Naisten Grammyt

  • Juhani Sirén

Eilen oli Los Angelesissa monta onnellista uuden gramofonipystin omistajaa, kun vuosittaiset musiikkialan Oscarit, Grammy-palkinnot menivät jakoon.

Media on suitsuttanut gaalan jälkeen naisten esiinmarssia, eikä turhaan. Beyoncé teki naisartistien historiaa pokkaamalla kerralla peräti kuusi pystiä. Eikä 20-vuotias countrypoppari Taylor Swift kauaksi jäänyt neljällä voitollaan. Naisten menestystä siivittivät myös Lady Gagan ja Rihannan kahdet palkinnot.

Mutta vaikkei Taylor Swift eniten palkintoja saanutkaan, niin hän on näistä naisista mielenkiintoisin tapaus, sillä mimmin ura on kestänyt vasta neljä vuotta ja siinä ajassa hän on muun muassa noussut musiikkibisneksen historiassa kaikkien aikojen digimyyntitilastojen kärkeen lähes 25 miljoonan digitaalisen biisin myynnillään.

Lisäksi Swift oli USA:n myydyin artisti vuonna 2008 (vaivaiset neljä miljoonaa levyä) ja hänen viimeisin levynsä Fearless notkui Billboard 200 -listan kärjessä huimat 11 viikkoa. Viimeksi moinen on tapahtunut ihme on tapahtunut vuonna 2000.

Jottei nuorella naisella ihan kusahda kusi kupoliin, niin täytyy muistuttaa, että 11 viikon kärkipositiosta on vielä pitkä matka Billboardin all time -kärkisijoille.

Esimerkiksi kaikkien aikojen ykkösviikkojen hopeasijasta pitää kiinni Grammy-gaalassakin ansaittua huomiota saaneen popin kuninkaan, Michael Jacksonin, Thriller-levy 37 listaykkösviikollaan.

Mutta mikäs kärjessä viipeltää? Kyllä se taitaa olla West Side Storyn soundtrack, joka hallitsi Billboardia peräti 54 viikkoa 1960-luvun alussa. Sitä ennätystä ei hevillä rikota.

Lisää Grammya täältä:

http://www.youtube.com/thegrammys

Kirjoitettaessa soi Asa & Toverit: Eurovitunviisu

1 kommentti

Anonyymi

2.2.2010 10:21

Aivan täyttä paskaa mistä palkinnot jaettiin. Juuri yhdelläkään noista "artisteista" ei ole yhtäkään biisiä, joista heidät muistettaisiin kymmenen vuoden kuluttua. Ei ole madonnaa, ei arethaa, ei edes Dolly Partonia tuossa joukossa.

Tusinatuotettua jenkkiniekutusta. Kieltämättä ammattitaitoista, radioon sopivaa taustahälyä. Tunteetonta tuottamista, suurella rahalla promottua huttua. Kierrätysmelodioita mutta niin helvetin ylituotettua äänimassaa että se kuulostaa "hyvältä".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi