Blogi

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2006.

Sydney  3

12 tuntia bussissa on tuskaa... selka aivan romuna. Paastiin siis Byron baysta suureen ja mahtavaan Sydneyn! Taal on nyt pyoritty kolme paivaa. Lauantaina kun saavuttiin kierrettiin ympari kaupunkia 6 tuntia ennen ku paineltiin pubiin.!!!! Nyt on sit nahty oopperatalo, silta kings cross... oikeastaan kaikki. Eilen paivalla mentiin kattomaan 3D dokumentti koralleista ja fisuista. Hauska kokemus. Sen jalkeen Sydneyn wildlife centeriin. Kaks ensimmaista huonetta oli omistettu hamahakeilla ja kaarmeille. Ma kun tykkaan niista niin alyttomasti... yks elainten hoitaja tuli kysyy, etta haluunko pitaa kaarmetta ja se seiso mun takan sen helvetin elukan kanssa. Ma kun nain sen niin tulipa juostua muutama askel. Jengilla oli hauskaa, mul ei.
Ma oon nyt ollu 6 kuukautta taalla enka oo nahny opossumia viela. odotin nakevani sellasen siel elaintarhassa, mut eipa ne halunnu tulla ulos kolostaan. Hoitaja yritti hatistelle niita, mut ei auttanu. Musta tuntuu, etta opossumit on kusetusta...
Illaks mentiin Coogee beachille tapaamaan Sylviaa, aussi tyttoa jonka tapasin Mission beachilla ja Airlie beachilla. Sehan meinas pubiin menoa. mun maksa huutaa jo hoosiannaa...
Seurattiin pubista kun poliisi ja meripelastajat yritti etsia meresta yhta Irkku jatkaa. Eipa loytyny.
Samana iltana tultiin takas keskustaan ja tapaamaan Nickia, thaimaalaista jatkaa jonka tapasin Adelaidessa. Sepa vei meidat sellaseen pubiin, et mina ja Tommy oltiin ainoat "lansimaalaiset"... mukava paikka. Tanaan ei oo sit tehty mitaan. Huomenna matka jatkuu Canberran kautta Melbourneen. Katottiin just saa tiedotusta. Canberrassa yolampotila -2!!! hyi helvetti! ollaan vaan puol paivaa siel ja jatketaan matkaa. No Melbourne ei oo sen lampimampi. eilen siel oli +19. taytyy laittaa pipo paahan.


Brisbane-Surfers paradise-Byron bay  1

Brisbane on ehka yks maailman tylsimmista kaupungeista. Kierrettiin kaikki "nahtavyydet" yhdessa paivassa ja sen jalkeen ei ollu juurikaan mitaan tekemista. Idiootit buukkas hostellin 4 paivaks koska se oli halvempaa... Sattu siella keskella yota palohalytys ja kaikki ajettiin pihalle. Syyksi osottautui ruotsalainen kaalio joka oli polttanu rookia hississa... perkeles.
Brisbanen jalkeen paineltiin viikonlopuks Surfers paradiseen ja Indy 300 kisoihin. Loistava kokemus seurata kisoja paikan paalla. 300000 ihmista, varikkotyttoja, olutta... mita muuta voi odottaa... Tavattiin sattumalta 2 irkku tyttoa, jotka oli ollut samalla purjeveneelle meidan kanssa. Tytot kutsu meidat bileisiin yhteen pilvenpiirtajaan. 22 kerroksesta on ihan kivat nakymat.
Ainoa huono puoli oli etta meidan hostelli oli tunnin kavelymatkan paassa ja baarin jalkeen se otti 2 tuntia.
Surfersin jalkeen mentiin Byron bayhin kattelee hippeja ja lepailemaan 4 paivaks. tarkotus oli makoilla rannalla ja ottaa kunnon rusketus, mut saa sattu olemaan taas aivan hanurista. Pubissahan sita sit tuli istuttua. Tormattiin samoihin irkku tyttoihin taas Byron bayssa... Seuraavan kerran nahdaan ne Melbournessa... :)


