Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2006.

Darwin ja Ilmakitaran soiton Australian finaali.  1

Toissa iltana oli siis Ilmakitaran soiton Australian finaali ja voittaja paas Suomeen MM-kisoihin. Ilta oli suht kostea(aamu kuuteen)... ja kankkunen seuraavana paivana megalomaaninen. Mun mielesta paras ei voittanut, mutta kovan luokan esiintyja on saapumassa Suomeen. Lahes kaikki esiintyjat oli naula paassa ja lavalta tippumiset oli todellla lahella. Yks kaveri paatti heittaa takaperin voltin ja tuli naamalleen alas. Onneks oli sen verran kannissa, ettei sattunu pahemmin. Olin baarissa Columin(irkku) ja Nickin(germaani) ja molemmat hyyty ja kolmen aikaan. Amatoorit... Jatkettiin iltaa hostellilla jenkin, jonkun germaanin ja abon kanssa. Germaani oli todella arsyttava jatka ja sen kommentit aboista ja abojen kultturista sai jokaisen lasnaolijan sapen kiehumaan. Se abo ilmotti, etta jos germaani tulee lahellekkin hanen maataan niin se saa keihaasta. Aika jaatavaa...
Lauantai menikin sit kankkusta parannellessa uima-altaalla. viela illalla olo oli sellanen, etta paatin jaada nukkumaan bilettamisen sijasta. Musta on tullu vanha...
Tanaan suunnitellaan ens viikon reissua viidakkoon. 4WD hurjastelua, vesiputouksia ja krokotiileja. Siita tulee viel hauskaa!


Road trip: Adelaide-Alice Springs-Darwin  2

10 paivan Road Trip takana ja nyt hikoilen Darwinin +32 lammossa. Masentavaa, eiko? Reissasin kahden germaanin, joista toinen ei puhu kunnolla englantia ja toinen paatti olla pilvessa ekat 5 paivaa, sen jalkeen kun melkein kolaroitiin auto Adelaidessa. Nick(auton omistaja ja heikko englanti) paatti 3 kaistaisella tiella yht'akkia kaantya vasemmalle oikealta kaistalta. Sano vaan, etta " I no here, I do what I want". Saikaytti hivenen ja torvi konsertti oli korvia huumaava... No paastiin kuitenkin turvallisesti jatkamaan matkaa. Eka yo vietettiin motellissa, Port August:ssa. Tosi kuollut kaupunki. Seuraavana aamuna jatkettin matkaa kohti pohjoista ja paatettiin koukata hiekkatien kautta. Matkaa eramaahan ja hiekkatielle oli kuitenkin sen verran matkaa, etta jouduttiin jaamaan yhdeksi yoksi Roxby Downs nimiseen pikku kaupunkiin. Siel oli edessa eka teltta yo. Siina vaiheessa kun piti laittaa teltta pystyyn niin osoittatui, etta "teltta" jonka ostin Adelaidesta olikin aurinkohuone, eli pelkat seinat! Gringoa on kusetettu!!!! Ei auttanu muu kun lahtea ostamaan uus teltta. Join muuten pari kaljaa sen jalkeen... Seuraavana aamuna paastiin sit eramaahan ja hiekkatielle. Enpa oo vahaan aikaan syony niin paljon hiekkaa... Yoks jaatiin William Creek nimiseen metropoliin(asukkaita 12). Sielt loyty kuitenkin ihan huippu baari mihin jengi on jattany kayntikortteja, kuvia, luottokortteja... jne. Tietysti munkin piti jattaa kuvani sinne. Nyt se roikkuu yksissa rintsikoissa heti baaritiskilla. Seuraavana paivana otettiin Nickin kanssa maisemalento pienkoneella kattelee nahtavyyksia. Matka jatku sen jalkeen Cooper Pedyn kaivoskaupunkiin, missa kaytiin kiertelee kaivoksia. Suht tylsas paikka. Kiinnostavaks sen paikan teki se, et Nick oli unohtanu lompakkonsa lentokoneeseen William Creekissa! Cooper Pedysta matka jatku Ayrs Rockille ja Kings Canyonille eli pakolliset nahtavyydet on nyt sit nahty keskisessa Australiassa. Pari yota nukuttiin siis teltassa ennen kun paastiin Alice Springsiin ja kunnon punkkaan. Mina ja Reiner(pilvi) juopoteltiin suoraan pari paivaa siel. Hyva yoelama... ;) Alicen jalkeen pojilla rupes olemaan kiire jo kohti Darwinia, kun molemmat germaanit rupes olemaan rahattomia. Pari yota teltassa matkalla ja jalka suorana kohti Darwinia.
Nyt ollan siis Darwinissa ja valmistaudutaan illan viettoon. Taal on ilmakitaran kansallinen finaali ja voittaja paasee Suomeen MM-kisoihin. Hauska ilta tiedossa!


Adelaide.  3

Taas on pari paivaa menny hujahtaen... Torstaina kaytiin Columin(irkku) ja Judyn(60+) kanssa Immigration museossa. Oli yllattavan mielenkiintoinen, varsinkin kun Judy kertoi historiaa vahan toisin ja selitti hirveesti eri salaliitto teorioita. Pikkusen hoyrahtany vanhempi rouva... Museon jalkeen sit taas torille etsimaan Skippya ja loytyhan sita! Kenguru on ihan helvetin hyvaa... Illalla sit kokattiin viiriaista ja kengurua. Sit olikin aika taas lahtea radalle. Yksityiskohtia siita mita baarissa ja sen jalkeen tapahtu niin en kerro... IPO 0. Seuraavana aamuna kun olin selviytynyt takas omaan huoneeseen lahdin kattelee lisaa kulttuuria ja nahtavyyksia. Vankilamuseo kohteeks. Tiesitteko, etta Australiassa hirtettiin jengia viela 1964? Kankkuspaivan museo turneen jalkeen taas vaihteeks kiertelee ympari markettia. Siel on niin paljon kaikkia herkkuja, et siel voi helposti viettaa koko paivan. Ostin muuten taas kengurua. Iltsella taas pari bissea. Siina kun istuttiin iltaa, juttelin yhen saksalaisen kaverin(Nicky?) kanssa Ausseista ja reissaamisesta. Ja kun tuli ilmi, ettei mul oo minkaan nakosia suunnitelmia, niin kaveri kysy jos haluun lahtee ens viikol Alice Springsiin autolla. Road Trip, sehan passaa mulle. Siispa maanantaina tai tiistaina tien paalle. Ainoo ongelma on ettei meil kummallakaan oo kansainvalista ajokorttia. Toivottavasti ei tormata poliiseihin tai jos tormataan niin taytyy leikkia tyhmaa turistia... Semmosta.


Adelaide...  2

2 paivaa mennyt aika sumussa... Eka paiva Adelaidessa kiertelin ympari kaupunkia ja tietysti ilman karttaa. Seuraus: hukassa jossain laitakaupungilla ja eika hajuakaan missa pain. Ei muuta kun paikallinen Simonen alle ja takasin hostellille. kyyti makso 3,70 AUD joten eipa ollut hirveen pitka kyyti. Kuskin ilmekin kerto kaiken... Illalla muutama bisse skottien ja saksalaisten kanssa ja kolmen aikaan nukkumaan. Seuraavana paivana myohainen heratys ja aamupalalle. Juteltiin siina sit Judyn(60+ vahan vanhempi rouva ;0) kanssa maailman menosta ja hanpa paatti ottaa mut hoiviinsa ja lahti nayttamaan paikallista marketti kulttuuria. Paatettiin tehda ruokaa illalla yhdessa ja niinpa ostettin haita, viiriaisia, jotain ihme makkaraa mista mulla ei oo vielakaan hajua, ja muita tyko tarpeita. Kahden paivan sapuska makso 6 euroa. Ei paha. Tanaan olis tarkotus ostaa viela kengurua viiriaisen kanssa. Illalla sit kokattiin haita valkosipuli kastikkeessa, suosittelen lampimasti kaikille! Luonnollisesti iltasella sit muutama bisse sekalaisen seurakunnan kanssa. Tanaan Judy vie mut kattelee Adelaiden nahtavyyksia. Musta on tullut rattopoika... :)Illalla olis taas bileet... Ma en jaksa!


Adelaide!  1

Melbourne on siis vaihtunut Adelaideksi. 11 tuntia yota vasten bussissa ai oo mitaan herkkua. Melbourneen liittyen viela yksi juttu, kuinka maailma voi olla pieni. Tapasin ekat suomalaiset tan reissun aikana. Tietysti tytot olivat helsingista ja tietysti Laajasalosta! Eika siina viela kaikki, toinen tytoista osottautu Veltsun siskon kaveriks. No se siita.
Buukkasin hostellin viikoks taalta ja tahan asti taa vaikuttaa oikein mukavalta paikalta, ainakin vastaanotto oli sen mukainen... ;) Illalla olis jonkinlaiset bileet... Hirveesti tas kaupungis ei oo mitaan nahtavaa, joten enkohan ma keskity bilettamiseen... Joitain viinitiloja tas on lahella, joskohan nyt paasis maistelemaan...


Melbourne....  1

Rankka vloppu takana... Perjantaina kavin taas tutustumassa aussifutiksen ihmeelliseen maailman ja tietysti pubissa. Nyt ma rupeen jo pikkusen paasee jyvalle... Lauantaina sit tutstuin toiseen hienoon lajiin nimittain Backyard Cricketiin! Kyseiseen lajiin kuului olennaisena osana olut ja erilaiset 'viihdykkeet' :) tata pelia suosittelen Suomeen. Se on kyl sit vahan niin ku poikien peli...Tanaan sit nokka kohti Adelaidea.


