Kurttuisten action-setien paluuta odotellessa

  • Kimmo Laakso

Jokin aika sitten eksyin Arnold Schwarzeneggerin kotikylään Itävallassa. Syy ei ollut, että eteläkorealainen Kim Jee-woon on saanut valmiiksi Schwarzeneggerin tämänkertaisen "paluuelokuvan" The Last Standin. http://www.littlewhitelies.co.uk/theatrical-reviews/the-last-stand-23044#trailer

Niin, onhan siitä edellisestä "paluusta" kulunut jo kymmenen vuotta.
Olin ihan tavallinen turisti, halusin nähdä minkälainen ilmasto kasvattaa lihaksikkaita miehiä. Siis näitä robottimaisia troglodyyttejä, jotka hytkyvät konekiväärin tahdissa luoteja ejakuloiden.

Kyse on siitä, mitä toisinaan nimitetään macho-fasismiksi. Ajatellaan Ronald Reagania, muukalaiskammoisuutta. Siis eräänlaista oikeistofantasiaa jossa ääri-isänmaallinen sankari ottaa ohjat. Tarvitaan aina oleskeluyhteiskunnan luuseri, pelkuri ja petturi, jotta TOSI MIES voi pistää hommat järjestykseen.

Minusta tämä juonikaava on tuttu oikeistolaisesta politiikasta. Sielläkin aina joku haluaa tehdä mitä miehen täytyy, -kun muissa ei ole munaa kantaa vastuuta.

Jos tämä kuulostaa so 1980's -meiningiltä, niin voin sanoa että kurttuisten action-sekopäiden paluu-reseptin keksi Schwarzenegger. Silloin oli vuosi 2003. Kun Terminatorin paluusta tuli menestys Arnoldin 55 ikävuodesta huolimatta, tuottajat huomasivat ettei ikä estä ihailemasta TOSI MIESTÄ. Hänellähän ei oikeastaan ole ikää - hän on meidän kollektiivinen fantasiamme.

Ja sitten, kolme vuotta myöhemmin Stallone palasi Rocky Balboana. Ja samaa vanhan pierun paluu-kaavaa ovat noudatteneet myös Harrison Ford, Bruce Willisistä puhumattakaan.

Tasaisin väliajoin, taas kerran, aina uudelleen. Kunnes kuolema meidät erottaa.

Muuten, Itävallassa syödään paljon sianlihaa. Eurostatin mukaan kun katsotaan kulutusta henkilöittäin ja kilomäärittäin Itävallassa ja Suomessa sianlihan kulutus näyttää olevan suurta. Olemme maailman suurimpia siansyöjiä.

Ilmeisesti vain Tanska ja Espanja ovat meitä edellä.
Mutta miksi ei ole suomalaistaustaisia toiminnan miehiä? Sellaisia kunnon sinivalkoisia homokammoisia pyssynheiluttelijoita?

Mutta ei lihansyönti ehkä sittenkään ole kovan jätkän takuu. Jostain syystä kasarilihakasoista tämä comeback vaikuttaa hiukan autenttisemmalta:

http://www.youtube.com/watch?v=OzcvSoCqq1w

Kirjoitettaessa soi Euroboys: Soft Focus

2 kommenttia

Anonyymi

25.1.2013 16:31

munaton ja hartiaton tuulen nussima vinkuheinävässykkä se taas kateuksissaan kirjoittelee mukanäppäriä latteuksia. Koitahan Kimmo-poju miehistyä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

27.1.2013 15:28

Odotan Lara Croftin paluuta 30 vuotta vanhempana

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi