Blogi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2006.

Ita-rannikolla!!!  1

Takasin verkossa!
No niin!! Lensin siis Tasmaniasta Melbournen kautta Cairnsiin. 4h odotus melbournen kentalla rikkinaisen mp3 soittimen kanssa on hippasen tylsaa... Ilta 8 aikaan olin sit vihdoinkin Cairnsissa. Ilta lampotila kevyet +27 tuntuu aika kuumalta Tasmanian +13 jalkeen! paikallinen Simonen alle ja hostellille. Hostelilla mut otti vastaan Gloria niminen haamu. Taa rouva oli vissiin albiino, pukeutu koko valkosiin ja oli varmaan lahemmas 70.v. Pelottavaa. Sanoin siina ohimennen respassa, etta meinaan suorittaa sukellusluvan Cairnsissa. Gloria oli jo buukkaamassa mua kurssille ennen ku ehin kysyy tai sanoo mitaan. hintaa kurssille tuli 700$ ja viikko luppoaikaa Cairnsissa. Mikas siina, eipa mul ollu kiire mihinkaan. Viikko meni korttia pelatessa(paskahousua lahinna), viinia nautiskellen ja bikini tyttoja kattellen. Piti sita vahan lukeakin kurssia varten.
Seuraavan viikon tiistaina alko sit kurssi. pari ekaa paivaa altaassa ja luokkahuoneessa. Rupes jo ekan allaspaivan jalkeen hinku merella olemaan tuskasen suuri. Torstaina sit vihdoinkin merelle!!
Ekat 4 sukellusta oli kouluttajan kanssa ohjatusti. Ei ois millaan malttanu seurata ohjeita. Kouluttajan kanssa suoritettiin kaikki temput mita vaadittiin lupaa varten. Sit paastiin vihdoinki pyorimaan ittekseen!! Eka sukellus pelkastaan parin kanssa oli aivan uskomattoman makeeta, ilma kyl loppu suhteellisen nopeesti, kun tuli sinkoiltua paikasta toiseen. En ma oikein muista nahneenikaan mitaan.
Samana ilta mentiin yo sukellukselle!!! Rupes vahan jannittamaan, kun riuttahai tuli napsimaan pikkufisuja veneen taakse ja meidan piti menna sekaan. Eihan se iso hai oo, mut hai kuitenkin!! Sitten ku paas veteen ja pinnan alle tuli ihmeen rauhallista. Aivan uskomaton fiilis!!! Yosukelluksella nahtiin jaatavan iso kilppari, sen nimi oli kuulemma Brian ja se oli tytto. Riutan vanhin asukas.
Seuraavan paivana viel 3 sukellusta ja vikalla sukelluksella nahtiin 2 riuttahaita! sit keula kohti Cairnsia. Ilta biletettiin kouluttajien ja kurssilaisten kanssa. Aika rankat bileet.
Pari paivaa myohemmin mul alko tulee verta nenasta ihan huolella. Soitto kouluttajalle ja kysyy, etta mika mattaa. Kuulemma aika normaalia, kun paineet vaihtelee ja tehtiin sen verran monta sukellusta alottelijalle. Veren tulo loppu joku tunti myohemmin. Nyt mul on sit flunssa, seurausta sukelluksesta.
Cairnsista lahin pariks paivaks kollottelemaan Mission beachille. Tarkotus oli ottaa aurinkoa ja kayda snorklailemassa, mut aika vaikeeta kun vetta tulee ku Esterin p.....sta! Sielta sit Townsvilleen ja sama keli jatku. Voin sanoo, etta nyt on tullu nukuttua ihan kiitettavasti. Nyt oon sit Airlie beachilla ja taal paistaa aurinko. Odottelen muutaman paivan, etta taa flunssa havii ja lahen sukeltelee taas.
Siita lisaa myohemmin.


Hobart  1

Nyt on tullu harrastettua kulttuuria yli meikalaisen hilseen!!! kyseessa ei ole juomakulttuuri... Pyorin kansallis museossa yli 2 tuntia!! Yllattavan mielenkiintoista... Se oli mun ohjelma toissa paivana.
Eilen lahin vihdoinkin etsimaan Tasmanian tuholaista. Loytyhan semmonen kun menee villielain puistoon... Aika makee otus, jaatavaa mekkalaa ne pitaa. Paasin silittaamaan koalaa jonka nimi oli Archie ja vompattia nimelta Bella. Bella otti jalat alle ja karkas kesken esittely kierroksen... Hauska kattella ku ihmiset sinkoilee ympariinsa vompatin perassa...
Ilta meni sit taas makoillessa sohvalla ja leffoja kattellen.
Sain buukattua ittelleni lennon ja lahen tiistaina Melbourneen pariks paivaks. sielta sit Cairnsiin ottamaan aurinkoa ja sukeltamaan.