Pikku pikku pingviinit!  1

Nyt ne on sit bongattu. Tuhannen kpl maailman pienimpia pingviineja rantautu ja kipitti pusikkoon tekemaan... No mita nyt pusikossa ikina tehdaankin... Koko eilinen paiva meni niita odotellessa ja muuta en sit paljoa tehnytkaan. Tanaan siis takas Melbourneen kattelee josko mun automaatti kortti ois tullu... Huomenna sit Suomi kohtaa Australian Backyard Cricketissa. Me on havitty taa pewi...


Philip Island.  2

Mul on perse kipee eilisesta pyorailysta. Ei sovi tallaiselle dynaamiselle diskovartalolle. Matkaa tuli kuta kuinkin 25km. Tietysti vetta tiputteli koko paivan pikku hiljaa ja kevyt vastatuuli. Mita muuta sita voi toivoa pyoraretkelle? Kavin Koala Conservation Centerissa kattelee kun ne pikku karvapallot kiikku puussa ja meinas tippua tuulen voimasta. Tiesitteko, etta klamydia on yleinen koaloiden keskuudessa? No nyt tiedatte. Koala keskuksesta polkasin sitten toiseen pikku elaintarhaan, missa elukat juoksenteli vapaana. Sielta ma loysin elukan minka vois ottaa kotiin, nimittain Vompatin! Mahtava elukka!
Heitin viela pienen lenkin pyoralla ja suunnittelin sita viinitilaa, mutta saa rupes olee jo suht hanurista, etta palasin takas hostellille. Pyoraa palauttaessa kysyin respan tytolta, etta mita taa lysti maksaa, niin vastaus oli ette ei sulle mitaan. Poikamainen charmi pelaa siis taallakin...
Ai niin niita pingviineja en paassyt vielakaan kattelee kun myrsky pukkas paalle. Tanaan on viimeinen mahdollisuus. Huomenna takas Melbournen rientoihin.


Philip Island....  1

Tulin siis eilen tanne Philip Islandille kattelee pinguja. Saapumiseni kuitenkin tapahtui niin myohaan etten kerinnyt kattelee pikku pikku pingviineja.
Aamulla kun lahdin Melbournesta kaikki vaikutti hyvalta. Herasin aikasin ja ajattelin etta nyt paasen hyvissa ajoin pelipaikalle. Automaatti korttini olisi pitanyt saapua jo maanantaina, mutta eipa ollut tullut. Siispa jain odottelee postin saapumista hostellille. No posti tuli vasta 11.20 ja siina vaiheessa olin jo pahasti jaljessa aikataulusta. No eipa ollut postin mukana mun korttia! Hostelli oli buukattu tayteen,joten en voinut jaada sinnekkaan yoks. Sovittiin hostellin omistajan kanssa, etta kayn kyselemassa korttia loppuviikosta. Siispa kohti Pingviineja. Paikallis junalla ensin paikkaan nimelta Frankston(vahan kuin Kontula) ja siita sit toisella junalla paikkaan nimelta Stony Point. Stony Pointista lautta Philip Islandille. Ensin jouduin odottamaan junaa Frankstonissa tunnin ja sit kun paasin junaan niin jain vaaralla pysakilla pois. no onneks Stony Point oli seuraava kyla,enka joutunut kavelemaan kuin n.2km rinkan kanssa. Sit tietysti, kun paasin lauttarantaan niin odottelin 1,5h... Ja kun vihdoinkin paasin Philip Islandille oli ne pikku perkeleet menny nukkumaan!!! Oon onneks pari kolme paivaa taalla, joten ehka kerkiin naha ne. Tos on kyl aika pahasti yks viinitila vieressa... Yks hyva homma on kun matkustaa sesongin ulkopuolella: Sain mokin hostelli punkan hinnalla!!! ei huono. Nyt taytyy lahtee vuokraa polkupyora ja kattelee vahan maisemia... VIINITILALLE!!! Ai niin on taal koaloitakin. Ne taytyy ettia jostain...


Melbourne... Vappu ja selvin pain!  1

En ois uskonut, etta tulisin joku vappu olemaan selvin pain... Mutta nain vain kavi. Taalla pain palloa sita ei juurikaan vieteta ja 1.5 on ihan normi tyopaiva. Ehka munkin pitaa tanaan oikein toita tehda. Eli pitais ottaa selvaa miten loydan tieni kattelemaan pingviineja... Eilinen oli siis kunnon rapulapaiva. Soin roskaruokaa(2 subia) ja kattelin leffoja... Tylsa jatka... No kai se on nyt sit painettava toihin, etta saa jotain aikaseks.