Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2006.

Adelaide-Melbourne-Tasmania  1

Adelaidesta matka jatku Grampiansin ja Great ocean roadin kautta Melbourneen. Nahtiin matkalla luonnonpuistoa, kivia, rannikkoa, lisaa kivia... Australian nahtavyydet on nakojaan suurin osa erilaisia kivia... No nahtiin me muutakin, kuten valaita, koalan pentuja, kauriita, jne. Sattu taas hyva porukka tourilla, joten hauskaa riitti iltasin. Melbournessa hengasin pari paivaa ennen kun otin lautan Tasmaniaan. Brian(irkku) joka oli kans tourilla, vuokras auton Hobartista ja tuli mua vastaan satamaan. Siita alotettiin 4 paivan kiertoajelu ympari Tasmaniaa. Ekaks mentiin Cradle mountainille vaeltelee,eka yo siella ja ainoat asukkaat hostellissa. Sielta ajettiin Launchestoniin,kierreltiin siella ympariinsa ja jatkettiin illaks Bichenoon(tosi pieni kaupunki) ja taas ainoat asukkaat hostellissa. Bichenossa mentiin illalla kattelee kun pikku pingviinit tuli rantaan. hauskoja pikku otuksia. Seuraavana aamuna matka jatku Wineglass bayhin, mika on aanestetty 10 parhaan rannan joukkoon. Ihan makee mesta, mut kavely/kiipeily sinne kestaa tunnin... Sit taas matka jatku Port Arthuriin ja yo siella. Nyt ei oltu enaan ainoat asukit. Meidan seurana oli 5 irkkua. eli 6 irkkua ja 1 suomalainen samassa paikassa=olutta
Aamulla kierreltiin ympari Port Arhuria. Sit tulikin kiire Cascaden panimokierrokselle, Hobartiin. Panimokierros oli tosi hyva kuten arvata saattaa ja tulihan sita sit kaadettua muutama huurteinen. Tana aamuna oltiin Cadburyn suklaatehtaalla kierroksella... ei oo toi suklaa ihan paras aamupala... No nyt hengailen muutaman paivan taal Hobartissa ja yritan selvittaa lentoa Cairnsiin... Taytyy saada rusketus takas!


Adelaide  1

Kavin eilen kattomassa Aussi jaakiekkoa! Meno oli kuuin 5 divarin matsissa! Adelaide pelas Canberraa vastaan ja voitti 11-3! Adelaiden joukkueessa pelas yks suomalainen, Lasse Nieminen, 400 sm-liiga pelia ja vissiin Jypista lahtosin. Adelaiden paras pelaaja oli kanukki Walchunuk tai jotain sinne pain... Taa kaveri lato 5 hakkia!! Canberralla ei ollut ku 10 pelaajaa, etta jos joku haluaa tulla pelaamaan kiekko australiaan, niin luulenpa, etta aika helposti paasee pelaamaan "liigassa".
Viimesen viikon aikana Adelaidessa en oo tehny yhtaan mitaan. Nukkunu 12h younia, kattellu telkkari... tylsaa.
Tiistaina olis suunnitelmissa lahtee kohti Melbournea, Great Ocean Roadia pitkin ja sielta sit Tasmaniaan kattelee tuholaisia. Aika jatkaa taas reissaamista kun on levanny sen verran hyvin...
Jep, laittelen taas viestia kun jotain tapahtuu...


Queenstown, NZ- Adelaide  1

Viides paiva: Remarkables
Ei ihan paras aamu lahtee laskemaan. Kylma, tuuli, lunta, mut puolen paivan aikaan taivas repes ja aurinko alko paistaa. Loppujen lopuks ihan hyva paiva. Haikkasin 3 aussi jatkan kanssa yhelle huipulle ja laskettiin offari alas. Oli ehka paras lasku koko reissulla.
Seuraavana aamuna piti herata kuuden aikaan ja lahtee ajelee kohti Christchurchia. Kuuden tunnin ajomatka, mut onneks Barina on suhteellisen mukava ajettava. Sit lento Melbourneen, pari tuntia odottelua Melbournessa ja yobussi Adelaideen ja perilla kuuden aikaan aamulla. aika pitka paiva.
Viikonloppu meni luonnollisesti bilettaessa! eipa mitaan ihmeellista tapahtunu, paitsi, et mulla on hyvan kokoinen kuhmu otsassa. Liikaa Jagerbombeja lauantaina... Sita voi heittaa lipat kun kavelee ylos portaita... :)


Queenstown, NZ  1

Kolmas paiva: Cardona

Luulis et tahan ikaan mennessa olis oppinut lukemaan karttaa, mut ei. Lahin aamusta ajelemaan kohti Cardonan hiihtokeskusta. Matkalla ei ollut ku yks risteys mista piti kaantya. Ma tietysti missasin sen ja ajelin seuraavaan kaupunkiin. 100km turhaa ajamista. Ei muuta ku uukkari ja takasin pain. Sit vihdoin ku paasin oikeeseen risteykseen alko alyton nousu kohti huippua. Ei tarvinnu kakkosta isompaa vaihdetta... Paasin perille Cardonaan 2h myohemmin mita olin laskeskellu. Kolme tuntia oli sit aikaa laskea jaisia rinteita, eli ei ihan paras paiva. Maisemat oli kyl aika vaikuttavat. Kyl ma silti kaipaan euroopan Alppeja.
Ei hiihtaminen taalla oo laheskaan yhta hyvaa kuin Alpeilla.
Rinne kulttuuri vastaa Slovakian tasoa ja kyynerpaata saa kayttaa ihan lujaa hissijonossa. Rinteet on taynna "torpedoja". Kun euroopassa "torpedot" on 6-10 vuotiaita, niin taalla ne on 6-60.v!! Vaarallista...

Neljas paiva: Se on tanaan, Queenstown
Eipa tarvinnu lahtee laskemaan tanaan. Vetta tulee kylassa ja ylhaalla rinteissa. Paska paiva. Huomenna olis vika paiva. Toivottavasti kelit paranee, etta sais viela yhen kunnon laskupaivan, ennen kun alkaa reissu takas Ausseihin.


Queenstown, NZ  1

No niin. Muutama paiva tuli vietettya Adelaidessa ennen ku paasin lahtemaan kohti Uutta-Seelantia. Matka ei tietenkaan voinut alkaa ilman ongelmia. Adelaiden lentokentalla Vepsalaisen akan poika otettiin sivuun turvatarkastuksessa. Enhan ma voinu muistaa, etta Leatherman oli repussa!! Sita siina selviteltiin ja lopp tulos oli etta kasimatkatavarat ruumaan. No enpa ma niita hirveesti tarvinnu, ku nukahdin ennen nousua ja herasin vasta Melbournessa. Melbournesta toinen kone pari paivaa myohemmin Christchurchiin. Kavin kahteen kertaan kokeilee lahtemista Melbournesta ja tokalla kerralla paasin matkaan. Tuli katottua lentopaivaa vahan huonosti... idiootti.
Christchurchista matka jatku pikku Holden Barinalla 1.2(tykki peli) Queenstowniin. 6 tuntia myohemmin hotelliin ja melkein suorilta nukkumaan.
Eka paiva: Coronet Peak
Kavin vuokraamassa sukset ja monot. Mua palveli 2 suhteellisen nattia tyttoa ja enhan ma sitten kiinnittany huomiota millaset sukset ne anto mulle. Rinteeseen ja ekan laskun jalkeen sukset lahti huoltoon. Niita ei ollu huollettu viime kauden jalkeen... Eka paiva jai sit vahan vajaaks ja vaihdoin sit loppujen lopuks koko sukset. Lumi on erilaista taalla ku Suomessa. Se on enemmankin jaamurskaa. Sopii grogilasiin.
Toka paiva: Remarkables
Huomattavasti parempi paiva. Sukset toimi loistavasti, aurinko paisto, rinneruusuja, offareita ja eka paikallinen olut!
Kolmas paiva: Se on huomenna...