Frasier Island  1

Ma oon niin RIKKI!!!
Frasier Island oli ehka rankin reissu koko aikana. 3 paivaa 4wd maasturilla ympari maailman suurinta hiekkasaarta. Meil oli tosi hyva porukka ja en oo nauranu pitkaan aikaan yhta paljon ku siella. Koko reissu oli yhta tilanne komiikkaa. Saa oli ihan hanurista. Teltat lenteli pitkin saarta, vetta sato ja kokkaamisesta ei meinannu tulla yhtaan mitaan, mut silti jengi piti hauskaa.
Ma ajoin ekana paivana ja sen jalkeen ei tarvinnu enaan ajaa. Jysaytin auton ekaks pikku joken ja kastelin kaikki sisalla olleet, mukaanlukien itseni ja sit viela jain jumiin hiekkaan. Sen jalkeen kun sain auton irti hiekasta, otin bissen ja ilmotin et enpa ajaa enaan. Tommy ajo kaikki 50m ja otti kaljan, eipa tarvinnu ajaa enaan. Onneks tytot oli halukkaita ajamaan ja me keskityttiin olennaiseen. Meita oli 11 hengen ryhma,8 tyttoa ja 3 jatkaa, ei huono ryhma... ;) Ekana iltana liittouduttiin 2 muun ryhman kanssa samalle leirinta alueelle ja yritettiin rakentaa kunnon tuleen suoja, mut eihan siita mitaan tullu. Liikaa johtajia...
Seuraavana paiva myohastyttiin lahdossa ja nousu vesi vei ajo mahdollisuudet. 3 tuntia odoteltiin etta paastiin taas ajeleemaan rannalla ja kattelemaan nahtavyyksia. Iltapaivasta yritettiin ajaa Lake Mackenzielle, mut puistonvartija pysaytti meidat ja ilmotti ettei meita paasteta leiriytymaan siella, koska leirinta alueen omistaja ei tykkaa reppureissaajista. Ei muuta kun takas rannalle ja uutta paikkaa ettimaan. Tal kertaa loydettiin suht suojanen paikka ja saatiin leiri pystyyn ennen pimeeta. Ainoa huono puoli siin paikassa oli, etta se oli taynna kaarmeen pesia, mut eipa nahty yhtaan.
Vikana paivana heti aamusta Lake Mackenzielle ja uimaan. Bileet alottiin aamupalalla ja ennen puolta paivaa oli eka tytto sammunu. Vetta sato, mut eipa se menoa haitannu. Iltapaivasta oltiin sit takas Rainbow Beachilla ja After Partyssa!
Seuraavana aamuna ma en meinannu paasya sangysta ylos. Selka ja niska aivan jumissa, mut niin oli kaikilla muillakin. Johtunee varmaan siita kun Toyota sai vahan kyytia off-roadilla... No nyt on kaikki kunnossa. Tal hetkella oon Noosassa ja huomenna nokka kohti Brisbanea.


Airlie beach-Town of 1770  1

NO enpa sit paassy sukeltelemaan Airlie beachilla. 6 paivaa tuli kyl purjehdittua. Odottelin muutaman paivan eka flunssan haviamista ja sit Tommy( norjalainen heppu jonka tapasin Cairnsissa)tuli Airlie beachille. Pubiinhan sita piti menna. Sattu viela olemaan aussifutiksen Grand Final viikonloppu ja bileet oli sen mukaset. Baarissa tavattin yks paikallinen ukko ja ser kutsu meidat purjehtimaan. 3 paivaa asuttiin sen veneella ja saatin ruokaa ja juomaa ilmaseks ja se viela opetti meidat purjehtimaan. Tiistaina lahettiin sit Tongarra nimisella katamaraanilla kiertelee Whitsundays saaristoa ja yllatys yllatys bilettamaan. 23 ihmista samassa veneessa ja runsaasti alkomaholia mukana niin tulos on... sekava. Kukaan ei kuitenkaan hukkunut!!
Veneilyjen jalkeen tultiin sit tanne town of 1770. Tanaan vuokrataan Chopper skootterit ja lahetaan kiertelee ymparistoa. Siita tulee viel sanomista. Sunnuntaina jatketaan matkaa Rainbow beachille ja Frasier Islandille... lisaa biletysta tiedossa...