellinen juttu" hän kehaisee.

Kirjoitettaessa soi Nebula: Charged

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi